Ale jakie wahacze? Po co chcesz zmieniać wahacze? Wystarczy tulejki wymienić na lepsze chyba, że chodzi o regulowane do camberów? Rozpórki wiadomo - im solidniejsze tym lepsze. Nie kupuj najtańszego syfu z chin. Im mniej regulacji tym lepiej. I nad przednią dolną mocno się zastanów bo wisi nisko i jak trafisz jakąś studzienkę czy krawężnik będziesz remontował całe zawieszenie z przodu.
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
Mam wywalone wszystkie tuleje w wahaczach tylnych dolnych. Od jakiego Civika kupić wahacze? Bo do Del Sola nie mogę znaleźć, a raczej bez sensu wyprasowywać 4 tuleje. Chociaż... zobaczymy po ile będą całe wahacze
Jak nie masz staba to z każego 5gena będą pasowały. Chodzi o to że jakbyś miał staba tu musiałbyś kupić takie z oczkami do stabilizatora jak są w każdej solce.
kocureq, wypalasz ze starej tuleji środek, potem rozcinasz brzeszczotem i ta blaszka co zostanie sama wypada. Nową da się wbić. Albo prościej wykręcasz wahacz, zabierasz razem z nowymi tulejkami do kogoś na prasę (jakiś warsztat) i za parę groszy Ci zrobi. Jak później już w ten sposób robiłem to 5zł od tuleji płaciłem.
Można też rozwiercić gumę wiertarką, zależy co kto ma pod ręką. Ale najwygodniej zdemontować całość i w warsztacie wycisnąć/wcisnąć.
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project