Szczecin i Police okolice
Widzieliscie jakiegos CRXa ? Zapytaj - moze to ktos z tego forum

Posty: 816   •   Strona 49 z 55   •   1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 55
sebas
Moderator

przez sebas » 2012-09-04, 01:38

MaciOS napisał(a):Beautifulll....
filip napisał(a):WSZSZSZSZSZSZSŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚśśśśśśśśśpppffffff

http://www.youtube.com/watch?v=s-RkU4q9lac :razz:

Odkurzacz Tomasa, a kierowca to mi Vega przypomina ;)

filip
Forumowicz

przez filip » 2012-09-04, 22:07

kryku napisał(a):wybiera sie ktos na rajd baja? ja chyba wpadne popatrzec:)

no ja też miałem zamiar popaczeć, bo się zbieram od dwóch lat i ani razu jeszcze nie pykło, bo 'zawsze coś' :P szkoda tylko, że to nie WRC, ale lepszy rydz niż nic :P
w sobotę OS'y są w drawsku, to nie wiem, czy byśmy tam pocisneli, czy dopiero w niedzielę na rodzimym podwórku pooglądali.

Kazz dzisiaj jakoś w dzień na Łukasińskiego, koło 14 czy cuś.

aaaa, w ogole to sie jaram tym typem, który nas odwiedzi pod koniec miesiąca w miejscu, które niestety jest już zamknięte, ale się na jedną noc otworzy. faza! :rotfl:
http://www.facebook.com/events/360672494013522/
mała próbka :rotfl: dosyć popularne w różnych setach swego czasu
http://www.youtube.com/watch?v=q9_HY8H1 ... re=related

MaciOS
Forumowicz

przez MaciOS » 2012-09-05, 01:11

filip napisał(a):aaaa, w ogole to sie jaram tym typem, który nas odwiedzi pod koniec miesiąca w miejscu, które niestety jest już zamknięte, ale się na jedną noc otworzy.

WOW :poklony:

dzisiaj kolega mi wspominał że 22 wrzesnia szykuje sie gruba impreza...już wszystko jasne :D

To filip widzimy się w "Crossed" :D

btw. tak się działo na ostatniej imprezie Maschinenraum na plaży przy moście :-)

http://www.youtube.com/watch?v=JtUWI7OC ... _embedded#!

filip
Forumowicz

przez filip » 2012-09-05, 09:48

zrobimy sobie spota bez samochodów :rotfl:

a co to za blond pani obok której się skradałeś? parę razy się zerknęła się... ;)

Obrazek

:D

kazz
Forumowicz

przez kazz » 2012-09-05, 17:03

Hehe, koledzy widze jarą sie "pssssssssst" w haniurach ,tak mi tez po jakims czasie przeszło ;) jak dla mnie na ww filmiku to az nieprzyjemnie zasysa , no coz jedni wola psssst inni n/a , jestem zwolennikiem tej drugiej opcji;) jakos słabo mi sie widzi co 2 lata wymieniac motor ;) bo oczywiscie ktos kto montuje zasys ,nie bedzie jezdzil jak emeryt...Ale rzeczywiscie jesli ktos sie decyduje na rywalizacje,udzial w zawodach itp to jak najbardziej...
BarT

sebas
Moderator

przez sebas » 2012-09-05, 18:03

kazz napisał(a):jakos słabo mi sie widzi co 2 lata wymieniac motor ;)

