Wrocław - Towarzyskie
Forum dla maniaków Hondy z Wrocka i okolic

Posty: 782   •   Strona 29 z 53   •   1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 53
SwiEty
Forumowicz

Samochód: ED9

przez SwiEty » 2013-07-17, 10:42

Vincent napisał(a):Ja jestem to wstanie sobie wyobrazić,ale większość polaków myśli że ma zajebiste auta,i to bez względu na rocznik.

Ja mam zajebiste auto :D
...no ale robiłem przegląd w kwietniu u Vincenta. Dopiero kończę spłacać dług :D haha

[ Dodano: 2013-07-17, 10:44 ]
pangałuszka, co do ubezpieczenia to faktycznie masakra jak takie ceny.
www.kupujez.pl - Sklep internetowy - Turystyka, Militaria, Dom i wnętrz
Plecaki taktyczne, militarne, turystyczne, trekkingowe, myśliwskie, Wisport, Texar, Camo
Garnki, Patelnie, Dekoracje, Wyposażenie, kuchni, łazienki, wnętrza

Vincent
Forumowicz

Samochód: CRX Del Sol

przez Vincent » 2013-07-17, 13:07

SwiEty napisał(a):Ja mam zajebiste auto

To prawda,jest w 100% sprawny i bezpieczny.W Twoim przypadku winę za stan mechaniczny ponoszą mechanicy(czyt. kowale).Honda nie jest trudnym autem,a jednak nie którym sprawia duzy problem prawidłowa i skuteczna naprawa.Teraz ,bo miałeś wgląd w naprawę swojego,masz pojęcie n/t kupna "okazji". Kupując za małe pieniądze i wyprowadzając autko trzeda mieć jedno pokażne konto ,lub co najmniej dostęp do rezerw federalnych.Gdyby to była fiesta,poradziłbym -sprzedaj i znajdziemy coś innego.Wszystcy wiedzą ,że jak pytam ,czy kochasz swoje autko,tzn że nie jest dobrze.

[ Dodano: 2013-07-17, 13:12 ]
Sprawa pangałuszki jest już wyjaśniona ,znalazłem sposób na legalne jeżdżenie autkiem rezydenta.Bez takich kosztów.

przem
Forumowicz

przez przem » 2013-07-17, 15:08

kogo sprzęt ?? w poniedziałek widziany we wrocku jak szukałem adresu :D
eat | sleep | ..........crx

Mój feedback

forum/viewtopic.php?t=63674
REPERATURKI PROGOW--- BLOTNIKOW---- I WLEWÓW PALIWA do CRX-A IIgen u mnie :)

pangałuszka
Forumowicz

przez pangałuszka » 2013-07-17, 19:36

Vincent, pomysł super, tylko jeszcze nie wiadomo jak to wygląda w praktyce przy zatrzymaniu. DVLA (Wydział Ruchu Drogowego) nie ma nic przeciwko, ale skoczę jeszcze na komisariat dla pewności, bo to Policja zatrzymuje :rotfl: Także jutro dam znać ;)

SwiEty, to robimy fajną podmiankę - Ty kończysz spłacać, ja zaczynam :D :rotfl2:

Vincent
Forumowicz

przez Vincent » 2013-07-17, 22:30

pangałuszka, A pomyśl sobie jak by to wyglądało jakbyś chciał naprawdę poważny tuning zrobić.Mody z napędem itd. Nawet nie biorę pod uwagę skupowania złomu z innych aut,tylko nowe manele.Utrzymanie serii w idealnym stanie technicznym to spory wydatek a co dopiero tuning na firmowych częściach-markowych.

pangałuszka
Forumowicz

przez pangałuszka » 2013-07-18, 05:39

Vincent, jak zostawię sobie to auto, to nie wykluczam "grubszych" modów :D Ale fakt jest to zajebiście drogie :(

Vincent
Forumowicz

przez Vincent » 2013-07-18, 22:09

pangałuszka napisał(a): Ale fakt jest to zajebiście drogie

Wiem,że analizujesz temat,i kumasz o co chodzi.Żadne allegro,żadne rozpórki z rur ogrodzeniowych,układ wydechowy za 200pln itd Jak robić to tak żeby miało sens ,styl,i funkcjonalność

pangałuszka
Forumowicz

przez pangałuszka » 2013-07-19, 05:49

przem, nie kojarzę zupełnie. Mało posiadaczy CRX'ów siedzi na forum i nie pokazuje się z powodu "braku czasu", ale i tak robi się coraz lepiej :ok:

Vincent, problem w tym, że nie wszyscy ogarniają temat i ładują byle co, byleby było. Kij, że rozpórka zrobiona z rury do umywalki, ważne, że jest :rotfl:

Vincent
Forumowicz

przez Vincent » 2013-07-19, 11:11

przem, Kojarzę to autko,na forum wydaje mi się jest ,ale nick-u nie pamiętam.Na Time Attack przyjeżdża.

