samochody z zachodu na sprzedaż
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

Dawca44
Forumowicz

przez Dawca44 » 2013-03-31, 23:05

Panowie wszyscy macie rację. CRX jest krótki, przez co jest nerwowy. Ale wszystko jest do opanowania! Za to nadrabia właśnie masą, bo jest dosyć lekki.. Dobry zawias, opony i właściwe ogarnięcie da efekt. Sam władowałem w swoje padło kupę kasy, choć wcale tego nie widać, ale starty ED9 przynoszą mi wielką satysfakcję. Jakoś nawet w trudnych warunkach, na mokrej nawierzchni, da się objechać jajka po 30-50KM mocniejsze i wtedy dopiero jest satysfakcja :ok:
SPRZEDAM TANIO RESZTĘ CZĘŚCI Z ED9:

forum/viewtopic.php?t=45295

ZajacTeam
Forumowicz

przez ZajacTeam » 2013-03-31, 23:32

zgadzam się, może na pw zdradzisz kilka sekretów jakie warto zrobić do startów? :D

a i wiem, że to nie ten dział, ale jaki zawias nadaje sie na tor i brudne ( ale nie 100% szutrowe) kjs. Oczywiście springów będę miał co najmniej 2 komplety ;)

blistein b8 słyszałem, że jest ok. A może coś innego, lepszego? :D

[ Dodano: 2013-04-01, 15:22 ]
http://otomoto.pl/honda-crx-oryginal-su ... 06318.html

a co o tym sądzicie?

Coligen
Forumowicz

przez Coligen » 2013-04-01, 17:10

a nie lepiej odrazu kupic cos 4x4, jakiegos subaraka a nie kombinowac ???
Było ED9 D16Z5> Bedzie B18C4

FuRioN
Forumowicz

przez FuRioN » 2013-04-01, 17:39

Coligen napisał(a):a nie lepiej odrazu kupic cos 4x4, jakiegos subaraka a nie kombinowac ???

Kup, przygotuj i startuj "subarakiem". Koszty będą kilkukrotnie wyższe niż w przypadku rexa. I mówiąc kilku, bynajmniej nie mam na myśli 3 czy 4 razy

ZajacTeam
Forumowicz

przez ZajacTeam » 2013-04-01, 17:57

dokładnie, na ten rok z przygotowaniem auta wystarczy mi 15 tyś z kosztami utrzymania rocznego, a na dodatek auto będzie chociaż trochę konkurencyjne.
( jeżeli nie padnie silnik, albo nie przytulę bandy hehe)

a w przypadku subaraka, to za 15 tyś dobrej bazy nie kupie ;)

ZajacTeam
Forumowicz

przez ZajacTeam » 2013-04-01, 18:49

wiem, że można wkładać i wkładać, liczyłem 15k na ten sezon, bo przecież nie będę wszystkiego robił od razu. :)
W tym roku zainwestuje w zawias, klatke, fotele, pasy, kiere, dolot i kilka pierdół ew. 4-2-1 + przelot.

Poza tym do auta przez cały rok będę musiał się dobrze przyzwyczaić w jeździe, więc silnika nie ruszam pod względem wyciągania mocy, to dopiero za rok, jak będę znał samochód. :)

dj-napster
Forumowicz

przez dj-napster » 2013-04-01, 23:09

ZajacTeam napisał(a):wiem, że można wkładać i wkładać, liczyłem 15k na ten sezon, bo przecież nie będę wszystkiego robił od razu. :)
W tym roku zainwestuje w zawias, klatke, fotele, pasy, kiere, dolot i kilka pierdół ew. 4-2-1 + przelot.

Poza tym do auta przez cały rok będę musiał się dobrze przyzwyczaić w jeździe, więc silnika nie ruszam pod względem wyciągania mocy, to dopiero za rok, jak będę znał samochód. :)

aj tam gadasz i gadasz...
patrzysz auta za 5 tyś i pewnie liczysz że będzie ok, mówię ci że nie będzie!, kupisz za 15k też nie będzie ok ale będzie już fajnie.

Gadanie "to dopiero za rok" to sam zobaczysz że jest bzdurą.
Dobrze przyzwyczaić w jeździe? co za kicz hehe ;) chyba nie masz zamiaru wpadać w zakręt z coraz większymi prędkościami żeby sprawdzić kiedy przyczepność się zerwie na oponach z tesco i 20 letnim zawiasie.

Szukałem EE8 do 17 tyś i nic ciekawego nie znalazłem na co warto by było wydać tyle pieniędzy.

ZajacTeam
Forumowicz

przez ZajacTeam » 2013-04-01, 23:30

zakladam, że już pracujesz itd., ja niestety mam 19 lat i się tzw. edukuję. heheh więc to dla mnie i tak duża kasa jaką mogę wyrzucić na swoją pasje. ;)
Jeżeli chce się w tym sporcie coś zdziałać, to trzeba zaczynać od początku. :)

A za tą kase nie kupie poza crx jednocześnie auta które mi sie podoba i dobrze jeździ ;)

Ja na ten rok mam 15tys z samochodem, czyli 5k na auto 10k na przeróbki.

