Gdzie w Poznaniu lub okolicach montują stożki + dolot ?!!?!
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

Hoody

Gdzie w Poznaniu lub okolicach montują stożki + dolot ?!!?!

przez Hoody » 2004-10-30, 19:23

z TEGO CO WIEM TO MUSZĘ MIEĆ STOŻEK + DOLOT COŚ JESZCZE POTRZEBA ?

Pytanie jakie koszty i gdzie i czy pobrawi sie z pierdzenia w bardziej basowe brzmnienie ?

wally
Forumowicz

przez wally » 2004-10-30, 22:18

Koszta jeśli byś sam robił to jakieś 350 zł :wink:
A co do brzmienia to może troszeczke :? :twisted: wiem tylko że w turbo to zaj***biscie zmiena odgłosy :twisted:
[center][glow=blue]Pozdrawia WALLY czytaj: Łoli :-]
[you] hello
Witam na stronie CRX INFO
:)
[/glow][/center]

Aleks
Forumowicz

przez Aleks » 2004-10-31, 12:17

montować stożek ?
Przeciez to prostrze niz wymiana filtra powietrza ....
wywalasz seryjny dolot , seryjną komore na filtr powietrza....
zalezy teraz czy masz power rure, czy sam stozek.. jesli sam styozek, to potrzebujesz kawałek przewodu z gumy, o srednicy takiej, ktora wejdzie na rure wychodzaca z przepustnicy..
Nic prostrzego :)
paliwo zalej i po miescie szalej

rudzinski
Moderator

przez rudzinski » 2004-10-31, 13:45

takie rozwiazanie jakie zaproponowal Aleks wbrew pozorom nie jest idealne bo zamiast poprawiac to ( najczesciej) psuje osiagi... :? taka prawda

moje zdaine jest takie ze warto pomyslec nad jakims bardziej profesjonalnym rozwiazaniem

Hoody

przez Hoody » 2004-10-31, 15:41

nioe chodzi o 200 zł w tą czy w tą chodzi o efekt, na allegro majastożki np. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33448161
jak ktoś by wiedział gdzie naprawdę dobrze to robią to super.

Psycho
Forumowicz

przez Psycho » 2004-10-31, 20:58

pytanie co chcesz zrobic?

stozek to sam sobie zalozysz tak jak mowil alex,mozesz zalozyc na sam dolot tylko wywalic pojemnik na filter czyli wersja cenowa za sam stozek i nie musisz nigdzie jechac bo zrobisz to w trzy minuty,druga wersja:kupujesz lacznik z otworem na odme,drugi lacznik,power rure,stozek wszystko to np firmy jacky to calkowity koszt okolo 250zl,gdzie sam stozek 120,
kompletny dolot dedykowany K&N od 450zl w zwyz,do montazu potrzebny ci tylko wkretak,mozesz sobie zrobic dolot zimnego powietrza z dolu zderzaka lub inny dowolny patent

basowe brzmienie nie ma nic wspolnego ze stozkiem,jedynie bedzie ci stozek warczal,taki fajny pomruk przy mocniejszym wcisnieciu pedalu

takie rozwiazanie jakie zaproponowal Aleks wbrew pozorom nie jest idealne bo zamiast poprawiac to ( najczesciej) psuje osiagi... taka prawda

wypowiedz sie bardziej,nie opieraj sie na teorii ze ktos ci mowil tylko chce znac twoja teorie bo jak zakladalismy juz rozne stozki odrazu na hamowni byl minimalny wzrost,zapytaj michala crx,lub rafala crx na ich hamowni zakladalismy stozki i nie robilsmy zadnych cudow,spadku nigdy nie bylo choc jest to mozliwe ale nie w tym aucie,pozostaje kwestia zestrojenia kilku elementow ale tutaj rozmawiamy tylko na temat stozka alex ma zupelna racje,nie ma sensu wbijac kapusty komus za zrobienie w sumie niczego,a jakie stozki maja minusy a w zasadzie power rury to jest zalezne od materialu z ktorego sa wykonane i od odizolowania
i against i

GG-1412433
zawsze niewidoczny

Dominik
Forumowicz

Samochód: Hondy...

przez Dominik » 2004-10-31, 21:59

chcesz miec efekt? jesli tylko dzwiekowy to przy seryjnym dolocie wyciagnij te gume( trojnik - cos w tym stylu) przy samym zderzaku i juz jest pomruk niezly (dla mnie troche głośno, ale komus sie moze podobac). pozniej jest troche ciezko zalozyc te gume. pozdro
The Power of Dreams

rudzinski
Moderator

przez rudzinski » 2004-10-31, 23:09

Psycho zgadzam sie z Toba ze nie ma sesnu wyrzucac kasy na cos co mozesz spokojnie zrobic samemu.

A co do tej teorii... to jest to informacja zaczerpineta ze strony pana Goduli lub Chojnackiego (choc taka informacja pojawiala sie tez na innych stronach i nie mowie tu o forum gdzie wypowiedziec moze sie kazdy). Ogolnie rzecz biorac chodzi o to ze niewlasciwe zamontowanie stozka (nie mowiac juz o zestrojeniu dolotu) napewno nie da Ci efektu w postaci przyrostu mocy czy momentu. Skoro twierdzisz ze w CRX nie ma z tym problemu to faktycznie nie widze nic przeciwko rozwiazaniu zaproponowanemu przez Aleksa.

Aleks
Forumowicz

przez Aleks » 2004-11-01, 00:57

Ja takie rozwiązanie wlasnie mam - i naprawde nie czuje ani spadku ani przyrostu mocy. jesli jest to 1 koń - to naprawde mi on powiewa ;)
Tak jak napisał Psycho - i tu mu wierze bo robił pomiary na hamowni - w CRX nie odejmuje to w zaden sposób mocy.
A wiec Hoody : sam zamontuj sobie stożek
to jest tak proste jak założenie pokrowców na siedzenia :)
paliwo zalej i po miescie szalej

Hoody

przez Hoody » 2004-11-01, 01:48

spox , montuję i obadam, tak swoją drogą to na 14" kupuję zimówki i z tego co wiem 185 są ok, gośc od opon twierdzi ze 175/65 lepiej bo węższe , a ja wyczytałem że przy dobrych oponach nie trzeba bo mają parametry same z siebie i profil na zime może być taki sam jak na lato.

Co byś założył bo i tak chcę michelina alpin a2 mam tylko dylemat 175 czy 185 ? bo wysokośc zostawiam 65 chyba że też zmienić ?

rudzinski
Moderator

przez rudzinski » 2004-11-01, 09:07

przy wezszych oponach chodzi o lepsze ich docisniecie do podloza (ta sama masa przypada na mniejsza powierzchnie), choc w jezdzie codziennej nie wydaje mi sie zeby mialo to az takie znaczenie

*KOZI*
Forumowicz

przez *KOZI* » 2004-11-02, 00:13

No ale z drugiej strony to jest crx i ma trochę mocy a zimą nie ma ciagle śniegu dlatego wydaje mi się, że 175 są za wąskie, optymalne są 185, tymbardziej, że jak pisałes zastosujesz dobrą oponę...
A jak chcesz sobie wiecej poczytac tomasz tutaj:
http://info.wsisiz.edu.pl/~honda/forum/ ... sc&start=0
vtec...:)