pusty24 - profi blacharz i lakiernik

Tomas
Forumowicz

Re: pusty24 - profi blacharz i lakiernik

przez Tomas » 2015-08-05, 21:06

No naj lepiej jak by Pusty podzielił się techniką malowania (na lakierowanie nie zasługuje) pokrywy klawiatury bo jak bym sobie nie wyobrażał to nie wiem jak można odpierdolić taki fajans,tak samo jak można oddać choćby auto z pomalowanymi szybami.A faktura lakieru świadczy o tym że owy malarz nie posiada podstawowej wiedzy nawet o proporcjach doboru składników.A warunki nic tu nie maja na rzeczy w stodołach auta lepiej lakierują.

ptyk05
Forumowicz

Samochód: Honda CRX ED9

przez ptyk05 » 2015-08-05, 21:35

To pokazcie ten zle pomalowany samochod, z bliska jak ten lakier jest położony :)

Vincent
Forumowicz

Samochód: CRX Del Sol

przez Vincent » 2015-08-06, 01:30

Też chętnie bym oglądnął, Na marginesie -" faktura" , nie ma takiego pojęcia w lakiernictwie :-) Chyba że masz na myśli rachunek :-)

Tomas
Forumowicz

przez Tomas » 2015-08-06, 19:44

Moja pomyłka można się domyślić o co biega struktura miało być ,na szczęście jest pan Vincent który uwielbia bezsensowne klepanie w klawiere

atom1
Moderator

przez atom1 » 2015-08-06, 22:49

dokladnie, najpierw napisz za ile kasy to zrobil a potem oczerniaj, bo jak zaplaciles po 350 za element plus spawanie zgnilkow to mozesz wymagac ale jak zaplaciles polowe ceny to co oczekiwac od goscia ktory nie ma lakierniczych warunkow jak np komora,... wizerunek buduje sie bardzo ciezko bo jedna taka opinia psuje 10 pozytywnych
http://demotywatory.pl/6670/MODERATORZY
moj feedback http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=30&t=19664&p=203599&hilit=atom1#p203599
Mój warsztat: http://www.atomoto.eu

pusty24
Forumowicz

przez pusty24 » 2015-08-07, 09:19

rysiu jestes dzieciak co z gęby dupe sobie zrobił znowu

nie mialem lakkierowac za darmo tylko umówiliśmy sie ze oddasz kase jak wezmiesz wyplate,do dzis kasy nie oddales
powiedziales ze nie takiego efektu sie spodziewales po tym kolorze

poza tym juz na stacji benzynowej jak wyjechaliśmy po was to juz mówilismy ci ze złom na kołach i nie rób tego!!!!
a ty mówiles ze zawsze mazyles o ee i nie bedziesz sprzedawal i porobisz kąty ,gleby i kolo ;]

kazdy kto przyprowadza do mnie auto widzi poprzednie umalowane przeze mnie auto, i kazdemu mówie ze lakiernikiem nie jestem ,a jednak stoją auta w kolejce
plasko oczkowe 32 w kontakcie z szyba calibry powoduje zamieszanie!

USŁUGI BLACHARSKO LAKIERNICZE
889969661 503499363

newuser
Forumowicz

przez newuser » 2015-08-07, 10:45

Kolejna historia z cyklu "chciałem mieć profi za pól ceny". Chłopie, wytłumaczę Ci na przykładzie który powinieneś zrozumieć: kup sobie kiełbasę za 20 zł za kilo i połowę tańszą. Kiełba jest kiełbą, ale różnice wyczujesz. Pusty skoro lakieruje za pół ceny, to logicznym będzie że nie można wymagać żeby było jak z fabryki. Trzeba było pojechać do ASO, zapłacić za odbudowę i całościówkę wtedy być siedział jak lord w skórzanym fotelu i wymagał żeby było jak z fabryki.
A Ty Pusty tu nie polemizuj, bo bez sensu się będziesz produkował- mądry zrozumie a głupiemu się nie ma co dziwić. Już było tak z Mirasem.
Upnął byś lepiej jakiś ciekawy przypadek w swoim temacie o naprawie blacharsko lakierniczej, bo dawno nic nie pisałeś ;)
No ABS, no ESP - PURE DRIVE

Resztka rzeczy po Civie 4!

pusty24
Forumowicz

przez pusty24 » 2015-08-07, 12:44

:D heh tłumaczyc sie nie bede bo nie mam z czego ;]
robie jak najlepiej sie da i umiem ;]

jak znajde chwilke to upne topic ,zdjęc mam tylko teraz cos merytorycznego zpłodzić :D

ide bo kurde urlop mam 8) 8) 8)
plasko oczkowe 32 w kontakcie z szyba calibry powoduje zamieszanie!

