w sumie z tyłu jest nawet trochę bezpieczniej niż z przodu to fotelik nie ma szans się przesunąć do przodu, bo jest zblokowany przez siedzenie + zapięty pas przez środek...
(nie jest to drogie ,a wytrzymale i od razy z maszynka sciagajaca) i zamocowalem do mocowan trzymajacych kanape, oparcei tylnie. tym sposobem nie ma bata by cos sie ruszylo
a ten pas tylni to 3 min zalozenie i jeszcze szybciej sie zdejmuje
uff wyszedlem z tego obronna reka

zapinał ktos fotelik na tył dla wiekszych dzieci(3lata plus)taki do 36kg ?w instrukcji jest obowiązek zapinania fotelika trzy punktowo!.jest mozliwość zamontowania w crxsie pasów z tyłu trzypunktowych np. z jakiegos civa?niestety nie ma zdjec od kaspola wiec nic nie widze..
jak tego nie ogarne to będe musiał sprzedac rexa
...jeszcze kombinuje nad poddupkami?dzieci mają prawie cztery latka?z tego co wyczytałem mogą juz jezdzic na poddupkach,tylko ze z tyłu mamy pasy dwupunktowe???nie wiem czy to jest bezpieczne i legalne dla małych dzieci?przepisy nie są jakos precyzyjnie opisane co jak i gdzie?bo ogolnie pisze ze fotelik lub inne urządzenie do przewożenia dzieci???czyli poddupek to te inne urządzenie....chyba?
pawel84 napisał(a):Myślę że 3pkt.pasów nie zamontujesz choćby dlatego że nie ma na to miejsca fabrycznie przygotowanego.
Przez to też będzie to nielegalne i nie do końca bezpieczne.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości