Jak można odciąć wtryski paliwa w rexie ? Są sterowane + czy - ?
Gdzie znajdę przewody od wtrysków w kabinie ?
Myślę , że najlepszym wyjściem jest zastosowanie przekaźnika.
od aparatu zapłonowego też idzie sterowanie wtryskami (ta większa kostka przy nim) HHo montuje w swifcie ;D hehe za miesiąc każdy bedzie się dziwił jak coś [lubiezne posuwanie dupa w tyl i przod] i wywali pół miasta ;D
nie wiem jak z checkiem ale najprościej je odciąć wyjmując zieloną wtyczkę z rezistorboxa. Jak ją obejrzysz (wtyczkę) to będziesz wiedział gdzie się wpiąć z przekaźnikiem. Wydaje mi się że odcięcie zasilania spowoduje błąd wtrysków na kompie. Do instalacji gazowych chyba był kiedyś taki specjalny układ który imitował prace wtryskiwaczy na gazie żeby właśnie oszukać kompa
Siles schemat jest taki z + akumulatora idzie kabel na rezistorboxa z niego idą cztery kable do wtryskowa z wtrysków (po jednym kablu z każdego) idą do kompa. ECU jak chce włączyć jakiś wtrysk to podaje masę na odpowiadający mu kabel
Zastosuj komp stosowany w instalacji lpg np. Protec digital, jest z wiazka. Rozpinasz kostki na wtryskach, w to miejsce wpinasz kostki z tego sterownika. Dodatkowo pdpinasz pod ten sterownika zasilanie i problem załatwiony, po podaniu na niego napięcia, rozcina wtryski i nie zapala sie check, na alledrogo znajdziesz takie coś w okolicach 50zl