moze wy mi pomozecie grzeje mi sie silnik plyn w chlodnicy chodzi o d16z5 wymienilem termostat to samo pompa wody jest ok i dzisiaj jak jechalem zapalil mi sie blad i nie chce chodzic stracil moc strzela tak a wskazowka mi sie podnosila do prawie czerwonego i to w mrozach tak jakby nie bylo a chlodnica jest cala mialem wyjeta co tomoze byc pomozcie???
to dlaczego mi sie teraz juz blad zapalil i nie chce juz chodzic nie ma mocy i i jak wskaznik byl przy czerwonym to lekko dymil na wyzszych obrotach co tego nie robil
jak po nizej czytaliscie mam problem z d16z5 jak jest zimna to odpali i przejade ok 500 metrow i temp jest na maxa dzisiaj odkrecilem swiece i juz na ludzkie oko widac ze tloki sa mokre co to moze byc uszczelka pod glowica??? robi cisnienie jak by nie bylo w niej plynu pompa i chlodnica jest ok pomozcie bo nie chce sie z nia roztawac mam ja dopiero 3 lata
miałem podobny problem ale nie wiem jakim cudem mi aparat zapłonowy padł i pompa paliwa gotowało wode i wgl strzelał z wydechu może i uszczelka bo na mocy też stracił jak wymienilem aparat i pompe ale kupiłem nową piecownie i teraz nie wiem co z nim było nie tak ale wygląda to na uszczelkę w twoim przypadku