podczepie sie pod temat jakie sa ceny kompletnych wydechow supersprinta??
a ile kosztuje ich sam kolektor??
czy kombinacja kolektor supersprinta a reszta
wydechu innej (tanszej firmy) byla by odpowiednia
jezeli chodzi mi o osiagi czy najlepiej komplet od ss??
kolektor okolo 500$
rura srodkowa z tlumikiem okolo 1200 zl
tlumik koncowy okolo 400 $
to sa ceny z przed 2 lat przynajmniej i pewnie w takim "oficjalnym sklepowym obiegu" nie wiele sie zmienily
maciekcrx napisał(a):a te wynalazki a la MUGEN robione bodajrze przez melona albo poprostu przelot z komora rezonansowa ??? lub bez??? co o tym mysliscie ????
wlasnie a jak wplywa na osiagi samo zalozenie kolektora ss i takiej kombinacji jak maciekcrx napisal w porownaniu na osiagi kompletu ss??
chodzi mi o to czy jest sens wywalac tyle kasy na wydech (oprocz kolektora) ss
bo chyba mozna tanszymi srodkami osiagnac ten sam efekt :roll:
ja zalozylem uklad wydechowy MG Motorsport i teraz auto brzmi naprawde "sportowo" :mrgreen:
mi sie bardzo podoba ale wiadomo ze akustyka wydechu to kwestia dosc osobista :wink: bo jeden lubi to a drugi co innego
to co mnie jeszcze przekonalo to wlasnie koncowy tlumik ktory wyglada jak ten mugena
moj zanjomy jezdzi w pzm-ocie civic po 93 i ma ultera brzmy naprawde ok czyli"hondowo"... i daje jakis przyrost mocy naprawde chwli sobie tego producenta tzn ULTER
no ja kiedys widzilem w jakiejs gazecie testy 4 tlumikow to wyszlo:
-KM - spadek mocy o 2 ps
- remus bez zmian
- (nie pamietam firmy) bez wkladki spadek o 1 ps, z wkladko wzrost o 2 ps
- Ulter wzrost o 2 ps
A te moce tak cienko bo to w Fiaciku SC bylo testowane zreszta jak zaloze to wam powiem czy mi sie podoba
Fajnie brzmi tłumik końcowy MOHR,czyli fajny bas i niskich czestotliwosciach a jak wchodzi na najwyższe obroty to brzmienie jak formuła 1.W dokumentacji tłumika podane jest ze moc wzrasta o 8 PS.A jak z ta moca jest naprawde to nie wiem.