Czy to normalne, że po miesiącu akumulator jest całkowicie wyładowany? Nie ma siły podnieść szyb, radio nie gra i nie da się odpalić.
Garaż- ocieplony, grzany około 20 stopni Akumulator był kupiony rok temu, auto zimuje oczywiście
to raczej nie powinno mieć wpływu, chyba że masz jakieś zwarcie, a alarm ??? sprzęt audio ??? badałeś aku w firmie podejdź niech przemierzą moc rozruchową i pojemność może aku stał przed sprzedażą bardzo długo i wcale taki nowy nie jest, ale jak masz gwarancję to bym się nie przejmował od razu bym działał
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE
Alarm mam, ale stoi w garażu otwarty bez dachu... jest w nim 20 stopni także zimuje w lepszych warunkach niż przeciętny człowiek. Tak czy siak zaraz idę podładować aku
Dobra panowie uruchomiłem maszyne, ładowałem 2h aku i po problemie.
Następna zagadka to gaśnięcie przy rozruchu, przekręcam kluczyk, rozrusznik reaguje, łapie od strzała i od razu gaśnie jakby nie miał paliwa hmmm. Zauważyłem jak dłużej potrzymam przekręcony kluczyk jakbym odpalał to nie zgaśnie.
Uprzedzam, zmieniłem kable zapłonowe, kopułkę, palec, prze lutowałem przekaźnik i dupa Czy może to być wina rozrusznika lub alternatora? Problem taki, że nie zawsze się to dzieje aczkolwiek troszkę się nasiliło
oskarr17 ja też miałem ptoblem z aku a auto stało w ciepłym garażu,po pomiarach strat prądu okazało się że muszę panel z radia zdejmować ,to był cały problem!od 2lat auto zimuje w garażu z akumulatorem i jest ok.Pojedz do jakiegoś elektryka ,pomierzy ci straty i wyjdzie co ci prąd zjada.
Te małe aku w hondach jakies słabe są, miałem w civicu i w crx to szału nie było bo czasem ciężko kręciły, niby prawie "nowe".
Jak załadowałem do rexa zwykłego kwadraciaka od golfa (mieści się) to w żaden sposób nie mogłem go rozładować w zimę podczas codziennej eksploatacji, auto pod wiatą stało więc zawsze zimno,podczas postoju alarm i centralny używany, podczas jazy światła długie często + halogeny jak mgła, grzany fotel, nawiew, muza biła i nic! nie mogłem przez zimę sprawić żeby padł czy tez dawał oznaki że ma ciężko większe jest lepsze
gdzies gubi prad, odlacz po prostu kleme od aku a jak bedziesz chcial cos od woza to ja przypnij, skoro i tak masz otwarte auto - problem na pewno ustanie
to może inaczej... aku z biedronki czy lidla ? Kup coś wartościowego to i posłuży wystarczająco długo, mój aku co mam w ee8 ma 9lat i do tej pory reks stoi po tydzień dwa i pali na strzała, gdzie w między czasie bawie się radiami itd i stoi pod alarmem