Prelude IV USDM (będzie kiedyś EE8!) edit: i jest EE8 :)
Jeśli jestesmy włascicielami innych samochodów spod znaku Hondy to tutaj. I tutaj dajemy tez opisy pojazdów innych marek oraz jednosladów, itp

baza
Forumowicz

przez baza » 2013-04-27, 21:25

Twoja preluda jest piękna. Jak ktoś lubi gadżety to prelude jest 1mln razy lepsza niż EE8 jest do tego multum różnego ustrojstwa bo oczywiście była dużo lepiej wyposażona niż rex. A już pomijam to że forum PTP to chyba najbardziej techniczne forum Hondy w PL i mądrych głów jest tam bez liku. Mi się twoja prela mega mega podoba i za nic w świecie nie zamienił bym jej na ee8 a mody które już poczyniłeś są dla mnie genialne.Gratuluję dobrego gustu i podejścia do auta. Pozdrawiam.

P.S. 8 lat temu jak dobrze pamiętam miałem okazję kupić taką czerwoną EU polifta ori ze skórami i digitalami w stanie fabryka i zaprzepaściłem szansę a szkoda bo pewnie do tej pory bym ją trzymał bo auto było mega śliczne tylko że z 4ws'em.
EG5>EG2>EG2 B16B>EP2 SPORT>CH1 TypeR

sebas
Moderator

przez sebas » 2013-04-27, 21:36

baza napisał(a):A już pomijam to że forum PTP to chyba najbardziej techniczne forum Hondy w PL i mądrych głów jest tam bez liku.

Tu bym mógł polemizować ;)

dj-napster
Forumowicz

przez dj-napster » 2013-04-27, 23:15

baza, ty mnie rozumiesz :ok: , to co mam to na prawdę dużo wśród pralkowiczów bo strasznie gęsto jest tych 2.0 golasów z kierownicami jak w Jelczu.

sebas napisał(a):
baza napisał(a):A już pomijam to że forum PTP to chyba najbardziej techniczne forum Hondy w PL i mądrych głów jest tam bez liku.

Tu bym mógł polemizować ;)

Na każdym większym forum są ludzie co już mieli po kilka tych samych modeli i znają się na rzeczy. Ale niektórzy posiadacze Prelude to takie bufony nawet, CRX/Civic to dla nich badziewie, kto nie miał ten nie wie o co chodzi, tak samo kto Prelude nie miał też będzie się negatywnie nastawiał pisząc różne docinki ;)

atom1
Moderator

przez atom1 » 2013-04-28, 09:04

http://demotywatory.pl/6670/MODERATORZY
moj feedback http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=30&t=19664&p=203599&hilit=atom1#p203599
Mój warsztat: http://www.atomoto.eu

MarO
Forumowicz

przez MarO » 2013-04-28, 10:44

Dobra Twoja pralka, fajne gadżety. Każda gen. ma coś w sobie, ale faktycznie w 5 te światła przednie też mi nie siedzą, za to tył piękny ma :)
4 zaś z przelomu epok, juz nie kanciak jak 3 [co nie jest wadą], ale wyposażona fajnie.
A czerwona Twojego kumpla miażdzy wszystkie preludki jakie widzialem :poklony:

dj-napster
Forumowicz

przez dj-napster » 2013-04-28, 12:41

atom1 napisał(a):a teraz ma ja mo,j kolega http://www.hondziarze.pl/viewtopic.php?f=28&t=15 ;-))

nie idzie tam wejść bo rejestrować się trzeba ale dobrze wiem kto ją ma i za ile kupił - pół ceny. Ja wtedy szukałem preli i nie wiem jak to wyszło że ja jej nie kupiłem, chyba zamówiona była od dawna przez typa który ją kupił, sam miał ładnego czarnego USDM'a i szybko sprzedał by kupić tą czerwoną.

atom1
Moderator

przez atom1 » 2013-04-28, 13:46

ano :-) to najszybszy arnold na lubelszczyznie zawsze jest 4 dlugosci przed kazdym :D
http://demotywatory.pl/6670/MODERATORZY
moj feedback http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=30&t=19664&p=203599&hilit=atom1#p203599
Mój warsztat: http://www.atomoto.eu

