Wtryski nie podaja paliwa

Posty: 69   •   Strona 3 z 5   •   1, 2, 3, 4, 5
Avatar użytkownika
orowiok
 
Posty: 1112
Dołączył(a): 2009-06-13, 21:36
Lokalizacja: z gór
Samochód: ed9

przez orowiok » 2013-09-05, 18:21

Do filttra paliwa dochodzą dwa przewody paliwowe. Na jednym jes śroba, trzeba ja odkręcić i wpiąć tam manometr.

Avatar użytkownika
crxJLC
 
Posty: 1031
Dołączył(a): 2009-03-10, 15:29
Lokalizacja: okolice Wrocławia

przez crxJLC » 2013-09-05, 18:52

wpiąłem tam manometr i nic nie pokazało . Może końcówka nie taka . Ale jak przekręciłem bez manometru to sikło paliwo tak że widziałem je w samochodzie (około 30cm) nie wiem , ale ja obstawiam elektronike..

[ Dodano: 2013-09-07, 08:05 ]
panowie powiedzcie mi czy po drodze od komputera do wtryskow sa jakies bezpieczniki czy cos takiego ? albo bezpieczniki od wtryskow sa jakies ? jak podlacze + z ressistora i mase z aku to powinien wtrysk ruszyc prawda ?
CRX <3

piotrek940
 
Posty: 58
Dołączył(a): 2012-04-07, 19:40

przez piotrek940 » 2013-09-07, 15:25

UP

Avatar użytkownika
B2ur3K
 
Posty: 163
Dołączył(a): 2012-04-20, 23:38
Lokalizacja: Bisztynek

przez B2ur3K » 2013-09-08, 01:41

UP! ;)
facebook.com/military.rex/

Avatar użytkownika
orowiok
 
Posty: 1112
Dołączył(a): 2009-06-13, 21:36
Lokalizacja: z gór
Samochód: ed9

przez orowiok » 2013-09-08, 11:58

Tak, wtrysk powinien klikac jak dasz plus z resistora i mase z aku.

Avatar użytkownika
Vincent
 
Posty: 3500
Dołączył(a): 2011-05-05, 00:45
Lokalizacja: CRX Club WROCŁAW
Samochód: CRX Del Sol

przez Vincent » 2013-09-08, 12:27

Jak masz napięcie (+) na wtryskach ,to prawdopodobnie jest brak sterowania masą.

Avatar użytkownika
crxJLC
 
Posty: 1031
Dołączył(a): 2009-03-10, 15:29
Lokalizacja: okolice Wrocławia

przez crxJLC » 2013-09-10, 17:43

dobra , wtryski dzialaja bo sprawdzalem je tak : plus z resistora i masa z aku i pykały . Potem z kostek od wtryskow wzielem plus i mase i krecilem i niema masy . Czyli rozumiem ze komputer padl tak ?
CRX <3

Avatar użytkownika
Vincent
 
Posty: 3500
Dołączył(a): 2011-05-05, 00:45
Lokalizacja: CRX Club WROCŁAW
Samochód: CRX Del Sol

przez Vincent » 2013-09-10, 18:02

Nie koniecznie ,teraz sprawdż przy kompie .

Avatar użytkownika
crxJLC
 
Posty: 1031
Dołączył(a): 2009-03-10, 15:29
Lokalizacja: okolice Wrocławia

przez crxJLC » 2013-09-10, 18:04

a które piny za to odpowiadają ?
CRX <3

Avatar użytkownika
Vincent
 
Posty: 3500
Dołączył(a): 2011-05-05, 00:45
Lokalizacja: CRX Club WROCŁAW
Samochód: CRX Del Sol

przez Vincent » 2013-09-10, 21:22

O ile dobrze pamiętam,komputer steruje wtryskiwaczami zwierając po kolei piny A1, A3, A5, A7 do masy powodując w ten sposób przepływ prądu przez cewkę wtryskiwacza a ten z kolei zaczyna tryskać paliwem.

[ Dodano: 2013-09-10, 21:22 ]
images_2ndgen/manual_II_pliki/6-12.pdf

Avatar użytkownika
crxJLC
 
Posty: 1031
Dołączył(a): 2009-03-10, 15:29
Lokalizacja: okolice Wrocławia

przez crxJLC » 2013-09-10, 21:29

no ok , czaje . Ale powiedz mi po co mam tak to sprawdzać jak sprawdzałem na kostce ? po drodze są jakieś bezpieczniki czy coś ? czy chcesz sprawdzić czy mam uszkodzoną wiązkę ? Mam odpiąć kostkę i sprawdzać czy muszę kabel uszkodzić ?
CRX <3

Avatar użytkownika
atom1
Moderator
 
Posty: 9791
Dołączył(a): 2005-12-07, 19:09
Lokalizacja: z Podlasia

przez atom1 » 2013-09-11, 08:47

najpierw odpiac kostke od komputera i ze wszystkich wtryskow, i sprawdzic przejscie, jezeli jest to KOMP
http://demotywatory.pl/6670/MODERATORZY
moj feedback http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=30&t=19664&p=203599&hilit=atom1#p203599
Mój warsztat: http://www.atomoto.eu

Avatar użytkownika
Vincent
 
Posty: 3500
Dołączył(a): 2011-05-05, 00:45
Lokalizacja: CRX Club WROCŁAW
Samochód: CRX Del Sol

przez Vincent » 2013-09-11, 11:38

atom1 napisał(a):najpierw odpiac kostke od komputera i ze wszystkich wtryskow, i sprawdzic przejscie, jezeli jest to KOMP

Dokładnie tak i nie trzeba niszczyć żadnych przewodów.

Avatar użytkownika
crxJLC
 
Posty: 1031
Dołączył(a): 2009-03-10, 15:29
Lokalizacja: okolice Wrocławia

przez crxJLC » 2013-09-11, 18:09

czyli plus z aku i mase z tych pinów tak ?
CRX <3

Avatar użytkownika
atom1
Moderator
 
Posty: 9791
Dołączył(a): 2005-12-07, 19:09
Lokalizacja: z Podlasia

przez atom1 » 2013-09-11, 20:28

nie, miernik na przejscie i sprawdzic czy jest miedzy pinami od wtyczki kompa do wtyczki wtrysku
http://demotywatory.pl/6670/MODERATORZY
moj feedback http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=30&t=19664&p=203599&hilit=atom1#p203599
Mój warsztat: http://www.atomoto.eu

  Poprzednia strona   Następna strona
Posty: 69   •   Strona 3 z 5   •   1, 2, 3, 4, 5

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

Teraz jest 2017-11-19, 15:53