Witam, chodzi o to że mam włożone opony o średnicy o 4cm większe od oryginalnych rozmiarów. i np. przy prędkości licznika 100km/h w rzeczywistości jadę 112km/h i tu moje pytanie: Czy można w jakiś sposób zmodyfikować prędkościomierz i (lub) czujnik aby prędkościomierz pokazywał prędkość rzeczywistą. ED9 D16Z5 90' Pozdrawiam
Chodzi właśnie o to aby zmienić wskazania prędkościomierza do opon które zastosowałem. Np. w VW golfie 2 wystarczyło zmienić ślimak na lince w skrzyni na inny (z mniejszą ilością zębów)
Tak prosto sie nie da. Musialbys wyrzezbic inna zebatke (z mniejsza liczba zebow) dla trybiku ktory jest w skrzyni i jest napedzany wiencem przekladni roznicowej.
1. Najpierw zrób karoserie, 2. Potem zadbaj o zawieszenie i hamulce, 3. Teraz dopiero możesz modzić silnik. EE8 -> Subaru GF8 -> ED6 + BB9 -> Subaru GRF http://www.youtube.com/watch?v=OwwaZjWcMOE
mariusz123, jasne - jest dokładnie tak jak mówisz. Różnica rośnie wraz z prędkością, wiec przesunięcie wskazówki nie pomoże. Przecież Maverpol gdy stoi w miejscu ma na liczniku 0km/h i przekłamania nie ma. Przy licznikowym 10km/h jedzie dajmy na to rzeczywiste 12km/h (różnica = 2) a przy 100-tce faktycznie juz ma 120km/h (różnica = 20).
Opcje które można rozważyć to:
- zmiana tarczki na przeskalowaną pod nowe przełożenie (lub demontaż i w miejscu fabrycznych liczb 50-60-70 itd wkleić skorygowane wartości np 53-65-77)
- zrobienie nowej customowej zębatki do obrotka w skrzyni
- jeżdżenie z jakimś urządzeniem gps które podaje prędkość (np jakiś smartfon z aplikacją)
- zmiana kół na takie o normalnej średnicy, crx przestaje być wozem drabiniastym a i przyspieszenie się poprawia
1. Najpierw zrób karoserie, 2. Potem zadbaj o zawieszenie i hamulce, 3. Teraz dopiero możesz modzić silnik. EE8 -> Subaru GF8 -> ED6 + BB9 -> Subaru GRF http://www.youtube.com/watch?v=OwwaZjWcMOE
Prędkościomierz, przynajmniej teoretycznie, powinno dać się skalibrować manipulując sprężyną, czy magnesikiem, w końcu jakoś te liczniki są kalibrowane...