Witam robił ktoś takiego swapa F20B6 do Civica 6 gen bo kolega ma ten silnik w dobrej cenie i chciał go jakoś upchnąć. Silnik ten wystepował w accordach jest na 1 wałku. W serii cif jest 1.4. Dozo bedzie dłubania przy tym swapie, bo jest cały accord i beda wszystkie części.
Mniej więcej podobnie jak z H-serią - łapy, półosie, ciasno i ciężej z przodu. Generalnie zadajcie sobie pytanie czy jest sens? Koszt gratów i nakład pracy sporo za duże w stosunku do 145KM oferowanych przez ten silnik.
gra moim zdaniem nie warta świeczki. F seria....poza wyjątkami w takim aucie jak civic 6 gen...to same problemy.
Z jaką skrzynią chcesz to połączyć? Bo seryjna U lub M serie sa na linki.....i są..
Taki swap jest cholernie ciężki.... i nie jest to... 10kg.
Roboty żeby zapakować to w budę 6g cifa...będzie mnóstwo....a efekt.... nie powali .....To nie B20 żeby mocno i długa ciągnął...ani nie diesel, żeby wgniatał w fotel momentem.
Chociaż jak każdy nowy nietypowy swap pomysł ciekawy.....inny niż wszystkie.
A.....i jeszcze jedno - F20 nie będzie ekonomiczne jak D16 i B16
Dzięki chłopaki, swap nie typowy ale brany pod uwagę ze wzgledu na prawie darmowy silnik i dlatego jest rozważany. Sebas gratulacje fajne autko widziałem w GT, kolorek spoko ja pomazałem swojego na czarno tak jak był.
extass-81 napisał(a):Dzięki chłopaki, swap nie typowy ale brany pod uwagę ze wzgledu na prawie darmowy silnik i dlatego jest rozważany.
Ok, tylko jak doliczysz ile musisz wydać na customowe łapy, półosie i inne problemy, to praktycznie wyjdzie, że B18C4 byś zeswapował, a podkręcone D16Z6 to na spokojnie i zostanie na opicie swapa...
No chyba, że chcesz jako "sztuka dla sztuki" to działaj