Jakiś czas temu kupiłem Honde CRX ED9 z silnikiem D16A8 dzien po jej kupnie padła... Okazało się ze nie ma iskry, można by pomyśleć ze to losowy przypadek cewki... Tak się przecież zdarza, po wymianie cewki działała jeden dzień i teraz się pojawił cyrk bo nie odpalała 2 tygodnie, długo nie umiałem dojść co jest nie tak z rexem. Raz odpalał raz nie, wykrecilem wtryski, aparat ssący, sprawdzałem świecie, aparat zapłonowy kable, komputer, pompe paliwa, filtry... No naprawdę wszystko aż wkoncu poziom oleju wzrósł i okazało się ze śmierdzi benzyną i stał się on bardzo rzadki, czyli po prostu w oleju jest benzyna ...
Moje pytanie jest następujące... Czy ktoś umie określić czy to uszczelka pod głowicą czy zawory jak według moich przypuszczeń mogło się stać ... Czy może coś innego?
Jestem prawie pewien ze sprzedawca -> pan o nicku- kawalerro pewnie dolał do niego doctora przed sprzedażą bo wiedział ze juz cos się dzieje niedobrego...
Proszę o rady i pomoc z góry dzięki
Pozdrawiam ~!

Dokładnie
Własciciel mówił, że pierścienie były wymieniane, ciekawe, czy była sprawdzana owalizacja