łozysko akurat to nie problem. Wymiary sa dostepne, niestety w przypadku piast juz sprawa nie wyglada tak kolorowo. Ilosc zebow, długosc, srednica do łozyska. Nie zapominajmy ze piasta sa potrzebne do połaczenia z przegubami z B18c4. Ewentualnie przerobie obecne piasty ale pozostawia mi to wiekszy pierscien centrujacy...
polosie wszelkie wszelakie pasuja pod wszystkie piasty civicow... widac ze za specjalnie to sie nie przykladales do operacji jak nawet tego nie sprawdziles.
swoja droga naprosciej bedzie kupic tarcze MG ZR 282mm, i zwrotnice od jakiegos civica 262 lub ee8 (ee8 jak chcesz zachowac fabryczne katy) zaciski zakladasz te co masz
no ale jak juz ma to zmienic tak to nieglupi pomysl choc- wymiana piasto to rowniez wymiana lozysk - 300 lozyska plus piasty nowe uzywane? wyjdzie 500 a za tyle mozna miec ori 4x100 albo z eg albo z ee..wiec gra srednio warta swieczki
Abaddon, zwieksza szerokosc auta na kole i psuje strasznie geo jak nie masz cambera lub gleby minimum -80 (wtedy pochylenia kol przednich sa na 0 stopni) ale znowu przy zostawieniu tego setupu przy glebie trzeba z et felgi czarowac zeby blotnikow nie gielo, (to samo dzieje sie przy zalozeniu zwrotnic 262 od civic/integra/delsol od 91 - 01r), natomias zalozenie tylnego hebla z MB poszerza strasznie auto i podbnie albo walcowanie wypychanie blotnikow albo cambery albo felgi z odpowiednim et.
reasumujac rzezba, ja stosuje i polecam:
przod na zwrotnicy ee8 z zaciskami i tarczami 282
tyl na seri z zaciskami z EP3 i tarczami ep2 260mm
pompa 1'
oplot i zadnej rzezby nie ma, geo w normie i jest po ludzku a hebel daje rade
1. Nie prawda nie wszystkie przeguby i piasty sa takie same. Mierzyłem kilka rodzajow przegobow i piast. Sa rozne srednice piast pod łozyska, rozne długosci piast.
2. Regulowany gorny wahacz przy zwrotnicach z mb6 jest potrzebny, albo gleba.
3. Problem rozwiazałem zaopatrujac sie w nowe łozyska koł, szpilki.
Piaste przerobiłem, wiercac nowe otwory pod szpilki.
Z tarcza postapiłem tak samo jak z piasta.
Obecnie: zwrotnice, tarcze, zaciski, jarzma, łozyska z MB6.
Rozstaw 4x100 srednica pierscienia 64,1mm. Odrazu odpowiem, wszystko sie miesci i zostaje jeszcze mały zapas.
I oczywiscie gorny wahacz regulowany.
I do tego koło 16cali 205/45 i whodzi pod nadkole, zaklepany rant.