Nie pisz takich bzdur bo już 3 sezon cały czas upalam moje doładowanie 1,6 i nic się nie dzieje :P

kazz
Forumowicz

przez kazz » 2012-09-05, 18:40

Owszem nie twierdze,ze kazdy....ale z tego co wiem i rozmawialem pare lat temu, kolesie z Kamienia, regularnie wymieniali motory w takich odstepach czasowych..wszystko zalezy od kierownika;) ale generalnie, in plus to nie działa...
BarT

dawidcrx2
Forumowicz

przez dawidcrx2 » 2012-09-05, 19:10

kazz, wymieniają ale na jakich doładowaniach oni latają:)
CRX B18C T

https://www.facebook.com/Dawidcrx2-Garage-418968548231652/

filip
Forumowicz

przez filip » 2012-09-05, 20:12

rex jest całkiem żwawy już sam z siebie, a kompresor ze skromniutkim doładowaniem 0,6 bara to bardziej po to, żeby straszyć ludzi dżwiękiem na przejściu dla pieszych niż zapindalać 200 km/h po mieście ;) tu wszystko o ten dźwięk się rozchodzi...

kocurek z panienką koło 15-16 na bramie portowej (albo wasi sobowtórowie, bo facet za kierą, a to zdaje się, że auto Twojej partnerki...)

Snow
Forumowicz

przez Snow » 2012-09-05, 22:43

Po co turbo czy kompresor jak mozna za 5 zeta zamontowac gwizdek w wydechu i straszyc ludzi :D
http://www.youtube.com/watch?v=UKeRZ1gBW7k

MaciOS
Forumowicz

przez MaciOS » 2012-09-06, 07:19

ja tez zawsze byłem zwolennnikiem silników wolnossących w hondach, DOHC VTEC było zawsze moim marzeniem ;-) przez rok jezdziłem civic'iem VTI EG6 z B16A2, za każdym razem kiedy gdzieś jechałem nie było mozliwości zeby nie załaczyc vtec'a i usłyszec ten cudowny dzwięk ;-) aż się banan na ryju robił ;-)
Tak jak Filip napisał że crx jest całkiem żwawy już sam w sobie ale głowy tez nie urywa ;-)
poza tym dla mnie w N/A ---> NO VTEC NO FUN ;-) co innego z kompresorem. już same dzwięki dają ogromną frajde, do tego przyrost mocy (liniowy) i moment ktorego mi troche brakowało w b16a2.

oczywiście przed zalożeniem kompresora bede robił generalny remont silnika, może wejda jakies mocniejsze graty tj korbowody, śruby itp.... jeszcze sie nie zastanawiałem nad tym.

Wiadomo że silnik doładowany jest bardziej wysilony niż silnik wolnossacy ale oczywiście seryjny bo juz mocno doprężony z ostrymi wałkami wcale taki być nie musi ;-)
wszystko zależy od wielu czynnikow, ja tam uważam ze jak sie nie przesadzi, wszystko z głowa zrobi to nie ma co sie martwić odrazu ta bezawaryjnościa tylko cieszyc sie z jazdy jak najdłużej ;-)

Snow napisał(a):Po co turbo czy kompresor jak mozna za 5 zeta zamontowac gwizdek w wydechu i straszyc ludzi
http://www.youtube.com/watch?v=UKeRZ1gBW7k

ja je...ie ... Gwizdek musi dymić!! :rotfl:

filip napisał(a):a co to za blond pani obok której się skradałeś? parę razy się zerknęła się...

hehe, to jest koleżanka mojego kolegi, tego w kapeluszu..."zajęta" ;-)

filip
Forumowicz

przez filip » 2012-09-06, 22:53

Uprzejmie donoszę, że obywatel Macios przesiadł się na civica i jako skarbnik i samozwańczy cesarz naszego klubu proponuję zwołać naradę w niedzielę o 20 na parkingu pod TZ i ustalić, co z tym fantem zrobić :D

a tak w ogóle to przestańcie się za mną kręcić, bo codziennie kogoś widuje, a to znaczy, że was widzę częściej niż swoją rodzinę:P

