Cześć!
Zastanawiam się nad zmianą foteli w Solce.
Oryginalne skórzane w dobrym stanie - praktycznie nie możliwe.
S2000 - hmmm ... mi osobiście tak sobie.
A może ktoś z Was widział jakieś inne ciekawe fotele które pasowały by do tego auta ?
(ze wskazaniem na skórę)
Byłem w podobnej sytuacji S2000 też nie bardzo mi podchodziły, od Preludy podobnie.
Pomijając fakt, że w obu przypadkach konieczna jest rzeźba prowadnic.
Zdecydowałem czekać, czekać.......czekać aż cię doczekałem ori w skórze - stan niemal nówka a i przy okazji zgarnąłem całe czarne wnętrze do Solki (plastiki, mieszki, klamki, boczki)
Tak więc jak masz cierpliwość i sporo czasu to obserwuj wszystkie ogłoszenia na forach Hondy i podobnych typu JDM a na pewno się doczekasz....ja nie żałuję
sebas a jak ty sie miescisz w tych fotelach?? bo pamietam ze jak siadlem w nowe w salonie to musialem sie zaprzec nogami zeby plecy wcisnac,a wyjsc tez bylo ciezko z czasem jest lepiej czy ciagle spelniaja bdb swoja funkcje?
Małek, widocznie jesteś dużo większy ode mnie bo ja nie mam z tym żadnego problemu. Kupiłem je jako nieużywane i przez pół roku jazdy cały czas są jak nowe.
Ketiw, Nie nie dotykają, do tego bez problemu da się je złożyć tylko szyny trzeba było przerobić bo te z fn2 są za wysoko. Te fotele mają dużo wyższe zagłówki niż oem z solki czy recaro z itra i optycznie się tak wydaję że mogą dotykać dachu
Ja polecam mirco http://www.fotele-speed.pl/ Zrobiłem Sobie kubły w naturalnej skórze z przeszyciami w karo i wyszytym logiem za 1600zł. Zawsze co nowe to nowe a firma naprawdę godna polecenia - stały kontakt podczas zamówienia, szybka realizacja i eleganckie wykonanie. Model WRC mieści się idealnie w solce i dobrze wygląda, a nie jak by były z dwa razy większego auta.
Ketiw, ja się orientuję - bez wymiany szyn i dłubania (wycinania trochę fotela) nie podejdą. Szyny są zupełnie inne a w dodatku w ep3 się bardzo wysoko siedzi. Ale jak popieścisz to zmieścisz Moim zdaniem warto bo bardziej nawet mi się te recaro od moich podobają