USŁUGI BLACHARSKO LAKIERNICZE
889969661 503499363

RysieX
Forumowicz

przez RysieX » 2015-08-07, 13:06

Dzieciak - to możesz sobie mówić do swoich bajtli, a nie do mnie :)

Jeśli chodzi o sytuację, to zanim przejechałem te dwieście kilometrów, pytałem się Ciebie z 10 razy, czy na pewno chcesz się tego podejmować, bo auto jest w ciężkim stanie, byłem tego świadomy, sam Ci o tym napisałem. Mówiłeś, że nie takie rzeczy się robiło, że "ogarniemy".. W takim razie, okej, auto przywiozłem. Nie miały miejsca słowa typu "nie rób tego", tylko stwierdziłeś że faktycznie jest ciężko, ale "uratujemy", dolary Ci się w oczach zaświeciły, no ale skoro ludzie polecali, no to jak Ci miałem nie zaufać. Owszem, robić w takim stylu auto chciałem, ale teraz to już nie ma sensu, nie będę sobie wstydu robił.

Co do tematu związanego z zapłatą kasy za nowy lakier, sprostuję Ci to po raz piąty i ostatni, bo już mnie zaczynasz denerwować:

Malowanie tego auta było tak spierdolone, że nie mogłem na nie patrzeć, kolor zbrzydł mi na sam widok tego paproctwa, że nawet po jakichkolwiek "poprawkach", miałbym w oczach to, co odebrałem za pierwszym razem, dlatego kolor chciałem zmienić, sam Ci tak mówiłem przez telefon, w ramach tego ile zapłaciłem za ten bordowy lakier, bo tani on nie był, auto miało zostać pomalowane nowym lakierem, wybrałem tylko jakim, resztą miałeś zająć się Ty, mnie już nic nie interesowało, bo musiałem znowu jechać 400km po dwóch tygodniach (w dwie strony), nie wspomnę ile kasy mi poszło na paliwo tylko dlatego, że auto wyszło jak wyszło.

Który NORMALNY człowiek, bo na dzień dzisiejszy wiem, że byłem debilem, zapłaciłby Ci za to, co przyjechałem wtedy odebrać? Auto jeszcze w pół zdekompletowane, a miało być poskładane i gotowe na mój przyjazd, upierdolone tak w środku z pyłu, że musiałem sobie kupić maskę tlenową po drodze, z zapylonymi klamkami, tapicerką, deską rozdzielczą, wszystkimi szybami, na dodatek przednią szybą, którą specjalnie kupiłem NOWĄ, a w drodze powrotnej przy odbijającym świetle nic nie widziałem (do dzisiaj tego nie umiem do końca domyć), z połamanymi mocowaniami od przełączników elektrycznych szyb, nie działającą eletryką, i pomalowanymi WSZYSTKIMI elementami łącznie z muchami i komarami które latały po garażu.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Komora w "kolorach tęczy" i łzami farby:
Obrazek
Nie będę pisał co nawet zostało pomalowane:
Obrazek
Za taką komorę "gratis" to ja dziękuję:
Obrazek
Żeby nawet to pomalować to trzeba mieć talent:
Obrazek

Dalsza część zdjęć w moim temacie z autem, to tylko ich garstka, wkrótce reszta.

Robiąc coś takiego, co pokazałem wyżej, bo to tylko nieliczne zdjęcia, już nie chce kompromitować Ciebie i siebie bardziej, bezczelnie chcesz ode mnie za nowy lakier? Ja jestem w porządku człowiekiem, dałem Ci 4200zł czy 4300zł już teraz dokładnie nie pamiętam, tak jak się umawialiśmy, mimo tego co zobaczyłem, + butelkę whisky w dowód wdzięczności, bo nie ukrywam że to był mój najszczęśliwszy dzień w życiu jadąc po ten samochód.

W zamian otrzymałem na pamiątkę zalew wiślany na aucie i... napisałem wyżej.

Jeżeli dalej myślisz że nie masz się z czego tłumaczyć, oraz że robota była zrobiona najlepiej jak się dało i umiałeś... to życzę miłego urlopu :)

Chłopaki z forum - niektórzy hejtują mnie, niektórzy pustego - mowa końcowa do tych, co hejtują mnie:

Może to nie artysta z salonu Hondy, który robił mi to za 15k w autoryzowanym serwisie, ale mimo wszystko, ku mojemu zdziwieniu, że pojawiają się tu zadowoleni użytkownicy, zapłaciłem, a to też jest pieniądz na który każdy pracuje ciężko z nas, nie mając nawet tych warunków (komora i tak dalej) da się, ale to na prawdę można było DUŻO LEPIEJ zrobić ten samochód, może po prostu tylko mój tak został spierdolony, zrobiony na odpierdol? Albo wy jesteście ślepi, lub widzieliście jego prace tylko na zdjęciach, bo w tym przypadku to jak z rodziną - najlepiej na nich wychodzi.

Pozdro.

