Jakie Mody na ponad 200KM z b16a2 N/A??

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2013-07-24, 14:19

ja dmucham 1.3bara uj wie ile koni z 350 ?? raczej napewno i po mieście gdziekolwiek latam jak dosłownie najzyklejszej serii, auto przy normalnej jeździe w mieście nie przekracza mi 11L a w trasie 7L czyli około litr więcej jak przed dlatego wolę uturbienie niż N/A.
Obrazek

emg
Forumowicz

przez emg » 2013-07-24, 16:13

pawel84 napisał(a):Zrobi jak uważa,może ja już jestem za stary i mnie takie mody w ogóle nie bawią,bo wiem czym to pachnie ;) ,Bonczek też coś od siebie dożucił :ok: ,popatrz będąc na jakimś rajdzie,np.Rajd Polski na dojazdówkach jak samochody typu super 1600 bądź 2000 się zachowują.Ledwo to się pod górkę zbiera,a na os-ie idzie jak przecinak.Kiedyś będąc w Będzinie na rajdzie kilku zawodników klasy S1600 nie było w stanie pod górkę do zamku się wtarabanić,trzaba było wepchnąć :D Z takimi przeróbkami trzeba też się liczyć z przerobieniem skrzyni na krótszą,a to dodatkowe wydatki.A jeździć po drogach to można nawet z silnikiem odrzutowym jak ktoś lubi.

Myślę że porównanie do rajdówek i zachowania się takiego auta klasy s1600/2000 jest znowu nietrafione chciażby ze względów budżetowych :P. U mnie nie ma kompletnie problemu z poruszaniem się na codzień/pod górkę/z górki. Niestety to wszystko kosztuje, taniej jest zrobić turbo. Autor chce przepis na mocne 1,6 n/a i opisałem swój przypadek użytkowania takiego wynalazku z kilkuletniej praktyki, nie teorii i argumentów typu że można coś innego i z silnikiem odrzutowym i porównywania do tdi i aut klasy super i po co i w ogóle ;). Rzeźba w 1,6 jest sztuką dla sztuki albo rzeźbą dla klasy do 1,6 w kjsach i podobnych imprezach. Bez urazy oczywiście.
http://www.dohcvtec.pl

modyfikacje n/a turbo kompresory remonty strojenie

kubacrxed9
Forumowicz

przez kubacrxed9 » 2013-07-24, 16:31

zrobic konkretne turbo to tez nie maly wydatek i lepiej wolal bym zrobic mocne N/A niz pseudo turbo soft w tej kasie

foxbox
Forumowicz

przez foxbox » 2013-07-24, 17:25

Niema to jak 10 osób wiedzących lepiej co właściciel powinien zrobić z autem. Ale niektorzy nigdy nie zrozumieja, ze kazdy lubi inny sposob zabawy. No ale jak wszyscy to i ja Ci napisze, ze i taniej i milej wyjdzie zrobienie tego z pojemności, tzn wsadzenie b18c4 lub zrobienie b20 tak jak pisze Bonczek. Także jeśli niemasz zaczetych prac i nie musisz trzymac sie w klasie pojemnosciowej to przemysl wieksza pojemnosc.

200KM spokojnie Ci pęknie bez przepustnicy 70mm.
Wystarczy doprężenie tłokami, wałki pod większe CR wydech dolot i wystrojenie dziadostwa.
Osobiście przyjąłbym wersje składania silnika na seryjnym dole a głowicy z b18c4 i doprezal wszystko głowicą, wyjdzie o wiele taniej niz kupowanie tlokow panewek, pasowania, szlify docierki.

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2013-07-24, 18:01

prostym przykładem jest Sicku ile wpakował w civica i nadal nie było rewelacji, tutaj będzie podobnie więc Adi pokmiń.
Obrazek

Adi1990
Forumowicz

przez Adi1990 » 2013-07-24, 21:03

Miras znasz mnie i wiesz co potrafie i poskłądam wszystko sam co do diesli chłopaki nie mówice mi o tych śmierdzielach DIESEL jest dla traktorów i aut dostawczych Miras wiesz że ja niedługo sam bede dmuchał ae robie chłopakowi b16 i na poczatek ma być mocne N/A a to że zakres obrotów niski to chłopaki sory! trzeba mieć umiejetność jazdy tym nie problem jest kupić amg merca z automatem i na światach wcisnąć gaz nie takich kozaków się robiło. a slyszeliście kiedyś vteca z naszej slynnej integry z promotora? ludzie z chodników spierdalają! hehe a sicku? Miras wiesz, że nie ogarniał a gdy ja wsiadłem do jego auto robiłem ludzi nie bryka się liczy a jej kierowca :)) temat założyłemz ciekawości bo doskonale wiem co zrobić jak ustawić głowice a ja nie z tych co oddadzą do firmy zabulą ;)
Pokażmy tym z bmw że życie nie kończy się na 6800rpm!

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2013-07-24, 22:37

problem jest taki, że jak za mocno posuniesz się w stronę N/A to ciężko będzie z tego wrócić... kupisz tłoki na doprężenie, a potem będziesz kupował tłoki na odprężenie itd. My zaradne chłopaki i zawsze sami robiliśmy wbrew wskazówką innych i dobrze na tym wychodziliśmy :) Co do turbo napewno pomogę bo już to za mną :)
Obrazek

Daniel's
Forumowicz

przez Daniel's » 2013-07-26, 15:25

ale się burza mózgów zrobiła :rotfl: :rotfl2:

garaż
Forumowicz

przez garaż » 2013-07-26, 15:38

emg napisał(a):pawel84 napisał/a:
Zrobi jak uważa,może ja już jestem za stary i mnie takie mody w ogóle nie bawią,bo wiem czym to pachnie ,Bonczek też coś od siebie dożucił ,popatrz będąc na jakimś rajdzie,np.Rajd Polski na dojazdówkach jak samochody typu super 1600 bądź 2000 się zachowują.Ledwo to się pod górkę zbiera,a na os-ie idzie jak przecinak.Kiedyś będąc w Będzinie na rajdzie kilku zawodników klasy S1600 nie było w stanie pod górkę do zamku się wtarabanić,trzaba było wepchnąć Z takimi przeróbkami trzeba też się liczyć z przerobieniem skrzyni na krótszą,a to dodatkowe wydatki.A jeździć po drogach to można nawet z silnikiem odrzutowym jak ktoś lubi.

Myślę że porównanie do rajdówek i zachowania się takiego auta klasy s1600/2000 jest znowu nietrafione chciażby ze względów budżetowych .

powiem raczej ze wzgledow techniczno-regulaminowych , tam nie mozna uzywac VTEC , musi na wszystko starczyc jedna krzywka ;)
Serwis i naprawa pojazdów mechanicznych.
---------------------------------------------------
Kolektory wydechowe do Hond
B, D , K Serii
http://www.honda-crx.info/forum/viewtopic.php?t=67024
Wtryskiwacze
http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=41&t=69990

Poprzednia strona