[K] Dopieszczoną i dopasioną Solniczkę
Jak poszukujesz konkretnie czegoś do swojego Rexia...

sebas
Moderator

Re: [K] Dopieszczoną i dopasioną Solniczkę

przez sebas » 2016-04-18, 23:17

33kObrazek

sebas
Moderator

przez sebas » 2016-04-20, 12:18

Płacisz za same części wsadzone w auto. Budę, robociznę i samochód legendę masz w gratisie ;)

Kovval
Forumowicz

Samochód: EE8 B16A1

przez Kovval » 2016-04-20, 18:16

MrJ, to trzeba ogłoszenie poprawić a nie pisać że nie ustalam górnej granicy a dalej pisać ze 20 tys. to chore wymysły. Trzeba się określić do jakiej kwoty szukasz i wtedy będzie rozsadek i przyzwoitość :D

akMe
Administrator

przez akMe » 2016-04-20, 19:27

MrJ, co do auta Sebasa to nie rozumiesz poprostu wartosci samochodu ktory jest nietuzinkowy i porostu doinwestowany.
Iiii... mowisz o szpachla zderzaku na aucie Sebasa?
Niechce Ci zyczyc tego co przechodza tu ludzie ktorzy buduja kilka lat samochod, a pozniej ktos ma beke, ze civic za 30 jak taki sam na otomoto za 5 jest. Jestes swiadom ile budowa kosztuje nerwow i czasu?
Nie wiem za ile musk sprzedal swojego civica 5gena ? 20k? 30k? Wychodzi na to, ze powinien sie cieszyc, ze dostal 5k bo na allegro takie sa za 3 a czesci mozna kupic samemu..., tak samo bylo z 7er... 30? 40k? Przeciez takie sa na allegro nawet za 10...

newuser
Forumowicz

przez newuser » 2016-04-20, 20:58

MrJ ja rozumiem Twoją postawę i niestety się zgadzam :nieok: "Grube" projekty okazują się niestety dość często tak na prawdę zrobionymi na pokaz pod forum, które po okresie forumowego zachwytu kończą w częściach. Powody tego są w/g mnie dwa: po pierwsze nikt z zewnątrz nie da za civica 25-30 tyś. bo nie. Ludzi w temacie, którzy są w stanie wyłożyć taką kasę można liczyć na palcach jednej ręki, ale oni też nie kupią, bo co to za fun kupić gotowca? Fun to budować. Jedyna opcja dla Del Sola z fotki za 33,ooo zł jest taka jak EE8 Mirasa- zagranica. Smutne, ale niestety PL to nie USA, taki mamy klimat.
Ty zaś chcesz kupić zdrową zadbaną serię w cenie 10-15ooo zł- poszukaj może zaufanej osoby która może coś przytargać z zagranicy? Sądzę, że będzie to łatwiejsze do wykonania niż kupno w PL.
No ABS, no ESP - PURE DRIVE

Resztka rzeczy po Civie 4!

Kovval
Forumowicz

przez Kovval » 2016-04-20, 22:22

MrJ, co Ty za głupoty wypisujesz na temat forum smarta i ludzi z nim związanych. Jestem forumowiczem smarklub.pl od 10lat i jak do tej pory forum istnieje. Jak chciałeś kupić smarta za takie same pieniądze co honde to się nie dziwie, tak jak każdy samochód są smarty za 3000tys. i takie jak ultimate brabus 120 który kosztuje pod 200tys.zł oraz tailor made który jest robiony indywidualnie pod ciebie i który ma nieograniczony budżet.

