CRX Opole
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

Tomek84
Forumowicz

CRX Opole

przez Tomek84 » 2012-04-14, 20:16

Ktoś coś wie na temat tego rexa bo mam kawałek drogi a nie chcę się wk...ić na miejscu

http://allegro.pl/szybka-honda-crx-d16a ... 75236.html

Z góry dzięki za info. Może ktoś ma blisko i mógł by podjechać ocenić

agape
Forumowicz

przez agape » 2012-04-14, 20:22

Tomek84, o tym autku to już było kilka opinii na forum, m.in w wątku sprzedażowym, ale został posprzątany, tutaj masz ogłoszenie:
forum/viewtopic.php?t=57183

Mała kontynuuacja tutaj:
forum/viewtopic.php?p=531882&highlight=#531882

Tomek84
Forumowicz

przez Tomek84 » 2012-04-14, 20:39

To wiem, że był temat ale został posprzątany i nic teraz nie wiadomo :(

KickIn
Forumowicz

przez KickIn » 2012-04-14, 22:25

No temat mojego auta powodował dużo kontrowersji, więc najlepiej samemu przyjechać i się przekonać. Nie będę nic udowadniał, ale osoby które miały styczność z tym autem potwierdzą jego osiągi, które były powodem całej, zbędnej dyskusji.

spurek
Moderator

przez spurek » 2012-04-15, 16:39

Opisz to auta, wklej dokładne zdjęcia, historia napraw, defekty i inne rzeczy, bo rozumiem, że chcesz sprzedać samochód skoro jest wystawione ogłoszenie.

Jeżeli auto jest zajebiste, bo nie neguje że takie jest, to mile widziane były by konkretne dane które można na miejscu zweryfikować- czyli:
-kompresja cylindrów- jaki olej jest w silniku (??W??)
-stan blacharki (grubość lakieru na elementach), ogniska korozji (nadkola, progi, szyberdach), uszkodzenia-uderzenia.
-luzy zawieszenia, układu kierowniczego,
-stan opon (rocznik, bieżnik, zużycie,) stan kół (łożyska)
-stan skrzynie biegów (synchro, łożyska)
-stan hamulców- tylne zaciski (ręczny) i inne istotne rzeczy.

Zachęcanie do sprzedaży słowami, że nie będziesz nic udowadniał jest trochę dziwne- bo przecież chcesz sprzedać auto, a kupiec chce mieć pewność po co jedzie. Jeżeli umieścisz info o które proszę myślę, że nikt nie będzie snuł domysłów.

Nie jednego rex'a prześwietliłem przed sprzedażą i na tego także zostałem poproszony żeby uwagę zwrócić. Miałem kilka crxów..i wiem czego się spodziewać. Dlatego chce przed wyjazdem znać realny stan faktyczny- nie pytam czy jest ładny, fajny, szybki itp.... Chce znać konkrety. Szkoda mi czas na objazdówkę. Myślę że sam rozumiesz

Pozdrawiam i czekam na informacje od Ciebie. Mój mail spurek@poczta.onet.pl
I'm so JDM, my blood type is TypeR.

ED9-->ED9-->ED9 + EE8-->CH1 + EH6 + ED9-> CH1 + CG2 + RD2 + NA1

KickIn
Forumowicz

przez KickIn » 2012-04-15, 17:36

Informacje o aucie są w dziale SPRZEDAM -> SAMOCHÓD. :)

spurek
Moderator

przez spurek » 2012-04-15, 20:58

To jest wszystko co masz do napisania?! Ja pytałem o konkrety rzeczy.......
Jeżeli nie chcesz napisać obecnego stanu faktycznego rzeczy wyszczególnionych wyżej....to napisz wprost. Szkoda naszego wspólnego czasu.

KickIn
Forumowicz

przez KickIn » 2012-04-15, 21:19

PW :)

[ Dodano: 2012-04-15, 21:34 ]
spurek napisał(a):To jest wszystko co masz do napisania?!

