to niejest d15 silniki d15 miały Dual point injection lub gaznik !! a na zdjeciu jest listwa wtryskowa z pgmfi!! tylko d15b7 był na pgmfi ale on był 8v !!
ja stawiam na d16z6 SOHC Multi point injection, cat.
Silniki z Angli B16a2 B18c4 B18c6 K20 H22 692 313 587
O ile mnie wzrok nie myli to na 99% jest D16Z2 , 1,6 na jednym wałku 116 kucy , silnik który nominalnie przypisany był do Hondy Concerto ale był tez montowany w civicach .
Ludzie ale miszacie w tym temacie.
To jest silnik taki jak u mnie czyli D16Z2 montowany od roku 90 z katalizatorem
moc fabryczna 110KM
moc 124 mialy tylko i wylacznie d16z5 dohc i pozniej vtec sohc
po 92 wlew oleju byl od strony kolektora ssacego jak i swieczki od kolektora wydechowego
D16A6 to silnik taki sam tylko bez katalizatora do 90 r. poprzednik A9
Pierwszy silnik w civicu do 90 drugi w concerto, civic sedan ed od roku 90 i civic 3d
wszelkie vtec sohc d15b7 i pochodne wystepowaly juz w nastepnej generacji civica czyli od 92-...
koniec spekulacji pozdrawiam
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
Mylisz się Merfi, ja mam amerykańca i mam kata przy silniku D16A6. Co nie zmienia faktu, że jednostka, o której mówimy pochodzi właśnie od Z2, albo od A6. Troche zryte to wszystko tam, no ale D15 to nie jest napewno...
The storm seemed to lose its frenzy. The ragged clouds gave way to the stars above... a bit closer to heaven.
ja pisze o rynku europejskim a nie usa, tam to wogule nie ma takich jednostek
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com