Generalnie rozrzad najdokladniej ustawic blokujac walki bolcami i nie sciagajac kola pasowego bo z uwagi na wieksza srednice kola pasowego niz kola napedzajacego pasek rozrzadu wskazanie jest dokladniejsze.
Jak dawałem auto na wymianę rozrządu to mechanik chyba nie patrzał dokładnie na ten znak na wale, prawie pół roku jeździłem na zamulonym silniku. Dopiero kolega ustawił mi równo znak na wale, wtedy na kółkach była niemiła niespodzianka:
dj-napster, czyli w tym momęcie jeśli dół jest na znaczniku to wałek wydechowy jeden ząb w prawo.
Ja mam ustwaione tak jak na zdjęciu w pierwszym poście tyle że pasek naciągłem i autko chula ok.
Dokładnie, wałek wydechowy w prawo i wtedy znaki były na równo w poziomie względem bloku silnika.
Masz chyba ustawione troszkę inaczej niż u mnie, obydwie strzałki UP na wałkach powinny być w pionie względem bloku (niech mnie ktoś poprawi jeśli nie) a na zdjęciu widać jakby były w pionie względem płaszczyzny na której stoi auto.
Jeśli teraz na założonym pasku przekręcisz kółka tak żeby znaki UP były w pionie względem bloku to będzie przestawione o 1 ząbek i na wale też się przesunie.
Wygląda ok, zakręć wałem bez świec kilka razy dla pewności i odpalaj.
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project