[ Dodano: 2013-07-19, 11:21 ]
pangałuszka napisał(a):Kij, że rozpórka zrobiona z rury do umywalki, ważne, że jes

Do tego dolot z PCV :rotfl: A wystarczy poszukać,jest sporo magazynów za granicą ,które handlują markowymi częściami do tuningu.Dozbierać kasę i montować.U nas jest tylko kilka procent tego co oferują za granicą polski.Nie dawno znalazłem ciekawy układ wydechowy produkowany w Australii i jest przedstawiciel w Niemczech.Na pytanie czy istnieje możliwość wysyłki do Polski ,nie mają z tym problemu.

robraf
Forumowicz

przez robraf » 2013-07-19, 14:00

Vincent, pokaz link;) interesowaloby mnie cos na 2,25cala

SwiEty
Forumowicz

przez SwiEty » 2013-07-19, 14:21

Vincent napisał(a):
pangałuszka napisał(a):Kij, że rozpórka zrobiona z rury do umywalki, ważne, że jest

Do tego dolot z PCV :rotfl: A wystarczy poszukać,jest sporo magazynów za granicą

Ja tam nie jestem jakimś fanem tuningu wole auta seryjne z jakimiś smaczkami. Ale nie neguje bo tuningowe też są ładne.
Niby fajnie jak kupi się cześć z zagranicy oryginalna fajną. Tylko weź pod uwagę że u Nas kupisz na allegro jakaś zwykła za 200zł może nie rewelacja ale komuś tam radochę sprawi że ma. A za granica kupisz oryginalna fajna ceny od 200-500... euro. W tym kraju niektórzy tyle miesięcznie nie zarabiają.

A nie oszukujmy się kto jeździ CRX-ami 90% ludzie którzy jakaś tam kasę mają ale nie stać ich na coś wypasionego. Może 10% to tacy prawdziwi fani modelu że zawsze chcieli mieć i teraz sobie modzą mają czas i kasę. Reszta próbuje ogarnąć auto żeby się nie rozsypało jak najmniejszym kosztem. Dlatego nawet jeżeli ktoś ma dolot z rury od kibla może wydawać się śmieszny ale skoro jemu się podoba to trzeba pogratulować pomysłowości kosztem paru zł ma imitacje czegoś drogiego i jest z tego zadowolony.

Fakt nie podoba mi się to że tak ktoś bezcześci CRX-a ale co ja zrobię. To nie mój wiec mam na to ... hehe

[ Dodano: 2013-07-19, 14:24 ]
przem, też widziałem gdzieś tego CRX-a ale teraz nie pamiętam gdzie dokładnie.
Plecaki taktyczne, militarne, turystyczne, trekkingowe, myśliwskie, Wisport, Texar, Camo

Vincent
Forumowicz

przez Vincent » 2013-07-19, 17:52

SwiEty, Po sieci krążą potem foty z z dolotem od muszli klozetowej i holendrzy pytają mnie czy to specjalny Polski styl.Ja rozumiem ,że budżetu nie da się naciągnąć i są ważniejsze sprawy niż CRX.Znasz sprawę mojej rozpórki? Trzy lata szukałem ,bo wiedziałem co chcę kupić.A jak już wciągnełem,to trafiłem na carbonową i ......wkurwiłem się.Tuningu nie zrobisz po taniości ,bo wyjdzie z tego kupa,a nie tuning.Ja nie mam nic przeciwko serii i jak ktos tak lubi ,to tak ma .Jest to troche golas i przy odszkodowaniach wychodzi .

SwiEty
Forumowicz

przez SwiEty » 2013-07-20, 10:49

Vincent, przecież ja nie mówię że to dobrze z takim dolotem od kibla jeździć. Ale skoro ktoś coś takiego zakłada to znaczy ze ma jakaś swoja wizję tuningu lub po prostu tylko na pcv-ke go stać.
Znam sprawę twojej rozpórki, i wiem jaką masz teraz nie można powiedzieć nic bo wygląda zajebiście. Tylko co z tego jak wydałeś na nią połowę pensji przeciętnego Polaka :D

Co do odszkodowań może masz racje. Ale robiąc taki drogi tunning nie można myśleć odrazu o odszkodowaniach. Jak ja bym założył zderzak za 1000 euro o ktoś by mi w niego zajebał to szlag by mnie trafił że jakąś prace i czas swój włożyłem a teraz jest kupa. I co z tego że dostane odszkodowanie ale ile to czasu, nerwów będzie kosztowało a i cała robota od nowa. Bo za zderzak Ci zwrócą ale za całą resztę nie.

