Zacznę od siebie bo nazbierało mi się od początku mojej przygody z CRX kilka sztuk i plastikowych i metalowych, oto i one poczynając od tych najmniejszych
1.HONDA CR-X firmy TAKARA TOMY CHORO Q - jest to mały plastikowy modelik o długości 5 cm, posiadający napęd na tył
i po naciągnięciu zawsze jeździ na wysokich obrotach
2.HONDA CIVIC TYPE-R firmy TAKARA TOMY w skali 1/64 - mały metalowy modelik w kolorze białym
3.HONDA S2000 firmy TAKARA TOMY w skali 1/57 - mały metalowy modelik w kolorze żółtym
4.HONDA NSX-R firmy TAKARA TOMY w skali 1/59 - maly metalowy modelik w kolorze białym
5.HONDA CRX Del Sol firmy NEO SCALE MODELS w skali 1/43 w limitowanym kolorze zielony metalic ( 300 szt )
6.HONDA CRX II gen firmy MINICHAMPS w skali 1/43 w limitowanym kolorze zielony metalic ( 2.016 szt ) - ten model jest ze mną najdłużej
zapytacie czemu zielony, no bo innego kiedyś ciężko było znaleźć a ten był wiec mieszka u mnie
niebawem kolekcja wzrośnie o 2 następne kolory z tej firmy czerwony i czarny
7.HONDA CRX II gen firmy HOT WHEELS z serii TUNERZ METAL COLLECTION w skali 1/18 kolorze czerwonym + biała maska przednia, jest to duży plastikowy model CRX w którym masa jest szczegółów jak silnik, X-bar, NOS wymienne felgi z oponami, maska przednia, i spojler na tył
8.HONDA CRX BALLADE SPORTS Si firmy AUTOart MILLENIUM w skali 1/18 jest to metalowy model w kolorze czarnym o pełnej gamie szczegółów rodem z prawdziwego samochodu takich jak wykładzina w bagazniku i wnetrzu, siłowniki tylnej klapy, kompletny silnik z filtrami, przewodami zapłonowymi i naklejkami serwisowymi, siedzonka w welurze i inne , to taka wisienka na torcie w kolekcji bo jakością wykonania bije wszystko co mam na głowę, z tego co wiem to firma AUTOart jest jedną z tych najbardziej dbających o szczegóły swoich produktów i gdyby tylko wyprodukowała CRX II gen. to w kolekcji byłby II gen a nie BALLADA, ale i tak jestem mega mega zadowolony z niego, nie posiadam porządnego aparatu więc te foty są jakie są ale obiecuje zmienić je na profi jak tylko zaprzęgnę kuzynkę z aparatem do pracy
9.HONDA CR-X Si CYBER SPORTS, II gen. firmy FUJIMI w skali 1/24 czyli ten klasyczny najpopularniejszy plastikowy model naszej Hondy, kupiłem go chyba w 2006 r. i składałem go po kilku latach pobytu w szafie
dodam też, że jedyne modele z plastiku składałem za bajtla i były to samoloty ŁÓŚ i RWD 5 BIS w którym za nic w świecie nie mogłem połączyć skrzydeł z kokpitem - wieczna porażka
no ale poskładałem CRX najlepiej jak umiałem teraz już wiem jakie błędy popełniłem i co zrobić przy składaniu kolejnych modeli by były lepsze i wyglądały dużo bardziej realnie
tak wyglądał jak go poskładałem
a tak wyglada dzisiaj po przeprowadzce
no niestety duży tez miał kuku to i mały tez musiał mieć
10.HONDA CR-X Si CYBER SPORTS, II gen firmy FUJIMI w skali 1/24 prawie jak ten wcześniejszy ale różniący się pudełkiem i kształtem felg
na chwilę obecną wygląda tak ale to nie koniec prac chcę by wyglądał jak stary spłowiały i powycierany czerwony klasyczny rex
11.HONDA CR-X Si CYBER SPORTS GLASSTOP, II gen firmy FUJIMI w skali 1/24 jak sama nazwa wskazuje jest to modelik posiadający tak wymarzony przez nas w realu GLASSTOP
rożni się od innych jeszcze tym, że wykonany jest z czarnego plastiku czyli praktycznie nie do malowania ( buda ) no i kolejnym kształtem felg
to tyle ode mnie
teraz wy

moze nie rexy ale kolekcja miazdzy suty
napewno warte obejrzenia