kolektor wydechowy
turbosprezarka od volvo (zaleznie od tego co wymagamy)
wtryskiwacze
intercooler np z mastera
Ecu przygotowany do strojenia lub uzgodnic ze stroicielem
orurowanie samemu mozna ogarnac
blow off
i to tyle. Mnie soft wyszedl 1800zl bo poszperalem za okazjami a kolektor z allegro mialem i chlodnice od vti musialem kupic. Wiadomo, że na turbinach od evo i na bardziej profi to kwota leci w górę, ale mnie mój aktualny setup wyszedl okolo 2500zl tyle, że kolektor sam spawalem.
Szczerze to preferuje zapłacić nieco wiecej i mieć lepszej jakości graty niż jakieś tam dziadostwo. Wiadomo że do kosztów trzeba doliczyć też prace mechanika bo to w końcu on montuje. ~5 tys za soft turbo (całość) to dobra cena. Pytałem sie jegomościa z Warszawy to rzucił kwota 10 tys Ale to było z nowiutką turbina a nie używką.
5tys to cena w ktorej bez problemu zmiesci sie na softa i setup ktory bedzie mial zapas do 400km bez problemu... montaz jest prosty jak ktos wie co z czym sie je.
M!R@S, wiadomo że same części to kosztowo wcale źle nie wygląda, ale dolicz prace montera jeśli nie będzie tego składał sam a wnioskując po postach na pewno nie... Do tego strojenie... A jeszcze trzeba doliczyć dobre sprzęgło i opony - 4 sztuki (bo zakładając na przód lepsze niż do tyłu prędzej czy później się zabije na zakręcie ). No i wiadomo jak już będzie miał te 200hp lub więcej trzeba też myśleć o lepszych hamulcach.
montaż turbo to około 1000zł bo nie ma wiele do roboty, hamulce to ja mam nawet jeszcze seryjne, ale mus już jest. Zegary doliczyć trzeba bo zapomnielismy o nich
Równie dobrze tanim kosztem jeśli komuś chce się rzeźbić można udać się do zaprzyjaźnionego tokarza i zrobić trójnik pod czujnik ciśnienia oleju.
Mnie uturbienie D16 wyniosło 1300zł (cena gratów, robocizna własna), okazja trafiła się z turbo bo w idealnym stanie za 2 stówki udało się dorwać. Jak się ma chwilę by poszperać w sieci to w 2-3 tygodnie można zebrać wszystkie graty po taniości (nie chińskie!).
Edit: Aha, główny wątek sprzed kilku miesięcy, ładnie odgrzałem.