Dlatego ja np. nie myślę wogole o odszkodowaniach. Nie chciałbym żeby ktoś wali mi co jakiś czas w crxa tylko po to by wzbogacić się po parę miedziaków. Coś zrobię chce żeby było póki mi się nie znudzi.
A nie do okazji na stłuczkę...

Vincent
Forumowicz

przez Vincent » 2013-07-20, 22:13

Nie zrozumiałeś.Nie chodzi o zarobek przy odszkodowaniu.Auto rozbudowane przedstawia większą wartość ,a trzeba brać pod uwagę wszystko wyjeżdżając na nasze ulice.Jeżdzisz tak jak ja po mieście i widzisz jakie cuda debile wyprawiają.To co się dzieje ,to jakaś masakra,zupełny brak szacunku dla drugiego użytkownika,w dupie mają wszystkie przepisy(oprócz prędkości,jadą lewym pasem 25 km/h)Co do cen części tuningowych ,no cóż są wysokie ,ale rozbudowa nie musi być przeprowadzona w tydzień,można się w to bawić przez bardzo długi czas i sukcesywnie zmieniać swoje auto.

SwiEty
Forumowicz

przez SwiEty » 2013-07-21, 17:52

Nie no zrozumiałem doskonale. Ale kupując auto czy co kolwiek nie mogę wychodzić z założenia że warto inwestować w drogie części bo w razie czego będzie wyższe odszkodowanie.

Jak jeżdżą ludzie po naszych drogach to ja doskonale wiem dzisiaj jechałem sobie skrajnym pasem z prawej na gondowiance a facet jadący na skrajnym z lewej w ostatniej chwili skręcił w kierunku magnolii przez dwa pasy. Czego wynikiem było ostre hamowanie moje jak i samochodu na środkowym pasie.

Oczywiście że można to robić sukcesywnie ale patrząc realnie na warunki z Polsce większość osób musiała by miesięcznie odłożyć parę stów żeby coś tak faktycznie dwa razy do roku jakiś mały mod wprowadzić na takich prawdziwych firmowych częściach.
Dlatego ludzie kombinują i idą na łatwiznę. Mnie się to osobiście nie podoba i nie popieram ale jeżeli komuś pasuje to spoko.

Ja też często słyszę że kupa bo mam serie albo żebym chociaż obniżył zawieszenie ale dlaczego mam to robić pod kogoś bo on tak sobie to widzi mnie się podoba tak jak jest jak będę miał jakiś pomysł to na pewno to wprowadzę i nawet jeżeli pomoże mi w tym rura od kibla to pewnie to zrealizuje. Auto powinno podobać się właścicielowi a nie całej reszcie. No może jak ktoś startuje w jakiś konkursach na jakiś zlotach chce się pokazać to musi robić auto pod ludzi pod większość żeby auto się spodobało. Ale normalny użytkownik CRX-a i nie tylko CRX-a powinien robić auto tylko i wyłącznie pod siebie.

Dlatego zawsze mnie to denerwuje jak ktoś kogoś wyśmiewa że ma coś co spełnia swoją role ale nie jest oryginalne czy dedykowane. Zrozumiałbym że ktoś zakłada rozpórkę z stali z Castoramy za 30zł a oryginalna czy dedykowana też kosztuje 30zł to wtedy jest to może i trochę śmieszne. ale jak cena jest kilkukrotnie wyższa to niema co negatywnie tego komentować.

[ Dodano: 2013-07-21, 17:59 ]
Vincent, dodam jeszcze że tankowałem dzisiaj jeszcze raz na tej stacji którą polecałeś i teraz widać w miarę lepsze to spalanie bo wyszło do pierwszego odbicia 8.11L a jak dolałem pod korek na maxa to 8.54L ostatnio też lałem pod sam korek.

Więc teraz widać różnice w spalaniu ot taka dobra wiadomość :D Tylko dzisiaj to zdzierstwo za 98 5.99zł za litr gdzie w całym mieście 5.71zł za 98.

Poprzednia strona   Następna strona
Posty: 782   •   Strona 29 z 53   •   1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 53