I może trochę kultury, bo kolegami nie jesteśmy. A to zabrzmiało co najmniej "dziwnie". Jest podany numer w aukcji oraz jest informacja, że na maile i smsy nie odpisuję.

EDIT.

Ooooo i proszę bardzo, admin/mod dostał w czuły punkt, gdyż dostałem WARNA niby za OT. ;) To jest śmiech na sali. Drugiego raczej nie dostanę za dopisanie czegoś do jednej wiadomości, chyba, że ?

spurek
Moderator

przez spurek » 2012-04-15, 22:21

KickIn napisał(a):PW :)

[ Dodano: 2012-04-15, 21:34 ]
spurek napisał(a):To jest wszystko co masz do napisania?!

I może trochę kultury, bo kolegami nie jesteśmy. A to zabrzmiało co najmniej "dziwnie". Jest podany numer w aukcji oraz jest informacja, że na maile i smsy nie odpisuję.

Gratuluje. Test na cfaniakowanie zdany- nagroda do odbioru. Każdy kolejny mądry wywód nagrodzę podobnie. Widzisz....teraz masz pewność że kolegami nie jesteśmy- na własne życzenie.
Ja w przeciwieństwie do ciebie nie dostrzegam nic nie kulturalnego w moim konkretnym pytaniu.

Co do auta. Dziękuję za obszerny opis auta. Trochę różni się od tego z allegro.

[ Dodano: 2012-04-15, 22:24 ]
Ja tez umiem edytować posty. I skutecznie eliminować. Wszystkie twoje konta.... nie tylko te. Więc radzę przemyśleć sprawę

KickIn
Forumowicz

przez KickIn » 2012-04-15, 22:29

Ja tez umiem edytować posty. I skutecznie eliminować. Wszystkie twoje konta.... nie tylko te. Więc radzę przemyśleć sprawę

Przepraszam, ale wmawianie mi, że mam więcej niż jedno konto jest już przegięciem ;) Nawet pod presją bana.

spurek napisał(a):Gratuluje. Test na cfaniakowanie zdany- nagroda do odbioru.

Jeżeli to jest "cfaniactwo" a nie subtelna uwaga, to trochę nasze rozumowanie się różni.

spurek napisał(a):Ja w przeciwieństwie do ciebie nie dostrzegam nic nie kulturalnego w moim konkretnym pytaniu.

Ja nie próbuję niczego udowadniać.

Co do auta. Dziękuję za obszerny opis auta. Trochę różni się od tego z allegro.

Proszę bardzo, myślę nie różni się wieloma rzeczami, jeżeli ktoś zadzwoni na pewno usłyszy te same informacje, dlatego podany jest numer telefonu. Przez maile rozwodzić się nie będę.

Myślę, że to już BAN za wyrażenie własnej opinii, bo tylko mod może robić to bezkarnie. Radzę przemyśleć zachowanie i patrzeć kogo nagradzacie warnami. Osoby wulgarne, prostackie, czy normalnych użytkowników.

Pozdrawiam. Jeżeli ktoś jest zainteresowany autem, proszę dzwonić, informacje telefoniczne. Odpisać nie odpiszę - Ban.

Powodzenia dla rozwoju forum :poklony: :poklony:

polkar
Administrator

Samochód: del Sol

przez polkar » 2012-04-15, 22:34

zamykam do czasu wyjasnienia pewnej sprawy
HOTMOT.pl

Malcolm Feth
Administrator

Samochód: Honda Civic Type-R

przez Malcolm Feth » 2012-04-16, 19:48

spurek.. a ja myslalem ze warny sie daje z jakiegos powodu, nie dlatego ze ktos nie chce odpowiedziec na Twoje pytania...