Kovval
Forumowicz

przez Kovval » 2016-04-21, 14:27

MrJ, bzdur nie piszę. Ja byłem i na smartlandii i teraz jestem w dalszym ciągu na (Smartklub.pl. Zapraszam) i nie miałem żadnych nieprzyjemnych zgrzytów. U mnie w słowniku nie ma słowa nie lubili, zawsze znajdzie się parę osób którzy chcą pokazać wyższość nad innymi, ale to tak jak na 3/4 forach o motoryzacji. Jak chcesz to podłączasz się pod temat jak nie to czekasz aż burza przejdzie i tyle. Kolego prawie wszystkie wystawiane fury z giełd forumowych czy to smartklub czy hondy zaraz trafiają na allegro lub olx i nie widziałem żeby ceny z ogłoszeń typu alledrogo były niższe od forumowych a wręcz przeciwnie zawsze ludzie piszą że będzie taniej, to nie wiem o czym piszesz że jak z forum to JEB z ceną. Z resztą tak jak na forach tak samo na giełdach czy komisach są różne okazje tylko trzeba podejść z głową do tematu. Wiadomo że zawsze musisz mieć jakiś pieniądz na tak zwany pakiet startowy nawet jak kupisz samochód za 200tys. Nie rozumiem jednej rzeczy ktoś wystawi auto z daną ceną a tu od razu w komentarzach chyba go poje....ło z tą ceną. Widocznie właściciel wie co robi i jak przyjedziesz to się nie rozczarujesz a cena, jeden nie chce trzymać i zjedzie 2k a drugi wie że ma dobre auto i 300zł nie opuści tak było w moim przypadku. Forum za Ciebie auta nie kupi tylko ty sam, wiem bo jak chciałem kupić crxa to tu na forum przykre ale prawdziwe też nikt mi nie pomógł. Musiałem wziąć sprawy w swoje ręce określić budżet pojechać obejrzeć i kupić. Z życia wzięte, jak 12 ludzi mówi ci ze za 10k smarta dobrego do jazdy nie kupisz i trzeba mieć przynajmniej 3k na pakiet startowy bo części do smarta nie są tanie albo dozbieraj i szukaj w okolicy 15k bo w tym przedziale coś zaczyna być to coś w tym jest, a później to płacz i zgrzytanie zębów ze jaki to smart ch....wy samochód. To prawda smart to wyjątkowy samochód dla wyjątkowych ludzi którzy wiedzą czego chcą, ale tylko jak kupisz dobry zadbany egzemplarz nawet dopłacając do ceny rynkowej 10-15%

matchless
Forumowicz

Samochód: DelSol d16z6

przez matchless » 2016-04-21, 18:58

Różnica cen aut wystawionych z zewnątrz i z forum, moze się brać z tego, że forumowicze są związani w pewien sposób z samochodem. Z reguły dla nich, dla nas te samochody nie są dupowozami ale czymś więcej, dlatego więcej w nie pracy wkladamy, finansów i są warte subiektywnie więcej od przeciętnej na rynku. Co nie znaczy, że są rzeczywiście warte, bo nieraz nie są.
Ale mówi się, że towar jest tyle wart za ile się go sprzeda, więc póki ogłoszenie wisi to cena jest lotna.
https://driiive.com/sal/HondaCRXDelSol/

sebas
Moderator

przez sebas » 2016-04-21, 23:08

Chciałeś dopieszczoną i dopasioną solkę to zaproponowałem. Z mojego auta 5 części wyjmuje, wystawiam na forum i sprzedaje uwierz mi w ciągu 3 dni za kwotę 12k gdzie Ty chcesz całą solkę :) Za 12k kupisz ładną serię i tyle. O dopieszczonej i dopasionej zapomnij.

Vincent
Forumowicz

Samochód: CRX Del Sol

przez Vincent » 2016-04-22, 02:07

Uważam Twoją cenę za rozsądną . Swoją solkę nie sprzedaję ale cena bez negocjacji byłaby 5 K euro . Też wpompowałem sporo kasy i wolę się nią bawić niż dyskutować z laikiem o wartości części często sciaganych z zagranicy . Zawsze mówię , za 15 k są fajne gofy w tdi , i szalej człowieku . CRX to zabawa , nie pierdopęd do jazdy na zakupy . Zobaczymy jak wyjdzie film ,Alibaba przyjął wyzwanie i tniemy się przez cały wrocek :-) Na maxa , czyli będzie red line :-)

