M!R@S zobacz czy EP3 ma a jak nie to zobacz wlasnie z UFO czyli FN2 ale co do tego ze sa P&P to nie recze. Nigdy czegos takiego w reku nie mialem.
co do dlugiego pasa hamowania to wcale sie nie dziwie ze na serii z takich predkosci puchlo.
eithray jesli chcesz wrzucac pompe 1' i serwo to polecam z preludy 2,2 vti ale wersji jdm/angielskiej bo wtedy masz wyjscia po tej samej stronie co masz teraz. Jednak w jednym wejsciu zmienia sie chyba kat o jakies 45stopni i koncowka ktora zmieniasz. Nie jest to trudne mozna to dogiac reka ale rozsadnie. Po tym zyskasz wieksza sile na hamulcu a wieksze serwo umozliwi ci lzejsza prace. Ja po tej zmianie nie odczulem jakiejs wiekszej roznicy, jednak musialem sie przyzwyczaic bo u mnie teraz bierze glebiej pedal.
Tasiem tak jak pisze Swistak lepiej tego nie tykac bo moze rzucic Cie jak szmata
Zaciski z Preludy i ATR-a są pod taką samą tarczę 282mm!!! Różnią się tylko tym, że ten z ATR-a ma 2 tłoczki!!! Na seryjnej zwrotnicy z ED9 z tymi zaciskami po modyfikacji jarzma można zrobić max 262mm tarcze!!! Na zwrotnicy od EE8 lub EG/Del Sol VTi możemy z ww zaciskami uzyskać dopiero 282mm!!!
ILE RAZY JESZCZE BĘDZIE WAŁKOWANY TEN TEMAT? NIE MOŻECIE PRZECZYTAĆ CO JEST NAPISANE W FAQ-U?!?!?!
Swistak prawda jest taka ze piroman215 ma racje. Tarcza w ATR'ze jest 300mm. Teoretycznie rzecz ujmujac powinno sie dac zrobic na zwrotnicy ED 282 z tym ze pewnie trzeba planowac jarzmo. Dochodzi rowniez zdjecie z zacisku troche zeby miescil sie w 15'. Patent z palnowaniem jarzma jest spoko i nie slyszalem zeby komu cos sie zesrało ale ciagle mam obawy bo przez ten zabieg jednak zmniejsza sie wytrzymalosc elementu.
jak założysz na zwrotnice z ed9 zaciski z pralki to możesz mieć co najwyżej 262mm
żeby mieć 282mm na tej zwrotnicy to trzeba założyć zaciski z jarzmami które normalnie pracowały na tarczy 300mm a więc np. EP3 (jeden tłoczek) albo ATR (dwa tłoczki)
tarcza pod 282 i 4x100 to np. QH od MG ZR160/ZS180