Więc to chyba wszystko objawy skrzyni ?
Teraz takie moje pytanie do was, na co wymienić skrzynie ? Na jaki model i z jakiego auta
Ile taka skrzynia sie ceni ? 
Więc to chyba wszystko objawy skrzyni ?
Ile taka skrzynia sie ceni ? 
ustawisz termin, zamówią części, rano oddasz auto, idziesz z dziewczyną na obiad i do teatru, wieczorem odbierasz gotowe. Ja za wymianę synchronizatorów i przesuwek trzech biegów zapłaciłem 320pln ze świeżym MTFem w cenie. A koszt części już w zależności od tego co będzie trzeba wymienić i co będziesz chciał z biegami robić ale pewnie summa summarum do tysiąca masz wyremontowaną hybrydę z dowolnymi przełożeniami.
Myslalem o uzywce od chinczyka ale... Ostatnio znajomy hondziarz co rozbierał silniki i ogolnie bardzo kumaty gosciu powiedzial ze to moze byc wina starego oleju w skrzyni lub sprzegła bo lozysko oporowe nie ma nic do tego i moze mu oleju brakuje. Napisałem to troche nieskładnie ale co o tym sądzicie ?
Tylko podczas ruszania i puszczania sprzegla to slychac niestety. Co myslicie o tym zestawie ? Czy lepiej brać ori sprzegło Asina.
jakbyś miał łożyskowanie skrzyni do śmieci to skrzynia by wyła podczas pracy, a nie tylko jak masz wciśnięte sprzegło.

Sol napisał(a):no to prosty tematjakbyś miał łożyskowanie skrzyni do śmieci to skrzynia by wyła podczas pracy, a nie tylko jak masz wciśnięte sprzegło.
Wymień łożysko, zobacz przy okazji w jakim stanie sprzęgło bo przy jednej robocie czasem warto też wymienić, zalej skrzynię 10w40 i będzie dobrze.
Co do wyboru sprzęgła to tutaj nie pomogę

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości