Siema,
Pewnie niektórzy drajwerzy solki mieli problem z pierdzącą anteną. Też mam taki od dłuższego czasu. Nie pomoże wd40, bo już zęby się chyba powycierały.
Więc chcę w cholerę odpiąć silniczek, żeby antena była w jednej pozycji.
Jak to zrobić?
funkszyn ower faszyn. Mam drugą w drugiej solce, ale nie robi mi różnicy, czy działa, czy nie, bo i tak z pendrajwa wszystko leci. A nawet łaniej wygląda wysunięta o jeden poziom niż cała Więc odłączać coś przy radiu, czy przy antenie ?
[ Dodano: 2013-06-24, 17:50 ] Jednak mam mały problem. Wyciągnąłem radio i niestety nie chce teraz działać. Przeciąłem kabelek niebieski i rzeczywiście się antena nie wysuwała, ale i nic nie działało. Skręciłem go więc i antena się wysuwa, ale nic poza tym. Na chwile się włączyło radio, ale nie było słychać muzyki, potem poruszałem kabelkami i już nie ożyło. Mam luźny różowo-czarny kabel przy kostce ISO i nie wiem czy nie był wpięty gdzieś. Kabelek od anteny nie ma wpływu na to. Więc co?
Tak głupi to nie jestem. Wszystko podpiąłem jak było. Kostka ISO, wtyczka od radia i 2 dziabągi od wzmaka.
Teraz wracałem do domu i po przekręceniu zapłonu antena się wysuwa i co jakiś czas słychać jakieś przebicia w głośnikach i subie. Coś jakby pykanie, raz na pare sekund.
Zorganizuj jakieś zdjęcia, szczególnie tego kabla czarno-różowego to pomyślimy Na początek, wszystkie styki w kostkach iso przeczyść papierem ściernym delikatnie i podoginaj szpilką, czy tam śrubokrętem, zależy czym się dostaniesz EDIT:
wszystkie głośniki masz podpięte pod wzmacniacz?
Jakie radio?
Może pod ten kabel miałeś podpięte sterowanie wzmacniaczem (remote) i jeżeli odciąłeś ten kabelek przy kostce iso, to nie włącza sie wzmacniacz.
Ja rozwiązałem to w inny sposób. Przeciągłem kable i zamontowałem sobie w plastiku (w niewidocznym miejscu) przełącznik dwubiegunowy wl/wył.
Teraz sobie sam steruję anteną.