Opisze jak to się stało . Jadę sobie i nagle wskazówka od temperatury płynu wzrosła więc (stojąc w korku we wrocku) włączyłem ogrzewanie na maksa żeby zbić temperature i tempepratura spadła więc pojechałem do celu kilka km dalej . Podnoszę maskę i widzę że wode wywaliło ze zbiorniczka . Płyn jest brudny i lekko tłusty . Nie był wymieniany około 3 lat . Wracając do domu odrazu włączyłem ogrzewanie na maksa i temperatura się utrzymywała normalnie już . Pare dni wcześniej zauważylem odrazu po zgaszeniu silnika takie "bulgotanie" podejrzewam że ze zbiorniczka ale nie sprawdzałem tego . I teraz mi powiedzcie . Uszczelka pod głowicą czy może jakis czujnik albo termostat ?
A wężyk w zbiorniczku wyrównawczym jest na swoim miejscu?
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
crxJLC napisał(a): a jak sprawdzic czujnik ? wentylatora nie slyszałem
Najprościej , to zwierasz styki na wtyczce wentylatora i jak śmiga wentylator ,to podejrzany jest czujnik . Wykręcasz ,do gara z nim ,termometr i miernik -sprawdzasz czy zamyka obwód.Proste ?
w d16z5/a9 czujnik od włączania wiatraka jest z tyłu silnika pod kolektorek ssącym, a nad filtrem oleju( 2piny kolor czujnika z zewnątrz zielono-złoty ) a to co pisał DeX, to jest czujnik temperatury silnika z boku bloku koło węży wodnych
ten na zdjęciu to akurat d16a8 ale to bez różnicy przy tych trzech modelach silników
Ostatnio edytowano 2014-01-17, 00:15 przez przem, łącznie edytowano 1 raz