medion vs alpine
Coś dla crxowych audio

merfi vtec
Forumowicz

medion vs alpine

przez merfi vtec » 2006-08-27, 00:54

Porownujecie te radia jak opony bierznikowane do porzadnej marki.
Kazdy kupuje na to na co go stac lub ma swoj gust. jeden kupuje radio bo jest tanie dobrze pierdzi ale nie ma wyrazu. drugi kupuje bo ceni sobie jakosc i brzmienie. jeden ma ucho gumowe drugi ma delikatne i muzyczne.

Kazde radio ma swojego nabywce. Generalnie jest tak ze jesli kupujemy cos za mala kase to w ciaglu dlugookresowego uzytkowania zaplacimy pare razy wiecej niz za cos co ma od razu lepsza jakosc.
Jak to sie mowi jest sprzet dla mas dla szarakow i jest sprzet dla ludzi, ktorzy cenia prestiz komfort i jakosc.

trzeba wyposrodkowac zawsze pewne walory dla samego siebie aby dobrze kupic ale nie przeplacic.
cofnijcie sie o 5 lat. radia na mp3 kosztowaly po 2 klocki a teraz mozna kupic porzadne radio za tysiac zlotych. a sziteksy nawet za 300 zl.

kiedys safari 5 radyjko bylo zajebistym sprzetem. a teraz?? :rotfl2:

wg mnie medion elta czy inne niskobudzetowe elektroniczne rzeczy sa cienkiej jakosci.

druga kwestia. niemcy maja swoje marki i czesto nie kupuja japonczykow bo u nich szity sa tloczone rodzimej produkcji.
to ze niemiec kupuje mediona to nie znaczy ze to jest dobre.
dobra reklama i gowno w papierku sprzeda. i tak dziala np media markt i inne sklepy ktore jada na ambicje biednym konsumentom.

no i ostatnia kwestia:

honda to tez szit tylko za znaczek sie placi prawda??

dla mnie medion to ford a alpine to honda.

reszta mowi sama za siebie.
Ostatnio edytowano 2006-08-27, 00:57 przez merfi vtec, łącznie edytowano 2 razy
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata
---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com

Snyka
Moderator

przez Snyka » 2006-08-27, 00:56

Nic dodac nic ujac :) Jezeli ktos jest gluchy niech kupi Mediona lub Redstara lub nie wiem moze Firtsa :)taki uzytkownik takiego Szrota!!!!!!!musi miec dobrze sfixowany słuch jezeli mu sie taki dzwiek podoba!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio edytowano 2006-08-27, 02:06 przez Snyka, łącznie edytowano 1 raz

xi0nc
Forumowicz

przez xi0nc » 2006-08-27, 01:03

Tak czytam poprzedni topic i nie moge wyjsc z podziwu. Porownanie mediona i alpine ??? Smiac mi sie chce.
Piszecie ze medion ma :wow: czytnik kart - super , port usb - takze super, ale na cholere Ci to ??? jak wchodzisz do samochodu to z MP3, aparatem i jeszcze plytami cd ??? Moze jeszcze opiekacz toster expres do kawy included albo czytnik dyskietek 1,44, dvd, SATA i bog wie co jeszcze ??? Moim skromnym zdaniem Medion to gowno i nie wazne czy wyzszy model czy nie ... tak jak wartburg ... mimo ze masz najdrozsza wersje to kiepskim samochodem zajezdza.
Alpine jest firma z tradycjami i jakims doswiadczeniem. Wiesz co kupujesz i ze bedzie ci to sluzylo dluuuugo.

Kielon mam dla Ciebie rade i lekcje.
Pojdz do mielcarka zaloz mu kola od roweru do astry pogon z nim na cwiare i zastanow sie dlaczego wygrales .... - to odnosnie stwierdzenia ze u kolego alpina gorzej gra ....
moj kumpel ma rockera za 300 i gra lepiej od mojego soniaka ... a wiesz dlaczego ??? pewnie dlatego ze ma glosniki porzadne po 300 za sztuke ... podlacz apline kolegi do siebie i porownaj.

Pozdr
Podpis już chyba dawno nieaktualny :D
ed9 -> ee9 -> what next ??? =]
www.beerhondawawa.pl
www.arsperformance.ksu.pl

Cień696
Forumowicz

przez Cień696 » 2006-08-27, 13:02

Popieram!!!!! Alpine to Alpine .... :)
SPRZEDAM!
Części z CRX / ITR / CTR - Swapy b18 / k20 /
mozemy wstawic takze w rozne budy
potrzebujesz czegos to smialo pytaj ;)
784-933-899

lechu
Forumowicz

przez lechu » 2006-08-27, 13:13

z drugiej strony bedzie grac taki medion, spieprzy sie kupisz drugi, w tym czasie alpine stanieje, medion tez. Jak komus zalezy zeby cokolwiek gralo - medion bedzie ok, jak ma grac dobrze to stawialbym na alpine'a. Osobiscie mam alpine i mysle ze juz zostane przy tej marce.
Z drugiej strony na alpine'a trzeba wydac troche kasy - na mediona nie. Za 300 zl dobrego radia nie mozna kupic :)

Cień696
Forumowicz

przez Cień696 » 2006-08-27, 22:05

moje zdanie jest takie ze lepiej kupic raz a dobre niz sie bawic w zmiany itp.... lepiej odłożyc troche kasy i miec jakies konkret radyjko
SPRZEDAM!
Części z CRX / ITR / CTR - Swapy b18 / k20 /
mozemy wstawic takze w rozne budy
potrzebujesz czegos to smialo pytaj ;)
784-933-899

Malcolm Feth
Administrator

Samochód: Honda Civic Type-R

przez Malcolm Feth » 2006-08-27, 22:09

czemu ma sluzyc caly ten temat ??? znowu ?????
i to w dodatku zrobiony przed moderatora ?!