Witam.
Ostatnio naszło mnie na montaż w swoim del solu OEM Fog lights więc zakupiłem parkę wraz z kawałkiem konsoli środkowej z włącznikiem. Dodatkowo zakupiłem resztę konsoli wraz z cup holderem.
Teraz dopiero skumałem, że obie części są z solki jdm, a więc RHD czyli wcięcie na dźwignię hamulca ręcznego jest po drugiej stronie. Czy ktoś z was się orientuje czy da radę jakoś to zamontować w solce LHD ? Da się jakoś przesunąć dźwignie z rękawem czy w ogóle kapa?
ale po co dzwignie przesuwac
cup holder wykrecasz i montujesz odwrotnie, a jesli chodzi o przycisk przeciwmgielnych to zalezy jaki masz, bo sa dwa rodzaje, jeden mozesz zamontowac zaraz koło dzwigni zmiany biegów, a ten drugi rodzaj dajesz w zaslepki z tyłu za srodkowym schowkiem
Cup holder to faktycznie mozna przelozyc natomiast co do wlacznika swiatel to nie wiem jak to jest. Towar jeszcze do mnie nie dotarl a na zdjeciu kepsko widac ale wydaje mi sie ze jest on przykrecany do panela srodkowego wiec jest szansa ze wystarczy zrobic tylko w moim dziure wlasnie tuz nad lewarkiem zmiany biegow i dolozyc tam przycisk.
SkupczonJohn, Ani jednej ani drugiej konsoli nie założysz. Cup holder przekręcasz do swojej, a w tej co zasłania radio robisz otwór na przycisk Sam u siebie robiłem.
Po 1 śrubie m6 do pasa przedniego, a potem jak chcesz żeby było jak w fabryce to ściągasz plastikowe nadkola i po 2 wkręciki do przedniego zderzaka jeszcze dajesz (są w nim uchwyty). Ale ja tylko do pasa przedniego przykręcałem po 1 śrubce i było ok
Mam oem fogi i sa przy nich uchwyty ale ksztaltem jakos mi to nie pasuje do przedniego pasa, macie moze jakies foto przykreconych zebym zobaczyl jak to wyglada?
Ja przykręcałem fogi do zderzaka, od wewnętrznej strony są tam mocowania ( dwie śrubki do jednego halogena ) a do pasa przedniego żadnych śrub nie przykręcałem;p można na dwa sposoby;p
Sebas mordo dzieki za zdjęcia już wszystko rozumiem. Okazało się, że miałem pozamieniane mocowania... do lewej lampy było prawe i odwritnie. Już zamocowane do pasa przedniego a czy do zderzaka bede przykrecac to sie pozniej zobaczy. Mam natomiast jeszcze jedno pytanie... czy te fogi mają odcięcie jak halogeny czy świecą na równo ?
SkupczonJohn, ogólnie to świecą na ziemię i boki (pobocze) bardzo blisko samochodu. Ja to ich nawet nie używam bo jak jeżdżę na xenonie z soczewką to nawet nie widać że je zapalam... Ale fajnie wyglądają