Jak to jest z regulowanymi kółkami rozrządu do D-serii DOHC (D16Z5). Szukałem po ebayach i są albo do B (ponoć szersze?), albo do D, ale SOHC, a mają być do D-DOHC
Ostatnio edytowano 2013-10-25, 07:57 przez Jacques, łącznie edytowano 1 raz
do DOHC pasują z B-serii.. i cholera nic nie słyszałem o żadnych podkładkach :/
może ktoś potwierdzić to co napisał QowaX?? bo mam kółka z B serii i będę zakładał do A9 i zgłębiałem temat i nigdzie nie wyszukałem info o podkładce..
ED9 by Wenega http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=17&t=62748
Mam visiona z b seri i wszystko pasuje, ale pasek układa się na kółku bliżej silnika.
O podkładkach słyszę pierwszy raz, może jakby ją dał to by pasek wyśrokdowało na zębatce kółka, tylko gdzie ją podłożyć
Temat wątku i pierwszy post WYEDYTOWANY, proszę o PRZENIESIENIE DO DZIAŁU TECHNICZNEGO.
Ja co prawda już kupiłem kółka z B-serii na Allegro, ale może komuś się przyda wiedza poruszona w tym wątku kiedyś. Dzięki wszystkim za pomoc
A... czyli są trochę inaczej zorientowane te kółka w porównaniu z seryjnymi z D?
Bo nanieść oznaczenia z D to rozumiem, ale czemu o 1 ząb przesuwać, skoro kółka są takie same w sumie poza szerokością?
Jacques, nie wiem jak na tych kółkach które ty kupiłeś, ale na moich znaki poziome się troszkę różniły, up'y się zgadzały ale poziome znaki były o jeden ząbek przestawione