MaciOS
Forumowicz

przez MaciOS » 2012-09-07, 01:03

filip napisał(a):a tak w ogóle to przestańcie się za mną kręcić, bo codziennie kogoś widuje, a to znaczy, że was widzę częściej niż swoją rodzinę:P

dla wszystkich masz czas tylko nie dla rodziny, a ja myślałem ze taki porządny z ciebie chłopak, byś się wstydził ;-)

filip napisał(a):Uprzejmie donoszę, że obywatel Macios przesiadł się na civica

miałem kilka wyjazdów na różnego rodzaju misje i musiałem powozić troche tyłków na tylnej kanapie i bagażu więc wziąłem civic'a... a że szkoda mi było nowych opon zimowych to pozamianiałem koła i teraz szkoda mi jezdzic crx'em który jest na zimowych oponach :-/ ....ale tak mysle że czas juz powoli rozbierać ceere i szykowac na nowy sezon... powymianiac tuleje, zając sie swapem hamulców, remontem silnika...wnętrze chciałbym tez troche ogarnąć, pomalowac deske rozdzielczą itp na czarno, może jakas okleina carbon itp ...zastanawiam sie jeszcze nad stołkami, czy polować na fotele z ee8 i je odnowić czy może jakieś sztywne kubły ;-/ ...a przede wszystkim to musze pozdejmowac wszystkie listwy progi, zobaczyc co sie dzieje i zakonserwować... taże roboty jest sporo tylko wszystko jest tez uzaleznione od kasy jak zwykle...

filip napisał(a):proponuję zwołać naradę w niedzielę o 20 na parkingu pod TZ

bardzo dobra propozycja, wręcz nie do odrzucenia ;-)

ide dalej ryc sobie beret muzą w moim ukochanym stylu minimal tech ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=7H3sm30qheY

filip
Forumowicz

przez filip » 2012-09-07, 01:36

podejrzewam, że wstydzić to ja się będę po 22 września :razz:

plany zacne, nic tylko z przyjemnością je realizować. pomalowanie deski i elementów wnętrza nie głupie, u mnie też by wypadało trochę zregenerować, co by świeżej wyglądało to wszystko. tymczasem progów nie ruszam, bo się boję... :D
a co do stołków w crxie to bardziej kubły pasują klimatem... chyba że jak w tej jakiejś wersji na japonie zrobić wszystko w beżowej skórze. nie chce mi się teraz szukać zdjęć, ale zajebiście to wygląda. jak w mercedesie ;)

a też mam jakiś techniczny kawałek, ale czy to minimal, czy co to nie wiem. tempo trochę szybsze, ale z kolei nie za szybkie ;p
http://www.youtube.com/watch?v=QPOko_5kmK8

MaciOS
Forumowicz

przez MaciOS » 2012-09-07, 02:17

no nieee... tyle sie napisałem i nie wysłało... zamiast skopiować najpierw...ja pie... :-(

filip napisał(a):podejrzewam, że wstydzić to ja się będę po 22 września

spoko, nie bedziesz pewnie sam ;-)

filip napisał(a): tymczasem progów nie ruszam, bo się boję...

imho warto prysnąć jakims srodkiem do konserwacji profili zamknietych żeby się nie zdziwić po zimie ;-)

filip napisał(a): chyba że jak w tej jakiejś wersji na japonie zrobić wszystko w beżowej skórze. nie chce mi się teraz szukać zdjęć, ale zajebiście to wygląda. jak w mercedesie

no no wiem o co chodzi... heh jak u nas się jezdziło małymi i duzymi fiatami itp z prostymi silnikami, zawieszeniem itp to oni mieli juz takie wypasy...silnik dohc vtec, wielowahaczowe zawiesznie, o całej reszcie juz nie wspomne ;-)

...imprezką za mocno sie nie jaram bo jak dla mnie to może być za mocne granie... neuroshocked kojaży mi sie z mocnym techno, maschinenraum tez wcale nie gra słabo ;-) mam nadzieje ze nie bedzie cały czas mocnego techno tylko jakis minimalik to potupania itp ;-) no ale tak czy siak raczej pojde ;-)

...if it wasn't for the music
Where Would You Be? ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=PTEOkYquwGY

Poprzednia strona   Następna strona
Posty: 816   •   Strona 49 z 55   •   1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 55