1. Najpierw zrób karoserie, 2. Potem zadbaj o zawieszenie i hamulce, 3. Teraz dopiero możesz modzić silnik. EE8 -> Subaru GF8 -> ED6 + BB9 -> Subaru GRF http://www.youtube.com/watch?v=OwwaZjWcMOE
U mnie zawsze w hondach na świeżo po podpięciu prądu obroty lubiły spadać do okolic 500, ale później po kilku odpaleniach wszystko się stabilizowało. Ci mega wyczuleni zawsze zostawiają świeżo podłączone auto na wolnych aż się wentylator włączy żeby komp się dostosował na spokojnie ale nie jest to jakiś mus, a też i nie wiem na ile mit w przypadku hond. Mitsumaniaki też się strasznie spuszczają nad "ustawianiem" kompa po odłączeniu aku, a mnie się w colcie nigdy nie chciało czekać, od razu jeździłem i jakoś nie wybuchł.
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
powiem że nie widzę wielkiej różnicy ale obroty mam lekko wyższe niż przed wyjęciem aku ... zarówno na zimno jak i po rozgrzaniu ...
pojeździmy zobaczym, ważne że idzie jak powinien ,,,hehehe
to jest jak z strasznymi legendami... każdy się boi mimo, że to nie prawda Nagle poprzestawia się coś co jest na stałe zaprogramowane Obeny pisał o tym licencjat czy co tam i też bekę z tego miał;P