Przy ustawianiu zbieżności nie zawsze jest możliwość sprawdzenia na szarpakach,tylko podczas robienie przeglądu. wtedy obowiązkowo auto na szarpaki wjeżdża. a z tego co pamiętam to wizyta na szarpakach kosztuje chyba 20-30 złociszy
jak juz tak wypisujemy przyczyny sciagania to u mnie winny byl przegub w crx czego w zyciu bym sie nie spodziewal. stukac stukal przy skrecie ale nie moglem uwierzyc ze po wymianie przegubu juz nie sciaga;) a myslalem ze mam krzywe auto bo wszystko oprocz tego przegubu wymienilem
Sworznie nowe, sprężyny całe, przegub nie strzela, dziś jeszcze przełożyłem koła prawe na lewe, lewe na prawe ale to samo... wyciągnę i sprawdzę jeszcze hokeje może tam coś się źle skręciło jak był wkładany poliuretan.?
Ogólnie to wygląda tak jak na tym poglądowym obrazku Kierownica na wprost i ściąga w lewo czym mocniej na gaz tym bardziej ściąga i lżej skręca w lewo niż w prawo. Kierownicy z rąk nie wyrywa. Skręcę w prawo i dodam gazu to nie ściąga w lewo.
[ Dodano: 2012-02-27, 17:53 ] Rozebrałem Hokeje i okazało się że tulejka z lewej strony jest krótsza o 0,5 cm. Więc dałem nowe tulejki tej samej długości i nadal ściąga nawet może gorzej ale pojadę jutro ustawić od nowa zbieżność bo pewnie się coś pozmieniało i zobaczymy czy będzie dobrze.