Potrzebuje pomocy/porady odnośnie mojego crx-a. Co pewien czas pojawia się problem ze strzelającym tłumikiem i brakiem mocy. Po dłuższym postoju znowu normalnie odpala i tak do następnego razu. Ostatnio też był problem , odpaliła na zaciąg. Na drugi dzień odpaliła normalnie a po ok.5 km zaczęła tracić moc a po dodaniu gazu strzelać z tłumika. Dojechałam ma cpn, zatankowałam i ledwo odjechałam spod dystrybutora. Próbując ją odpalić znowu strzelała z tłumika i już nie odpaliła. Nie wie czy to ma jakieś powiązanie ale w zeszły roku przez pewien czas śmierdziało paliwem w samochodzie ,mniej więcej w okolicy siedzenia kierowcy. Na zimnym silniku odpala normalnie ale jak się już zagrzeje ,to obroty świrują a po dodaniu gazu strzela z tłumika i gaśnie. Iskra na świecach jest , przekaźnik przelutowany, świece niedawno wymienione na nowe. Miał ktoś podobny problem albo wie,co może być przyczyną?
Po odpaleniu już nie strzela z tłumika ale nie łapie odpowiedniej temperatury (wskazówka jest poniżej środka tarczy). Gdzie znajduje się czujnik od termostatu? i jak prawidłowo ustawić zapłon?Proszę o łopatologiczne wytłumaczenie 
ale dziękuję za odpowiedź