A więc tak:
Seryjny komp PM6/7 ma pamięć Eprom, w której zapisana jest mapa. By móc ją modyfikować należy wylutować pamięć, zmodyfikować ją za pomocą programatora i wlutować z powrotem.
1. Co trzeba zrobić by móc modyfikować mapę w czasie rzeczywistym? Czy wystarczy podstawka pod datalogging? Z czego taką podstawkę zrobić - wlutować kabel bezpośrednio czy jest może do tego jakiś specjalny diwajs?
2. Co zrobić by mieć dwie mapy? Z tego co udało mi się wyczytać to trzeba kupić 2x większą pamięć i zrobić pstryczek-elektryczek, który będzie przełączał adresowanie mapy w komputerze z początku pamięci na jej koniec (coś a'la ustawianie boot sectora na płycie CD czy dyskietce).
3. Czy jest jakiś sposób na obliczenie EGT przy danym AFR za pomocą jakiegoś kalkulatora? Czy trzeba to robić stricte na danym silniku posiadając oba wskaźniki?
Pytam z ciekawości bo pewnie moje strojenie będzie ogarniał Niuton ale lubię wiedzieć co ktoś robi z moim samochodem, jeśli już musi to robić ktoś inny niż ja
Dzięki za wszelkie odpowiedzi
Pzdr,
Góral

czujnik prawdę Ci powie

fakt że same n/a, ale dopóki rtp działa, to dla mnie rybka czy crome czy te czy bre.. nawet w bre mi sie lepiej pracuje niż w crome, bo 2d graph ma zaaaaje***ście zrobiony - w crome to porażka, co chwile skacze, zawiesza..