pirul
Moderator

przez pirul » 2012-04-16, 20:27

Malcolm Feth, typek ma z tego co naliczyłem 5 kont na naszym forum, loguje się na zmianę i prowadzi dyskusje jak się okazuje sam ze sobą, broni innym kontem swojego samochodu, który sprzedaje kolejnym kontem, co wyszło w dziale "ogłoszenia z allegro i inne śmieszne...", każde z tych kont ma dokładnie te same parametry softu kompa, z którego są pisane posty. Sam mam ochotę skończyć wreszcie tą zabawę i po prostu zrobić z gościem porządek na forum.
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD
ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD
CB600F HORNET '10 SOLD
cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD
w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project

spurek
Moderator

przez spurek » 2012-04-16, 23:41

Malcolm....przecież za brak odpowiedzi warny nie poleciały, tylko za docinki.....ale teraz to już nie ważne. Ty tutaj rządzisz.

W każdym razie aby sprawa nie zginęła zapomniana, wklejam treść posta, którego dostałem od właściciela auta- miałem nie wklejać, jednak zainteresowanym tym autem może się przydać. Bo to po to ten temat powstał, a nie żeby drążyć afery.

Witam,

Chyba jest w ogłoszeniu podany nr. tel :)

Kompresji nie mierzyłem, rozrząd wymieniany był przez poprzedniego właściciela, jakieś 3500 km temu.

Co do blacharki, tak jak napisałem za jakiś czas wypadałoby zrobić progi, przód progów jest ok, auto można podnieść, z tyłem już gorzej. Z lewej strony przy progi jest do zrobienia łatka (5x5cm) gdzieś tak, ale myślę, że to element do zrobienia przy okazji zmieniania progów.

Na aucie powierzchownej rdzy nie ma, auto było malowane, nie przeze mnie. Myślę, że nadkola z tyłu były robione bo minimalne bąble są, ze dwa, trzy. Spokojnie sezon/dwa można przejeździć. Uszkodzenia/uderzenia. Sprawdzałem auto przy kupnie, bo chciałem mieć prostą budę i moim zdaniem jest prosta. Auto podczas mojego posiadania miało wymieniane drzwi kierowcy (auto stało w garażu na wbitym wstecznym, nie zamknąłem drzwi, odpaliłem auto, ruszyło do tyłu a drzwi zatrzymały się na ściance bocznej. Górna ramka lekko się skrzywiła oraz zawias, więc wymieniłem cały element. Jak ktoś nie wierzy, to stare drzwi do wglądu ;) ).

Zawieszenie. Auto odstawiałem do mechanika, co było do zrobienia zrobił, czyli wymienione wszystko to co w aukcji. Auto jeździ dobrze, nic nie stuka, nie puka.

Opony na sezon. Alufelgi sprzedałem, a na tych kołach stało po prostu całą zimę w garażu :) Proste, nie biją.

Skrzynia. Shortshifter. Przy wolnym wbijaniu V biegu możliwy dziwny, cichy dźwięk. Nie jest to zgrzyt, biegi wchodzą ładnie i gładko, dwójka nie zgrzyta. Dźwięk V biegu spowodowany jest tym, że poprzedni właściciel składał skrzynię i źle złożył jeden króciec. Dlatego czasami może wystąpić ten dziwny dźwięk. W niczym to nie przeszkadza, przejeździłem tak od kupna i nigdy nic złego nie nie przydarzyło, że bieg nie chciał wejść itd.

Hamulce. Były regenerowane, klocki w dobrym stanie, tarcze również ok, hamuje dobrze, ręczny łapie, był regulowany. Mam stromy wyjazd z domu i trzyma bardzo ładnie.

Jeżeli ma Pan jeszcze jakieś pytania to pytać śmiało.

Prosiłbym aby nie wklejać informacji na żadne fora, kto będzie chciał ten zadzwoni i sam się wypyta, a ja udzielę tych odpowiedzi.

Tyle z mojej strony.

Soleris
Forumowicz

przez Soleris » 2012-04-17, 08:24

Malcolm Feth, typek ma z tego co naliczyłem 5 kont na naszym forum,

Pirul, daj nazwy żebyśmy od razu uważali na wszystkie skoro jest ich 5. :szok:

Następna strona