witam jak w temacie dostałem od znajemgo takie auto i poprosił, żebym załatwił mu przeróbki typu launch control itp wysłałem do użytkownika scanikwwo z civic4gen i odpisał że to komp na obd2 podzwoniłem po kumplach i powiedzieli że obd 2 szlo dopiero po 98 w solce i i tak y8 powinien byc p2p i co teraz zrobić? da się sprzedać tego i kuic na obd 1? i na obd 1 wystarczy tylko aparat zmienić?
Pokażmy tym z bmw że życie nie kończy się na 6800rpm!
Adi1990, nie pamietam jak tak z kostkami bylo ale na 90% mozesz podpiac p28 i bedzie pasowalo, ewentulanie jak kostki sa inne to przelutowac, ale w wielu hondach - nie wszystkich ale zdarzalo sie obd2 na wiazce pod obd1 zwlaszcza po 97roku ale widzialem juz rozne rzeczy, aparat obd1 i2 sa takie same, nie wiem tylko czy z obsluwga vteca bedzie ok bo obd2 ma protokul na 1 kablu, a bobd1 na 2 z czujnikiem cisnienia ktory to decyduje o zalaczeniu vtec, w dura strone dziala - wpialem komp obd2 do civicas 93 z6 i dzialalo mimo 1wire vtec, mimo instalki pod p28, no to tyle, podmieniaj zamieniaj
[ Dodano: 2012-10-07, 13:33 ] a powiedxcie mi jeszcze jeśli mam civa ej2 Minime z p28obd to moge przelożyć te kompy i tam dac tten na obd2? bo błąd vtec i tak tam świeci bo jest głwica y7 coś mocno tzeba przerabiać? bo tak p28 chyba koło 300 kosztuje co?
Pokażmy tym z bmw że życie nie kończy się na 6800rpm!