Panowie D15B2 na wtrysku Z6..OBD0..dziwna sprawa raz iskra jest na jednej parze cylindrow a za chwile na drugiej ?? WTF ??? Cewka moze modul ?? Z gory dzieki !!
najpierw podmienilem modul od B2 i nic..pozniej cewke podmieniona z Z5 razem z modulem,palcem i kopulka.
nadal lipa iskra jest tylko na jednej parze cylindrow..hmm juz nie mam pomyslu.
atom1, logiczne ale on mowi tylko o 2 iskrach reszty nie ma co najmniej tak rozumiem
jak podmieniłeś aparat i jest to samo to hmmm idąc w stronę komputera to nie wiem co tam jeszcze może być, a te kable na ktorych nie ma podminiałeś na te na których jest ? sprawne ?
to je poprostu niemozliwe, skoro jest iskra na 2 to musi byc i na 4 toz rozdzielacz nie wybiera sobie cylindrow, albo styki w kopulce zamulone albo swiece, nie ma innej opcji
strzelam że świece podmieniał na te które były sprawne ... TEN aparat z a6 to działa na co dzień czy leży na półce ? ja obstawiam że obydwie kopułki z palcem do wywalenia
honda latala na tym aparacie A6...i pewnie dnia nie odpalila. poskladalem aparat Z5 do kupy podlaczylem go,(oprocz dwoch przewodow od czujnika walka wydechowego,myslalem ze nie bedzie iskry a tu zaskoczenie..eureka !!! normalnie na czterech swiecach iskra jak marzenie. Teraz pytanie co moglo sie posypac w aparacie A6??? tylko za bardzo nie idzie zamocowac aparatu Z5 pod glowe!