Marek94
Forumowicz

Samochód: EE8,1g,ap1,cd7

przez Marek94 » 2013-04-28, 14:44

ja zanim kupiłem ee8 to strasznie chorowałem na Prelude 4g teraz gdy śmigam CRX to widać jak dużo różni te samochody ale obydwa mają to coś.Twoja jest śliczna.Teraz gdy mam ee8 nie żałuję ze ją kupiłem morze i na prelude nadejdzie czas.Gdy ostatnio oglądałem 3g to powiem wam że też jest super i mimo że dawniej nie widziałem innego wyjścia niż 4g to teraz bym się ostro zastanowił od 3 az po 5.

dj-napster
Forumowicz

przez dj-napster » 2013-04-28, 19:55

Prela 4g to super auto, jest tam poprawione bardzo dużo względem starszych modeli, komfort jazdy jest całkowicie inny, skrzynia w H serii to piękna sprawa bo drążek od biegów działa tak jak by był urwany, nie czuć że się biegi włącza.
Praca sprzęgła w porównaniu do CRX jest o wiele lepsza, ruszanie na niskich obrotach jest płynne i nic nie drga. Trakcja dzięki większej masie i lepszemu zawieszeniu tylnemu jest dużo lepsza.
Deska jest przepiękna! zegary robią mega robotę! siedząc w środku czujemy się jak w samochodzie wyższej klasy.

A teraz najlepsze: jakby komuś się znudziła tłukąca niebezpieczna puszka z nędznym środkiem zwana EE8 w ładnym stanie warta do 15-20 tyś to bym się pewnie zamienił :rotfl:

Krzyh00
Forumowicz

przez Krzyh00 » 2013-04-30, 13:40

dj-napster napisał(a):No widzisz każdy ma inny gust, 4 gen to najlepszy model Prelude i prawie każdy to wie, ma właśnie to coś czego nie mają inne generacje.
5 gen to jakieś nieporozumienie, wygląda słabo, przód mi się kojarzy z Vectrą Irmscher i takimi wynalazkami, te światła chyba Niemcy projektowali, bryła auta jakaś niedorobiona bo z profilu wygląda tragicznie!

a dla mnie porzadne zrobiona 5 gen jest kotem, i 4 gen wyglada przy niej mega staro. te przednie lampy wlasnie nadaja piatce charakteru, bo te w 4 gen wygladaja zwyczajnie i pospolicie :) takze faktycznie rzecz gustu.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

dj-napster
Forumowicz

przez dj-napster » 2013-04-30, 16:04

Krzyh00, masz lipny gust widzę, gleba to na każdym aucie musi byc żeby dobrze wyglądało, ogólnie słabe jest to co pokazałeś.
Linia tego samochodu nie ma tego smaczku, wygląda jak zwykłe toczydło tak jak Legend. Tył samochodu jest normalnie odcięty od Legend :D

Lampy w 5g widze tak (nie to w czwórce zespolone JDM):
Obrazek

Jeśli uważasz że 4 gen staro wygląda to znaczy że jesteś miłośnikiem "byle nowe było", a tu nie ma dyskusji bo niektórzy sobie wmawiają to samo jeżdżąc CRX del sol i " bo wstyd się pokazać w II gen" ;)

Ale żeby było jasne już wolał bym 5 gen niż np Civic 5 gen coupe albo jakas buda Civic 6 ;). Wojne toczymy tylko o to która Prelude fajniejsza :P

sebas
Moderator

przez sebas » 2013-04-30, 19:09

Takie dyskusji są bez sensu bo jedni lubią mleko a inni jak im nogi śmierdzą :P Dajcie spokój bo zacznę zaraz kasować ostatnie posty.

JOKER
Forumowicz

przez JOKER » 2013-04-30, 19:12

rozumiem wyrazić swoje zdanie które auto nam sie podoba bardziej ale uzurpowanie sobie prawa do oceny kto ma "lipny gust" a kto nie to juz gruba przesada.
a tak żeby było w temacie fajna preludka i dodatki na plus będę obserwował.

