Polecam najpierw ceerkę wyciszyć - bo seria jest tragiczna i wszystko słychać na zewnątrz.
Póżniej zrobić normalną instalację, bo na tych kabelkach co są oryginalnie nie pograsz
Radio - byle nie żadne nie firmowe, a jak już firmowe to nie Sony, ani inne badziewie - jakiś Pioneer (wyższy model), albo kenwood lub blaupunkt, alpine
Głosniki to też byle nie xplody ani magnaty - najlepiej jakieś JBL, Infinity, alpine.
Woofery IMHO dobre są z JBLa - jeden pasywny to jakieś 700zł (powinien styknąc do ceerki) do tego jakiś wzmacniacz (JBL dają rade, albo Pyle)
polecam tube JBL CTX 3000. jakis wzmacniacz co jest mocny duzy i ciezki(po wielkosci i wadze poznaje sie moc wzmacniacza)i bezpieczniki w nim musza byc co najmniej 20A.a za reszte radyjko jakies wypasione i gro i bucy!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Powiadasz że Kraków (tak jak ja)... mam Tube Magnata power bull 3001 (600W max / 300W rms) i chodzi na domowym wzmacniaczu 2x18W rms i mi szafą rusza słyszałem dużo tub i subwooferów i musze stwierdzić ze chodzi elegancko ... i przypomne że auto jest dużo mniejsze od pokoju więc w aucie będize jeszcze lepiej chodziła no i lepszy wzmacniacz bo 150W rms'u będzie w aucie Ja polecam tuby ponieważ dzwięk bardzo podobny co w normalnych skrzyniach no i cena przyzwoita
a mi sie podobaja bardziej tuby.z jakosci grania i z wygladu :mrgreen: polecam tube.zreszta pogadaj z davidsem.wrzuccie tube do autka i zobaczycie.albo jak wam sie chce wpadnijcie na pszczyne to ja mam caly sprzet(radio,wzmacniacz,tuba,okablowanie)to podlaczymy i pogramy.bedziesz mial porownanie :mrgreen:
ja tam do swojej (przyszlej) ceerki zamontuje pewnie zestaw hertz albo phonocar bo podobno ladnie to daje...a z radyjek to polecam clariona albo blaupunkta, no ewentualnie wyzszy pionner. a co do suba to proponuje samemu zrobic jakas zabudowe...zawsze to ladniej wyglada niz tuba. ale jak kto lubi...
Ozzy, masz tu pare linkow:
Ja miałem tube i niezadowalała mnie jakoś, zmieniłem na posmowoprzepustówke i teraz gra znacznie lepiej. Radyjko Alpine z opuznieniem czasowym wyrwiesz za 900 zł. Bedziesz miał na lata a nie na 6 miechów i znidzu sie. Nie stawiaj na zadne delfinki srynki bo nie oto chodzi co pioneer zresztą ma barwe zabardzo przesączoną basem i twetkami ale są tacy co lubią :wink: i juz ktoś wspomniał wygłuszenie podstawa, a co do wagi coś tez ktoś wspomniał to jak nie bedzie miał mosfeeta to bedzie ciezki wielki i kiepski . Dobre kable, Nie muszą być monster ale byle z miedzi beztl. głosnikowe chodzi mi, Pod grzejnik tez niezalecam tych grubych i tanich od instalacji samochodowej np co do rozruchola idą. Chcesz mieć jeden wzmacniacz pod sam buferek tak do 300RMS to sie obedzie bez kondesatorka zaoszczedzisz .
Według mnie to tak *wzmacniacz co proponujesz to 4 kanały 2 na mostku wiec stereo tobie zostanie na systey przód, pewnie nie bedzie za duzo pod buferek ale wystarczy w zupełności jezeli komuś nie zalezy na tłuczeniu tylko słuchaniu muzy, ta tuba zgra sie z tym dość dobrze poniewaz ma duzą skuteczność i nie potrzebuje wielkich mocy do wytworzenia porządanego cisnienia akustycznego* co do głosników to sx-1357 to jest alpine? bo niejestem pewien ?? jak alpine to są to13polecałbym wieksze bo bedziesz miał telefoniczne brzmienie i pamietaj ze zostaną tobie dwa kanały ze wzmacniacza i ze głośniki pośrednie dzielą sie na takie które grają pod wzmacniaczem i takie które grają pod radiem. jasna spwawa tylko systemówki . Co do radia to Pioneer jak to pioneer. Nie warto pisac wszystkim znanych zalet i wad, nie szokuje ale wystarczy. średnia pułeczka. Jak sie zdecydujesz na tylke posrednie stracisz scene, stereo, Przód same systemy wystarczą