Wiadomo, będą poprawki, ale wszystko, żeby się jakoś pomieścić, będę robił stopniowo.

w piątek na pewno coś kupie, mam 4 auta do oglądnięcia i się pochwalę.

coś muszę wyjątkowo sprawdzić przy kupnie, czy jak w normalnych samochodach? :)

wrobellos
Moderator

Samochód: crx

przez wrobellos » 2013-04-01, 23:38

tak, czy mocowania wachaczy nie sa pourywane i pognite(glownie tyl cukiery duze i regulacyjne od zbieznosci) - to wlasciwie najwazniejsza kwestia pomijajac ogolny stan karoseri, silnik to hu.j bo to idzie zrobic/zmienic a jak buda zgnity smietnik to juz nic nie pomoze, wpadniesz pare razy na kraweznik bokiem i sie rozsypie... nie kupuj rexa z zalozeniem ze 1dnia cos znajdziesz, bo czasem to sie pol roku jezdzi i gruzy oglada niejednokrotnie powystawaien za duzo wiecej niz 5k. I NIE NAPALAJ SIE!! rada od serca :razz:

vit

przez vit » 2013-04-01, 23:55

ZajacTeam Przeróbki modowo-tuningowe-rajdowe odstaw naprawde na pozniej .Przekonasz sie ile że w takim aucie zawsze coś jest do roboty aby normalnie jezdziło ,tak jak wróblellos pisze od wachaczy poprzez hamulce ,przeguby ,blachę(wiadomo) no i silnik którego bym sie nie spodziewał w stanie zadowalającym czyli -przejechane 400kkm iwyżej z zuzyciem oleju 1l/1000 norma...ale po co ja to pisze przecież na pewno to wiesz ;)

ZajacTeam
Forumowicz

przez ZajacTeam » 2013-04-02, 01:38

coś tam wiem, ale nie wszystko, każda rada się przyda ;)

nie napalam się jeszcze na konkretny samochód, tylko wypadałoby w końcu sezon zacząć heheheh

w piątek oglądne 4 furmanki i się okaże 8)
jak już się zdecyduje na jakiś samochód, to i tak stawiam go w danej miejscowości na jakiś warsztat, żeby mi go podnieśli to łatwiej się oceni spód heheh

ciekawe czy właściciele będą mnie wyzywać jak uderzę młotkiem w podłoge i wpadnie do środka :diabeleknie:

powiedzcie mi jeszcze, czy warto mierzyć sprężanie? I czy ktoś z was mierzył u siebie, żebym mógł porównać wyniki? :)

bar_oo
Forumowicz

Samochód: CRX EE8 B16A1

przez bar_oo » 2013-04-02, 01:51

wszystko warto żeby nie wtopić :)
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE

sebas
Moderator

przez sebas » 2013-04-02, 13:19

15k starczy na kupno auto i doprowadzenie go do stanu uzywalnosci... blacharka itp ;) a gdzie mody :)

tytoos
Forumowicz

przez tytoos » 2013-04-02, 14:04

ja powiem tak - swojego rexa kupilem za niecale 5 tys. Od razu wyszlo pare rzeczy z silnikiem (oszczelnienie, rozrząd, UPG ;( itp). Na dzień dobry jakieś 1,5 tys. zostało u mechanika.
Dalej wyszło jeszce sprzeglo i pare [lubiezne posuwanie dupa w tyl i przod] - kolejny tysiak polecial.

mysle, ze z takimi kosztami na dzien dobry musisz sie liczyc. i traktowac te 2-3 tys. na poczatkowe doprowadzenie do stanu uzywalnosci jako koniecznosc.

dalej hamulce i opony - bylem na OSie na jakichs starych zimowkach to ci powiem, ze nawet za duzo zabawy nie bylo, bo auto w ogole nie trzyamlo sie toru. Wiec przed kolejnym opony traktuje jako mus ;)

15 tys. jak na poczatek wydaje mi sie ze starczy - podkreslam na poczatek...

A jezeli myslisz o KJS-ach to chyab nie zawsze chca dopuszczac CRX-y, bo nie maja homologacji... Civ. 4 gen mialy, ale CRX-y nie

Dymek
Forumowicz

przez Dymek » 2013-04-02, 14:37

tytoos napisał(a):A jezeli myslisz o KJS-ach to chyab nie zawsze chca dopuszczac CRX-y, bo nie maja homologacji... Civ. 4 gen mialy, ale CRX-y nie

Dopuszczaają ;) szczególnie jak się ma w dowodzie Civic :D a z tymi gruuuubymi mońcami po ileśtam tysięcy pln to trochę bzdura... jeździć się trzeba naumieć, bo inwestycja w swoje umiejętności to najlepsza inwestycja. znam takich co prawie seryjnymi autami robią te mocniejsze i super doinwestowane auta. bierz rexa, posiedź kilka wieczorów nad zawiasem, powymieniaj tulejki najbardziej newralgiczne na poliuretan, daj dobry amor i sprężynę, jakieś kubły dobre, pasy szelki szerokie, dobre rozpórki, ale na prawdę dobre ! za rok klatkę dawaj i będzie cacy i masz niewielkim kosztem auto do świetnej zabawy uczące pokory. a jak się popsuje coś to ceny gratów do ed9 są naprawdę niskie. Koniecznie sprawdzaj stan podłogi bo to najważniejsze .

Poprzednia strona   Następna strona