dobra jedna obejma od osłony przegubu puszcza.
Teraz dwa pytania
czy mozna pod tą gumę naładowac SHELL Gadus S2 bo to akurat ma mój facet pod ręką
Czy musi być specjalna opsaka czy mozna taka załapać http://www.bionovo.pl/images/zdjecia/ni ... o_wezy.jpg
Tej opaski nie zakładaj bo będzie przycierała tą śrubą, zakładałem taka to wiem. Założyć najlepiej zwykłą opaskę z tworzywa albo po prostu w każdym motoryzacyjnym kupić opaski do osłon.
Co do przegubu to ja zrobiłem trasę 1300km na przegubie w stanie złym i dało rade
Polecam sprawdzić jak wygląda półoś pod tą gumą co jest zamocowana na półosi (tłumik drgań) bo przeważnie pod tym jest kupa rdzy i półoś w tym miejscu staje się cienka, jest wtedy mocno narażona na urwanie
nie wiem czym jest szel gadus, ale ma tam byc smar grafitowy (czarny), taka opaska moze pasowac ale nie musi, dokrec wszystko a potem krec kolem do okola i sprawdz czy ta gora ze srubka o nic tam nie ociera bo zaraz zerwie
Xantis kup zwykłą opaskę zaciskową do przegubów,żeby nie robić żezby''obciera nie obciera''. Smar do przegubów tez kupisz w tubie za parę zł. Ten smar o którym piszesz jest do łożysk wolnoobrotowych(z tego co kojarzę) i nie nadaje się do przegubów