Wenega
Forumowicz

przez Wenega » 2015-08-07, 13:48

ja tam prosty chłopak jestem, ale to co pokazał Rysiek, nie jest warte, żeby zapłacić nawet 100 zł za to.. a 4300, nawet z ratowaniem blacharki w takim stanie to całkiem sporo jak na garażowca.. wcale nie jest tanio..
i widzę taką samą tendencję jak u Mir@sa: jak jest dobrze to jestem specjalista, który ma nawet temat do pokazywania partactwa innych, a jak jest źle to przecież ja "nie jestem lakiernikiem".. qrwa, je nie jestem kierowcą autobusu i nie mam z tego pieniędzy.. dla mnie każdy, kto bierze pieniądze (albo raczej ośmiela się brać) za jakaś specjalistyczną robotę, tym specjalistą jest i jako taki specjalista powinien być oceniany..

p.s.

qrwa, jak ja się cieszę, że mój brat jest lakiernikiem, w przeciwnym razie chyba nie odważyłbym się zrobić żadnego projektu..
ED9 by Wenega
http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=17&t=62748

RysieX
Forumowicz

przez RysieX » 2015-08-07, 13:58

Dziękuję Wenega, że chociaż Ty zaczynasz mnie tutaj rozumieć :)

bar_oo
Forumowicz

Samochód: CRX EE8 B16A1

przez bar_oo » 2015-08-07, 14:01

Nie myślałem że słowo zaciek może przybrać taką formę w rzeczywistości, wydaje mi się że jak na praktykach wielu z nas malowało coś pędzlem to takiego bałaganu nie zrobiło bo zaciek naprawdę perfidny, sam tez przechodziłem przez temat spawania przodu i naprawy auta lakierowania i kompletowania i mimo ze tez uważam ze u mnie kilka części mogli zrobić lepiej i się postarać a kilka robionych naprawdę ładnie zniszczyli partacką polerka ( w ich przypadku zabawą po pijaku z papierem ściernym ) to cieszy mnie fakt ze ci co mi zrobili auto nie spartolili tego tak jak to co widać na fotach bo jak inaczej można nazwać komorę pomalowana tylko do polowy wg mnie jak bym miał takie coś komuś sprzedać jako lakiernik to spalił bym się ze wstydu po pierwsze ze zrobiłem taki shit i udaje ze jest ok a po drugie ze mimo ze te auto zdrowe nie było to ze spartoliłem ee które mogłem zrobić jak się należy nie ASO'wo ale przynajmniej na tyle dobrze żeby jakiś właściciel miał z tego radochę, ja a malowanie wspawanie pasa przód spasowanie go wspawanie nadkoli malowanie auta dałem co prawda mniej i mimo ze te sam musiałem potem spinki dopaść na listwy i to zakładać jak ma być a nie tak jak oni założyli na klej wszystko to ciesze się ze nie zrobili mi aż takiego syfu, bez urazy do pustego bo ten egzemplarz to może mu po prostu nie wyszedł lub miał zły dzień ale nie wierze ze nie da się dogadać ustalić poprawić tak by każdy był zadowolony , każdy z nas jakby odbierał taki egzemplarz auta z zaciekami jak po pędzlu by się wku.... Ot co , nie słyszałem żalu za i na blacharkę jaka zrobił ale lakier to Maniana Mariana :) i najgorsze ze ze kasę jak w warsztacie w którym było by lepiej, a text powinien zostać od razu wsparty dokumentacja foto i nie było by tyle gadania i dogadywania
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE

gryzon
Forumowicz

przez gryzon » 2015-08-07, 16:48

O kurde dawno takiego drutu nie widziałem zacieki niczym sople ... Lakier jeśli to można nazwać lakierem wygląda jak gówno . Poco " malować" komorę przecież wszystko zostało tylko poniszczone jak zbiorniczek itp . Ciekawe jak te auto jest faktycznie wyspawane booooo sądząc po jakości wykonania to raczej wyklejone :rotfl:
Sprzedam części EE8/EE9

orzech007
Forumowicz

Samochód: CRX EE8

przez orzech007 » 2015-08-07, 17:32

No kiepsko to wyglada :( Według mnie obojętnie czy to lakiernik , mechanik do swojej pracy przykłada się tak samo czyli jak najlepiej potrafi :) Tłumaczenie ze zrobione jest [czlonek meski] bo zaplacil mało $$ jest bez sensu bo profesjonalista do każdego auta podchodzi tak samo a jeżeli auta nie da się ogarnąć to się tego nie podejmuje ;) Dla własnej opinii która ciężko się buduje jeżeli wiem ze nie dam rady ogarnąć to się tego nie tykam bo później wychodzą kwiatki :P Wstyd by mi bylo koledze z forum odwalić taka kaszane :nieok: Jak widać zrobione auto jest na sztukę, kasa nie mała za to wzięta a ponad 4k to nie jest mało ;) Pomyśleć że kiedyś była czarna blaszka w otoczcce B53P ;) Na Waszym miejscu to bym wziął dobra flaszkę i próbował to jakoś sensownie rozwiązać bo postami na forum poza wylewaniem żalu nie zrobimy ;)
Części EE8/EE9

Tomas
Forumowicz

przez Tomas » 2015-08-07, 19:39

Zabierzcie temu człowiekowi pistolet ,kompresor i spawarkę zanim wydarzy się tragedia

Poprzednia strona   Następna strona