Rasta napisał(a):coś przeginacie z tymi cenami... żeby to zrobić jak się należy to trzeba mieć z 10 tyś. a znając życie zawsze coś przy okazji trzeba wymienić
- mowa o soft turbo a nie o rasowym turbo z kucizna
no chyba ze w tej kwocie liczysz soft turbo, wydech cały z kwasa, swap hamulcy, remont silnika, kolektory i wałki pod turbo i itp to z 10 tys wyjdzie faktycznie 
Głodny napisał(a):Mnie uturbienie D16 wyniosło 1300zł (cena gratów, robocizna własna), okazja trafiła się z turbo bo w idealnym stanie za 2 stówki udało się dorwać. Jak się ma chwilę by poszperać w sieci to w 2-3 tygodnie można zebrać wszystkie graty po taniości (nie chińskie!).
i ja własnie chciałbym uturbić bądz zakompresorować w własnym zakresie i wlasna robocizna d16 w na prawde zdrowym CRXie. jedynie co to bym wcześniej wymienił panewki na wszelki wypadek
ja dzisiaj dorwalem sie do rur z nierdzewki, kolanka mialem ;P no i wydech zaczalem sobie spawac;) pierwszy raz w zyciu spawalem kwasowke:D i to elektrodą
fajna sprawa;) no i wyszlo elegancko;)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości