Dylemat co kupic
Luźno o wszystkim... Tematy w ktorych nikt sie nie odezwal od 30 dni, sa automatycznie usuwane.

tsj
Forumowicz

przez tsj » 2014-04-09, 23:25

atom1 napisał(a):kazdy swoje chwali, ja bym nie chcial audi za zadne skarby i niewazne jaki silnik by mialo, ostatnie dobre to stara 100 w budzie a6 z 2.8 kłatro na pokladzie, potem to juz scierwo goni scierwo

bety sa fajne ale stare- i najlepiej doladowane ;D

Ręce opadają :szok:

Audi ostatnim czasem pokazało że umie robić auta RS gnoją Mpower okrutnie
Zresztą cenny używanych aut odzwierciedlają to.
Bmw psują się na potęgę a swoja opinię opieram na tym co widzę i słyszę od ludzi z którymi współpracuje a nie na internetowych legendach.

Stare BMW jest fajnym tanim autem do katowania dlatego tyle lata tego w DMP ale już e60 etc to totalne śmietnik w których co chwila coś pada

Adamus84
Forumowicz

Samochód: PRELUDE BB8

przez Adamus84 » 2014-04-10, 01:12

Niechce być nudny ale...Ojciec miał każda Mazda serii 6 Ale od 3 lat przesiadka Na Hondę ( bo mu dogadalem) I... Ale to ma kopa hehehe i od Tego czasu jadąc do Pracy ma uśmiech jak wskaźnik mija 5 tys obrotow;)) Takie moje zdanie. Choc BMW Shit-a. Niie Prowadziłem :ok: Ale kuzyn się przesiadl na DC2 :poklony: Bo stwierdził że Senna to i@ :ok: :rotfl: H
Always Outnumbered Never Outgunned....CZARNA DAMA... forum/viewtopic.php?t=33116

MarO
Forumowicz

przez MarO » 2014-04-10, 09:11

A może Galant?
2.4 GDI (150KM), 2.5 24V (163KM), 2.5 VR-4 Type-V 4WD (280KM) :D
Może wygoda nie taka co w niemieckich oprawcach (choć wygoda to pojęcie bardzo indywidualne), ale wygląda toto lepiej niż ałdi których od zarzygania.
Chyba że po taniości ma być to może jaka Szkoda :D
Co byś nie wziął chwała Ci że nie chcesz klekota :rotfl:

Iron man
Moderator

przez Iron man » 2014-04-10, 10:39

MarO napisał(a):A może Galant?

Kolega ma V6 i narzeka na niego. Non stop coś się psuje, rdza wyłazi, a kupił naprawdę w stanie bdb. Sam chciałem kupić takiego w kombi, ale odradzał mi i w końcu kupiłem Cifa Aerodecka z h22. W sumie też mi się już przejadł, bo jakiś taki ciasny i głośny.
Ostatnio mam fazę na Volvo 850 T5-R w kombi, ale to specyficzne auto. Sam nie wiem, czy mi się podoba, ale coś w nim jest pociągającego. 2.0 albo 2.3 turbo, 220 albo 240 koni, można to zagazować bez problemu. Do tego duże i wygodne. Ciekawa opcja.
:O

MarO
Forumowicz

przez MarO » 2014-04-10, 11:38

Iron man napisał(a):Kolega ma V6 i narzeka na niego. Non stop coś się psuje, rdza wyłazi, a kupił naprawdę w stanie bdb. Sam chciałem kupić takiego w kombi, ale odradzał mi ...

Nie obraź się, ale nie lubię takiego gadania, zwłaszcza od miłośnika motoryzacji, a sądzę że do takowych się zaliczasz.Skoro kolega kupił zadbany, a teraz się sypie to znaczy że nie dba i sam je zniszczył, zamiast ogarniać na bieżąco.
Nie ma złych aut, są tylko zaniedbane przez właścicieli i nie jest to zależne od marki, czy modelu.
A najbardziej szlag mnie trafia jak słyszę: "to auto ma 20 lat więc ma prawo tak wyglądać" wrr..
sory za oftop

Iron man
Moderator

przez Iron man » 2014-04-10, 12:14

MarO napisał(a):Nie obraź się, ale nie lubię takiego gadania, zwłaszcza od miłośnika motoryzacji, a sądzę że do takowych się zaliczasz.Skoro kolega kupił zadbany, a teraz się sypie to znaczy że nie dba i sam je zniszczył

Kurde, jakiego gadania? Stwierdzam fakt. Dba i naprawia na bieżąco, ale jeżeli te bieżące naprawy są nader częste i irytujące, to świadczy to o samochodzie. Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że uważasz iż każdy samochód ma taki sam stopień awaryjności, a jeśli jakieś auto się częściej psuje, aniżeli inny model, to jest to wina tylko i wyłącznie właściciela. Dobrze wiemy, że tak nie jest. Jedno auto psuje się mniej, drugie bardziej. Tak jest ten świat zbudowany ;)

Galant jest fajny, dobrze wygląda, ale ma swoje wady. A jakbym kiedyś dorwał Legnum, to już w ogóle byłbym wniebowzięty.
:O

atom1
Moderator

przez atom1 » 2014-04-10, 23:00

tsj, w ogole nie kumasz tematu a piszesz jakbys pozjadal wszystkie rozumy, temat jest o aucie do ceny X , a nie do rs czy m, takze odpusc te brednie bo teraz wszystko co nowe to scierwo i nawet szkoda zdzierac klawiature- pisz po prostu na temat to ci rece nie opadna

to ze lata w drifcie to oznacza ze sie do tego nadaje, zadne scierwiaste audi tam nie lata bo nawet nie ma slusznego napedu :-)

galanta nalezy odpuscic z gory na trudny serwis i malo zamiennikow- no chybaze wersje 4 cyl to tak

Iron man napisał(a):Dobrze wiemy, że tak nie jest. Jedno auto psuje się mniej, drugie bardziej. Tak jest ten świat zbudowany

dlatego sa wybory madre i mniej madre- albo ktos ma kase na naprawy i jezdzi autem nietuzinkowym, albo sam je naprawia albo poprostu kupuje racjonalnie np audi na gnojówke
http://demotywatory.pl/6670/MODERATORZY
moj feedback http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=30&t=19664&p=203599&hilit=atom1#p203599
Mój warsztat: http://www.atomoto.eu

tsj
Forumowicz

przez tsj » 2014-04-14, 11:36

atom1 napisał(a):tsj, w ogole nie kumasz tematu a piszesz jakbys pozjadal wszystkie rozumy, temat jest o aucie do ceny X , a nie do rs czy m, takze odpusc te brednie bo teraz wszystko co nowe to scierwo i nawet szkoda zdzierac klawiature- pisz po prostu na temat to ci rece nie opadna

to ze lata w drifcie to oznacza ze sie do tego nadaje, zadne scierwiaste audi tam nie lata bo nawet nie ma slusznego napedu :-)

galanta nalezy odpuscic z gory na trudny serwis i malo zamiennikow- no chybaze wersje 4 cyl to tak

Iron man napisał(a):Dobrze wiemy, że tak nie jest. Jedno auto psuje się mniej, drugie bardziej. Tak jest ten świat zbudowany

dlatego sa wybory madre i mniej madre- albo ktos ma kase na naprawy i jezdzi autem nietuzinkowym, albo sam je naprawia albo poprostu kupuje racjonalnie np audi na gnojówke

Dalej [lubiezne posuwanie dupa w tyl i przod] jak potłuczony
Rozumiem że masz ból dupy co do Audi no zdarza się...
Napisałem na temat auta którego kolega szuka pól strony o wadach, zaletach i budżecie z własnego doświadczenia więc co tu jest nie na temat? A Ty co wniosłeś do tematu? Nic więc może zamilknij jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia bo idealnie pasujesz do ideologi BMW :ok:

atom1
Moderator

przez atom1 » 2014-04-14, 22:26

no to teraz ci jeszcze napisze zebys zrozumial:

Mam na to przeznaczone jakies 17tys. i w gre wchodzi tylko benzynowa furka gdyz bede ja gazowal chyba ze trafi sie cos ciekawego z pod znaku H :rotfl: to podtlenek LPG odpada.

TO JEST MYSL PRZEWODNIA TEMATU,

teraz twoje wypociny:
Jeśli szukasz A6 to min 2003r wcześniejsze to padaki. Niestety większość to szroty z kręconymi licznikami co niestety bardzo psuje rynek ale wystarczy popatrzeć na mobile że 2003-2004 z niskim przebiegiem trzyma cenę dobrze powyżej 20tys zł.

Ja za swoje auto chce 24tys. Z obserwacji mogę ci powiedzieć że lepiej dozbierać i kupić z niskim przebiegiem końcówkę produkcji. Później są płacze że kupił 00-01 za 15tys i 10 wsadził w doprowadzenie do ładu

Audi ostatnim czasem pokazało że umie robić auta RS gnoją Mpower okrutnie
Zresztą cenny używanych aut odzwierciedlają to.

gdzie tu masz cos o aucie za 17 tysi, nawet jezeli da sie kupic takie rolnicze ałdi za ta kwote to bedzie totalny turp takze albo zejdz na ziemie albo poprostu zacznij pisac na temat, rozwodzisz sie na temat dizla a nawet czlowiek nie dopuszcza tej opcji

jakby chcial dozbierac to by dozbieral, jakby chcial drozsze to tez by napisal, chce takie jak chce i wytyczne dal
moj feedback http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=30&t=19664&p=203599&hilit=atom1#p203599

