Migacze i podkładka pod przedni zderzka do CRX EE8 !
Troche o modyfikacjach wnętrz i karoserii.

Rey
Forumowicz

Migacze i podkładka pod przedni zderzka do CRX EE8 !

przez Rey » 2006-01-09, 02:39

Potrzebuję jakąś podkładkę pod przedni zderzak do mojego EE8. Od czego możecie polecić?

Chodzi mi o to żeby to jakoś ciekawie wyglądało... Załańczam fotkę, chcę uzyskać taki efekt jak ta CRka... podkładka raczej nie za wysoka i niezbyt wybajerowana, aaa no i gdzie przyciemnią mi tak migacze??? (ściągnijscie i przybliżcie sobie fotkę)

Macie może jeszcze jakieś fotki lub pomysły jak zrobić przód na oryginalnym zderzaku w VTECu? Kolor mam ten sam co na fotce, zderzak jeszcze nie malowany.

Tede
Forumowicz

przez Tede » 2006-01-09, 12:30

Kirunkowskazy sam mozesz sobie przyciemnic specjalnym lakierem do lamp.(koszt jakies 15zł)

Rey
Forumowicz

przez Rey » 2006-01-09, 17:22

Kirunkowskazy sam mozesz sobie przyciemnic specjalnym lakierem do lamp.(koszt jakies 15zł)

A jak to potem wygląda? Nie schodzi ten lakier od od byle cego i czy wygląda to potem jakoś estetycznie? Robił już to może ktoś?

seed
Forumowicz

przez seed » 2006-01-10, 09:54

Rey a masz oryginalna dokladke przedniego czy w ogole brak? A przyznam, ze ta dokladka z fotki wyglada ladnie :) kupuj :P

Tede
Forumowicz

przez Tede » 2006-01-10, 10:42

Jesli ci sie podobaja czarne kierunki to spokojnie mozesz malować,gdybyś chciał zrobic tak z tylnimi lampami to efekt napewno nie byłby taki dobry.

Rey
Forumowicz

przez Rey » 2006-01-10, 12:44

Rey a masz oryginalna dokladke przedniego czy w ogole brak? A przyznam, ze ta dokladka z fotki wyglada ladnie kupuj

hehe, no właśnie dlatego tu pisze między innymi żeby ktośmi doradził od jakiego samochodu najlepiej będzie pasowała! Bo przypuszczam że nie ma dedykowanych...

Jeśli chodzi o oryginalną dokładkę - to tak, mam.

Jesli ci sie podobaja czarne kierunki to spokojnie mozesz malować,gdybyś chciał zrobic tak z tylnimi lampami to efekt napewno nie byłby taki dobry.

Podobają mi się zajebiście... tylko moglibyście podpowiedzieć co dokładnie kupić... bo wiadomo, jak się maluje to raz i porządnie żeby efekt był i żeby nie spaprać roboty! Przydałby się ktoś kto już taką operację przeprowadzał :D

seed
Forumowicz

przez seed » 2006-01-10, 15:36

boogie
Forumowicz

przez boogie » 2006-01-10, 18:11

Ten Vitec na fotce ma chyba 2dokladni, seryjna pomalowana pod kolor i czarna ktora wyglada podobnie do tych z Reanult..

konkretnie podobne nakladki mialy renault megane1, scenic i laguny1 ale czy pasuja do CRX i cyz wszystkie sa takie same, to tego niestety nie wiem...

Rey
Forumowicz

przez Rey » 2006-01-10, 19:56

Ten Vitec na fotce ma chyba 2dokladni, seryjna pomalowana pod kolor i czarna ktora wyglada podobnie do tych z Reanult..

Dokładnie
http://www.passwordjdm.com/product.asp?numRecordPosition=25&P_ID=370&strPageHistory=&strKeywords=&SearchFor=&PT_ID=223
tu masz karbonowa, ale cena zwala z nog

http://www.passwordjdm.com/product.asp? ... &PT_ID=223
ciutek tansza [=

Podkłądki zajebiste - właśnie coś takiego bym chciał, ale za tą cenę to sobie je mogą wepchnąć głęboko gdzieś! hehehe

Rafalcrx
Forumowicz

przez Rafalcrx » 2006-01-11, 09:56

Nawet jak migacze wymalujesz sprejem, to owszem bedzie ladnie wygladalo, ale bedziesz musial powtarzac malowanie co jakies 2-3 miesiace. Ale generalnie efekt jest przyzwoity i koszta zadne.
Jezdze szybko inaczej jeszcze bym jechal.

