Lisu85 napisał(a):Po prostu mam problem z odpalaniem. Wolno się od dołu kręci, słychać charakterystyczny wybuch. Po dogrzaniu wszystko jak talala. Silnik równo i cicho pracuje, ale spalanie duże bo koło 12 przy spokojnej jeździe. Doprężany nie był. Wszystko seria.

dziś będę sprawdzać ;] Ale trochę dziwne , że auto zachowuje się duużo lepiej na tym 100 oktanowym, niż na 95 do, której jest przystosowany. Przy 95 buczy, wydaje dziwne odgłosy, jak diesel :/ przy 100 jest cicho, równo, dynamicznie tylko to odpalanie z samego rana. Olej mam castrol magnatec 5w40. Pełny syntetyk.
Lisu85 napisał(a):Mechanik stwierdził, że zapłon ustawiony idealnie. Sprawdzany lampą.
Klekocze na 95, na 100 jest cicho.
Sonda niedawno wymieniana(na NGK) i też sprawdzana była(ok)
Planowany nie był ponieważ stało się to już gdy był już moim posiadaniu. Wcześniej robił w trasie ok 6 na 100. Teraz ok 12 na 100 i to bez katowania.
Wszystko wydaję się być w porządku. Byłem w trzech warsztatach, w każdym nie mają pojęcia co może być przyczyną dużego spalania.
Dodam jeszcze, że przy starcie silnika rozrusznik szybko kręci, zapłon następuje, ale słychać dziwny wybuch i dopiero po nim silnik mułowato zaczyna się rozkręcać. Przy następnym odpalaniu jest juz ok, pali na dotyk.
Nie mam pojęcia co to może być :/
Zaciski przód i tył regenerowałem więc nic nie blokuje kół.

Lisu85 napisał(a):Śmieszna sprawa z tym spalaniem. Niby silnik na 91, 95 a na 100 jeździ jak powinien.
Jutro dłubanina.
Sprawdzę rozrząd,czujnik przepustnicy, czujnik powietrza
"garaż" dzięki za podpowiedź
, napisz co było nie tak 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość