Witam, mam taki problem ze nie odbijaja mi tłoczki ( czy tam cylinderki) od razu po uzyciu hamulca nie wiem jak to fachowo okreslic nie wracaja sie od razu mysle ze wiecie o co chodzi. Co mam z tym zrobic? JEst jakas rada ?
Jeśli chodzi o przód musisz rozebrać, sprawdzić w jakim stanie jest ta guma przeciwpyłowa, często pęka i dostaje się syf, kolejna sprawa może tez być tłoczek skorodowany i tez niebd chodził płynnie. Jeśli chodzi o cylinderek można próbować smarować i czyścic ale najlepiej założyć nowy i mieć spokój.
Adrianoob wiem, że jesteś tu nowy, ale na wszystkie tematy, które zakładasz jest już odpowiedź. Używaj opcji szukaj, naprawdę te tematy już były milion razy a w końcu jakiś mod się wkurzy i Ci da ostrzeżenie za spamowanie.
a co do tematu to musisz zregenerować zaciski, na pewno do wymiany gumki, nie wiadomo czy tłoczki da się uratować ale dla pewności wymieniłbym i je.
pozdro.
jak nie wracają to wpierw zobacz na luzie jak odkrecisz przedód czy sie cofnął ładnie rozruszac ewentualnie leć w góre regulator ziły hamowania pompka ..
najlepiej to weź zacisk cały od chińczyka, wyjmij przeczyśc tłok papierem, załóz spowrotem tak aby nie uszkodzic gumki i masz po sprawie, mialem to samo, nie odbijalo wogole klockow od tarczy tak że koło grzało sie na maxa