baza
Forumowicz

przez baza » 2013-05-01, 13:06

Dla mnie 5gen prelude jest super ale 4gen mi się twż zawsze podobał wogóle wszystkie geny prelude mają oś w sobie dla tego do końca nie rozumiem wewnętrznej wojny pomiędzy userami 4 i 5genów jaka ma miejsce na PTP.Sebas co do humorków co niektórych na PTP to masz 100% racji zdarzają się ciężkie przypadki ale trzeba wiedzieć do kogo uderzać z pytaniami bo sporo ludzi to świetne chopy ;)
Tu taj na forum też nie wszyscy wszystko wiedzą a po drugie też jest kilku klientów którzy resztę forum ładują w ch... i nie są zbyt mile nastawienie do otoczenia :razz:
Nie zapominajmy też że PTP jak by nie patrzeć działa w PL chyba dłużej niż civicclub i podobnie długo jak CRX-Club który ostatnimi czasy jak by podupadł na duchu bo crx-info chyba stało się domem wszystkich CRX maniaków w polsce.
EG5>EG2>EG2 B16B>EP2 SPORT>CH1 TypeR

dj-napster
Forumowicz

przez dj-napster » 2013-06-23, 17:38

drobiazgi ale jakże cieszą wyjadaczy

Obrazek

w związku z tym że doświetlanie nóg OEM wychodziło tylko na Japonię to nie da się zaadoptować oryginalnych bo to lustrzane odbicie naszych części, trzeba więc było przerobić seryjne plastiki:
Obrazek

lampki są identyczne jak te w crx :ok:
Obrazek

ryranie:
Obrazek

i siedzi:
Obrazek

Obrazek

zdemontowałem seryjne maskownice:
Obrazek

nieopodal czyli 50km od domu dorwałem wreszcie maskownice JDM z fabrycznym doświetlaniem (thx Yogi !)
Obrazek

Obrazek

i komplecik czeka na Pralencje :)
Obrazek

Obrazek

Jeszcze maplight i oświetlenie będzie kompletne :drink:

pobliskie lotnisko...
Obrazek

niby nie jest źle ale to tylko pozory
Obrazek

Obrazek

widok od środka, oczywiście robota pseudo fachowca czyli pianka budowlana:
Obrazek

wyskubałem ręcznie taką oto dziurę :shock:
Obrazek

Obrazek

lewa ogólnie jest w gorszym stanie niż prawa:
Obrazek

prawa strona jest ok:
Obrazek

z prawej strony do wymiany są jedynie ranty nadkola zewnętrznego i wewnętrznego:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

z lewej strony będzie więcej roboty bo kawałek progu trzeba dorobić i jest większa dziura w typowym miejscu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

blacharz ogarnięty gość więc powinien dać rade, odrestaurowuje głównie stare samochody więc się zna na robocie, nie robi szybko i tanio.

Pomalowana będzie cała karoseria

po spawaniu pryśnięte z grubsza podkładem i zabrałem Preludke na przejażdżkę :mrgreen:
Obrazek

chwilę później pojawiła się druga koleżanka:
Obrazek

po spożyciu materiałów niezbędnych do podjęcia modyfikacji w upalny dzień:
Obrazek

zagryźli ogórasem:
Obrazek

oraz pieczonym świniakiem:
Obrazek

a sprawcą całego tego spotkania było to coś:
Obrazek

działamy
Obrazek

i w środku zrobiło się bardzo skromnie :mrgreen:
Obrazek

przy okazji wywaliłem alarm który był zamontowany byle jak i nie miał opcji zazbrajania po cichu tylko kwiczał na mieście niepotrzebnie, i jakies inne rózne kabelki i wielkie cewki do tweeterów. Wyleciały tez zbędne blachy spod kolumny kierowniczej i filtr węglowy z komory silnika
Obrazek

Moja wersja to rzadkość, przedlift z airbagiem dla pasażera w roczniku '93, czy np czynnik R134a(nowszy) w przedlifcie to niespotykane:
Obrazek

hurtowa robota
Obrazek

i jakoś to szło...
Obrazek

po całym dniu wreszcie siedzi ! :D
Obrazek

nie ma co porównywać, to jak przejście z przedliftowych zegarów na digitale :wink:
Obrazek

Przetestowane, żadnych błędów, panel posiada opcję diagnostyczną, jeśli nie podłączony jest jakiś czujnik to można to sprawdzić przytrzymując dwa przyciski na panelu. Pozostało podłączanie podświetlenia przycisków pod dimmer (jeden przewód) ale oficjalnie powiem tylko że
CLIMATRONIC JDM NA POKŁADZIE ! :ok:
Obrazek

Poprzednia strona   Następna strona