MarO
Forumowicz

przez MarO » 2016-04-22, 08:54

Dobrze mówisz i ciężko się z Tobą nie zgodzić, jednak burzę wywołałeś przez niesprecyzowanie swoich wymagań i masz teraz pretensje, bo Sebas zapodał górnolotny model.
Wystarczyło napisać że szukasz zadbanej serii do 15k, ew. do 20k z B serią i grzecznie podziękować Sebasowi za jego propozycję, a nie wyjeżdżać z przyzwoitościami i rozsądkiem.
Pokory troche i do przodu, Del Sola znajdziesz prędzej czy później, z nimi jeszcze nie jest tak źle jak z Cyberami :)
Temat z moim EE8
http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=17&t=67693

yoyek
Forumowicz

Samochód: ED9 D16Z6

przez yoyek » 2016-04-22, 09:37

W kwestii auta sebasa, przy takim projekcie kazdy sie liczy ze całej a nawet większości z kasy nie odzyska ale nie o to chodzi. Poza tym watpie zeby byl problem ze sprzedaza po takiej cenie za zachodnia granica, tam troche inaczej patrza na takie projekty ;)

btw. 3 tematy o kupnie solki przez ta sama osobe :ok:

grzesiek84

przez grzesiek84 » 2016-04-22, 19:47

Vincent napisał(a):Uważam Twoją cenę za rozsądną . Swoją solkę nie sprzedaję ale cena bez negocjacji byłaby 5 K euro . Też wpompowałem sporo kasy i wolę się nią bawić niż dyskutować z laikiem o wartości części często sciaganych z zagranicy . Zawsze mówię , za 15 k są fajne gofy w tdi , i szalej człowieku . CRX to zabawa , nie pierdopęd do jazdy na zakupy . Zobaczymy jak wyjdzie film ,Alibaba przyjął wyzwanie i tniemy się przez cały wrocek :-) Na maxa , czyli będzie red line :-)

Rozumiem że to ta z twojego podpisu i za to wołałbyś 5tys euro?

dziadek
Forumowicz

przez dziadek » 2016-06-16, 20:29

Chyba czas się rozstać z moją, sprawiał mi sporo frajdy ale mało nią już jeżdżę a żona w ogóle nie chce. Decyzję o sprzedaży podjąłem w ostatnich dniach - nie zdążyłem jej jeszcze na żadnym allegro wystawić. Zimą nie jeżdżona w związku z tym nie rdzewieje i progi nie są do robienia , stoi w garażu, opon zimowych brak. Rocznik 1996, wersja VTI jeśli wiesz o co chodzi - trwalszy i mocniejszy silnik, fabryczna rozpórka itd itp, ciemnozielony. Od 5 lat w PL, kupiłem sobie na 40tkę, poprzednio śmigała w Szwajcarii. Seria bez modyfikacji, w stosunku do serii tylko dodana klimatyzacja manualna - mi też było za gorąco i za duszno czasem w deszcz.
Zadnych "gleb", zaspawań, agrotuningów nie robiłem. Mam 45 lat i nie jest mi to do szczęścia potrzebne, stać mnie na to żeby na czas wymieniać co trzeba było wymieniać, po przeglądzie i wymianie filtrów i oleju + płyn w układzie chłodzenia w maju 2016. Przez 5 lat przejechałem niecałe 20 kkm, w tej chwili ma niecałe 190 kkm. Powinna Ci się podobać. Pasek rozrządu wymieniony w 1012 roku przy 172000km. 2 lata temu wymienione sprzęgło, na nowe nie z szrotu złom bo aby taniej. 695741452. Jak zadzwonisz to zapytasz o co będziesz chciał. Opony Rainsporty - przy takiej jak moja eksploatacji jeszcze na 2-3 sezony spokojnie.
Lokalizacja Kielce.
Wyjściowo 15000 ale rozmawiał będę bo "warto rozmawiać"
dziadek

newuser
Forumowicz

przez newuser » 2016-07-11, 10:46

Co kupiłeś? Co kupiłeś??? :D
No ABS, no ESP - PURE DRIVE

Resztka rzeczy po Civie 4!

Następna strona