Marek94
Forumowicz

Samochód: EE8,1g,ap1,cd7

przez Marek94 » 2014-04-15, 09:39

Ale macie dyskusje kto rolnik a kto gangster jak dla mnie jedno jak o drugie jest :blee: ja jak bym szukał czegoś fajnego i nie spotykanego to na pewno nie z Germanii bo jednego jak i drugiego jest multum.Audi się stanowczo za wysoko ceni a bmw dawno straciło charakter zresztą tak jak i audi.Ja bym szukał jakiegoś starego atr http://allegro.pl/honda-accord-type-r-2 ... 96275.html ładny,mieści spokojnie 4 osoby ma charakter rzadko spotykany tylko szkoda gazować. A jak nie to jakiegoś innego japońca w sportowej wersji.

pirul
Moderator

przez pirul » 2014-04-15, 17:49

Accord w tej budzie wygląda jak polonez i do tego gnije. Ale co kto woli. Prawda jest taka, że każde nietypowe i mocne auto w tym wieku i w takim budżecie będzie zajeżdżone, to nie jest dobry klucz żeby z takimi pieniędzmi szukać rakiety. Chyba, że lubicie się wozić wypierdzianymi przez niemców limuzynami, które mają za sobą po 400-500 tysięcy (zaraz się odezwie jakiś spec z banałem w stylu, że liczy się stan, a nie przebieg, bo przecież przebieg, a stan to dwie różne rzeczy... :rotfl2: ).

Trzeba szukać normalnego samochodu ze średniej półki w dobrym stanie, nie ma co liczyć na cuda, że za 17 tysięcy kupi się 8-letnie serwisowane 200konne nietypowe auto bez przebiegu bo tyle kosztują takie, ale dwa razy starsze, jeśli ktoś w ogóle takie auto sprzeda...
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD
ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD
CB600F HORNET '10 SOLD
cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD
w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project

lenio1119
Forumowicz

przez lenio1119 » 2014-04-15, 19:27

nie sadzilem ze moja prosba przerodzi sie w tak intensywna wymiane pogladow ;)

chodzilo mi oto by dowiedziec sie z waszego doswiadczenia co sadzicie o tych autach ktore wymienilem i ewentualnie doradzili mi jakias inna marke i model pozostajac przy benzynowych silnikach i przedstawiajac mi ich wady i zalety

dla uaktualnienia pierwszego postu audi odpada w przedbiegach i sklaniam sie coraz bardziej w strone atu z nizszych segmentow i jesli chodzi o jakies japonce to gazowanie odpada, zastanawiam sie teraz powazni tez nad Preluda 2,2 vti :D
schody drewniane, kowalstwo artystyczne TANIO,SZYBKO I SOLIDNIE

SPRZEDAM
forum/viewtopic.php?p=512453#512453

atom1
Moderator

przez atom1 » 2014-04-15, 19:58

o ile odpowiada ci forma 2+2 to znakomita honda z super wyposazeniem, do tego szpera- zalezy jeszcze ktora gen ;-) wolalbym 4 za deske ale to juz staroc

lenio1119
Forumowicz

przez lenio1119 » 2014-04-15, 21:18

chodzi mi o tem model

http://allegro.pl/honda-prelude-2-0i-la ... 16986.html

ze wzgledu na kształt nadwozia choc faktycznie starszy gen ma o niebo lepsza deske
schody drewniane, kowalstwo artystyczne TANIO,SZYBKO I SOLIDNIE

SPRZEDAM
forum/viewtopic.php?p=512453#512453

Marek94
Forumowicz

Samochód: EE8,1g,ap1,cd7

przez Marek94 » 2014-04-16, 00:15

nie wiem jak w piątce ale 4gen miejscem z tyłu nie grzeszy opcja raczej dla mniejszych gabarytowo.Moim zdaniem mylisz się pirul bo taki atr czy inna wersja sportowa japońca nie kosztował mało dlatego kupował go ktoś kogo stać na serwis i na pewno on ma większe szanse na prawdziwy,mniejszy przebieg niż jakieś przezywające u nas druga młodość pasaty,audi,bmw które idą jak świeże bułki mimo że widać po nich że nie maja tych 20000 tysięcy.Prawda jest taka że nie jedno stare auto nawinęło i nawinie jeszcze dużo kilometrów jak jest zadbane.Linia poldka wcale nie jest taka zła a porównanie go do atr co najmniej nie trafione,wygląda dużo lepiej niż nowe wypaśnie kombi od Niemca ale tu ile ludzi tyle opinii bo o gustach się nie dyskutuje,faktem jest że blachą nie grzeszy ale dobrze zrobiony i dbamy będzie długo śmigał,jest to poświęcenie jakie trzeba ponieś kupując takie auto.

Poprzednia strona   Następna strona