witam. Mam problem przy hamowaniu drży mi kierownica. luzow w zawieszeniu nie ma bo wszystko wymienione. Czy moze to byc spowodowane luzem w maglownicy? obstawiam ze tarcze to sie sa byly bowiem niedawno wymieniane na trw i raczej by tak szybko nie padly. dodam ze gdy auto podniose na podnosniku i poruszam kolem trzymajac go po bokach to czuc delikatny luz a jak chce poruszac gora dol to luzu nie ma wiec lozyska kol tez odpadaja pozatym mam pytanie dlaczego klocki na lewym kole sa bardziej zdarte niz na prawym? jak bylem na przegladzie to znacznej roznicy miedzy sila hamowania lewego i prawego kola nie bylo> wiec co to?
Luz koła na boki może być spowodowany -luzem na maglownicy,na drążku ,końcówce,tuleje wachaczy.
Hamulce,nadmierne zużycie klocków w jednym kole -jeden z zacisków zapieka ci się -nie powraca i na rolkach siły hamowania mogą być dobre
morchun93,podłóz coś pod auto,żeby nie spadlo ci na głowę .Poproś kumpla żeby ci pomachał kołem i sprawdż (lampa,lub latarka)w którym miejscu pływa ci zawieszenie.