Vandall
Forumowicz

przez Vandall » 2006-01-11, 14:28

Na allegro znalazłem taką podkładkę pod zderzak, jak dlamnie taka sobie ale moze komus przypasc do gustu

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81199782

Kiedyś miałem pod swoim zderzakiem przypasowaną podkladkę od golfa III (koszt około 60pln za dwie czesci bo jest przedzielona na pół) ale po remoncie postanowiłem ją zastąpić mąła orginalną do crx'a

http://www.honda.gda.pl/modules.php?set ... _photo.php

Dostepne sa jeszcze inne bardziej zadziorne chyba do golfa III GTI, obydwa mniej wiecej pasują poza zatrzaskami.

Co do malowania sprayem to robota na 5 min z polerowaniem tego zeby ładnie sie błyszczało- fajnie przed lakierowaniem spolrerować klosz na gładko zeby niebyło zadnych wytłoczonych homologacj, napisów itp
A jeszcze lepiej dostać klary- srebrne badz czarne- choć wiem ze to graniczy z cudem zwłaszcza do vtec'a- ale jest to możliwe (chyba)
Pozdraviam, Vandall.Galeria:REX Ultrasonic

Rey
Forumowicz

przez Rey » 2006-01-12, 00:07

Co do malowania sprayem to robota na 5 min z polerowaniem tego zeby ładnie sie błyszczało- fajnie przed lakierowaniem spolrerować klosz na gładko zeby niebyło zadnych wytłoczonych homologacj, napisów itp
A jeszcze lepiej dostać klary- srebrne badz czarne- choć wiem ze to graniczy z cudem zwłaszcza do vtec'a- ale jest to możliwe (chyba)

Czym polerować klosz? Jak po pomalowaniu spolerować lakier? Ten spray musi być jakis specjalny?

[ Dodano: Sro Sty 11, 2006 11:09 pm ]
PS. za przyciemnione mogą mi dojebać! ale jak będą jeszce bez homologacji to chyba będe miał presrane przy kontroli... hehehehe

Vandall
Forumowicz

przez Vandall » 2006-01-12, 00:30

Czym polerować klosz? Jak po pomalowaniu spolerować lakier? Ten spray musi być jakis specjalny?

Spray nabedziesz niemal w kazdym sklepie "tuningowym" czy on jest specjalny-hmmm- niby swiatło czuły ale kto go tam wie- jest ich sporo do wyboru do koloru, najczesciej spotykany to czarny ale sa i inne. (na tył polecam czerwony bardzo ładnie- przy pożadnym połozeniu wyglada na orginalnych lampach-błyszczy sie jak psu jajca)

klosz polerujesz drobnym papierkiem sciernym do uzyskania gładkosci- ma to dwa plusy, po pierwsze niebedzie napisów które po polakierowaniu gdyby zostały bedą dośc marnie wygladać, po drugie lakier bedzie lepiej sie trzymać zmatowionego klosza.
A polerke po pomalowaniu i oczywiscie porządnym przeschnięciu robisz normalnie jak lakier samochodowy- pasta polerska i jechana do uzyskania odpowiedniego efektu- wazne zeby niepolerować zanadto w jednym miejscu bo bedą sie robić przeswity- widoczne w mocnym swietle.

Co do przepisów i przyciemnionych swiateł - ZABRANIA SIĘ 8)
zwłaszcza z tyłu gdzie zamalowywując lampe, zamalowywujesz też odblask- i to on, a wzasadzie jego brak, głownie jest powodem problemów na przeglądzie.
Pozdraviam, Vandall.Galeria:REX Ultrasonic

Rey
Forumowicz

przez Rey » 2006-01-13, 17:53

ok, dzięki za rady Vandall, będe przyciemniał :) aaa i zapomniałem mówić - sexy masz tyłeczek hehehehehe :rotfl:

Dycha
Forumowicz

przez Dycha » 2006-01-15, 14:12

A ja odejde troszke od tematu, szukam bialych kierunkow, moze ktos posiada z przedniego zderzaka i sprzeda :D
Pozdrowienia dla Hondziarzy !!!