mam taki problem ze podczas zwalniania juz przy malej predkosciu wyszarpuje mi kierownice w prawa strone, sila jest tak duza ze nie da sie utrzymac kierownicy, co to moze byc, pomocy!
z prawej strony któryś sworzeń (dolnego bądź górnego wahacza) albo tulejka w miejscu łączenia dolnego wahacza z karoserią ma luz najlepiej podjedz sobie na najbliższą stację diagnostyczna, wjedź na szarpaki i wtedy będziesz miał pewność co dokładnie jest do wymiany
Przegub wali raczej na podkręconych kołach, raczej nie słyszałem że na wprost.....
Na wprost rozlatuje się łożysko w piaście lub pada łożysko w skrzyni biegów i blokuje lub różnicówka...
Ja się dziwuje że on wo gule jeździ tym autem jak wyrywa kiere z rąk
Ostatnio edytowano 2012-04-10, 09:25 przez beata22staw, łącznie edytowano 1 raz
przegub najpierw sprawdz, mialem taki przypadek kiedys w civicu zima jak mialem rozwalona gume i nalecialo tam sniegu i to zamarzlo tam w srodku wszystko, jak ruszalem bylo wszystko ok, dopiero po puszczeniu gazu lub wduszeniu sprzegla, masakrycznie wyrywalo kierownice i bilo nia, po kilku km przegub sie skonczyl, calkowicie rozsypal, i to wszystko na prostych kolach.
miałem ten sam problem i u mnie winowajcą był własnie przegub az do momentu gdy całkowicie sie rozleciał
na zakretach nic go nie było slychac ani czuć a na prostej drodze wyrywało kierownice z rąk kołyszącymi ruchami ... wymiana prosta i tania około godzinki roboty