siema Ja dziś zawiozłem mój blok do pomiaru i okazało się że na 2 cylindrze od strony rozrządu jest owal i dupa blada doszło mi 250zł za szlif i planowanie bloku (bo koleś powiedział że blok też powinno się splanować) + zakup nowych tłoków ceny jeszcze nie znam ale pojawia się pytanie kto wie gdzie w miarę nie drogo można kupić tłoki nad wymiarowe?????
popełniles juz maly blad pakujac sie w te koszta, trzeba bylo szukac bloku bez owala - nie dosc ze zaplaciles za obrobke, teraz 4 nowe tloki pewnie z 500 zl kolejne, napisz do BACA on mial remont i nadwymiarowe tloki moze ci podpowie gdzie kupil
szlifu jeszcze nie dałem robić tylko powiedzieli że taki będzie koszt jak by co.... Na razie mam sprawdzony wał i jest ok cylindry tylko pomierzone w takim razie rozkręcam mój drugi silnik co mi panewka w nim poszła i sprawdzę jak tamten blok wygląda wtedy zadecyduje co dalej.... sorry za wprowadzenie w błąd źle to wcześniej opisałem jak wyciągnę i sprawdze co i jak to się odezwę o dalsze porady
da rade ale troche ciezko, pasowaloby odkrecic kolo pasowe, za to potem ciezko trafic na walek skrzyni.. nie oplaca sie, ze skrzynia bedzie pol godziny wiecej a duzo latwiej wlozyc