Wzmacniacz D&W HIGH PERFORMANCE II
Coś dla crxowych audio

dj_bovorta
Forumowicz

Wzmacniacz D&W HIGH PERFORMANCE II

przez dj_bovorta » 2006-12-04, 14:43

Mam drazniace mnie pytanie od czasu kiedy zaukupilem w.w wzmacniacz szukalem na roznych stronach jakichs informacji o tym wzmacniaczu i nic :blee: ,nie mam nawet porownania czy nie przeplacilem,moze mi ktos pomoc i powiedzec co nieco o tym wzmacniaczu i ewentualnie o jego cenie :poklony:
Takie małe a cieszy :)

rudzinski
Moderator

przez rudzinski » 2006-12-04, 15:17

to D&W robi audio??? :zaskoczony:

V.i.P.
Forumowicz

przez V.i.P. » 2006-12-04, 15:20

Robi robi. Ale to chyba podróbka B&W :rotfl: Osobiście takiego wzmacniacza bym nie kupił bo to raczej sraka ;) Warta góra 150zł. Ja Alpine V12 ostatnio sprzedałem za 250zł a dla mnie brzmiała bardzo fajnie :) Nie spodziewaj się, ze ktoś Ci tutaj napisze coś więcej o tym wzmacniaczu, bo to raczej sprzęt taki wiesz andegrandowy troche :rotfl: Nie, żebym się z Ciebie śmiał czy coś, ale po prostu masz sprzęt raczej z niskiej półki ;)
Chądy powodują gula

rudzinski
Moderator

przez rudzinski » 2006-12-04, 15:22

ale to nie B&W tylko D&W. ta firma od dodatkow do audi i VW, wiesz diodowe spryskiwacze itp. czy sie myle?

V.i.P.
Forumowicz

Z

przez V.i.P. » 2006-12-04, 15:26

Lo tera to dowaliłeś do pieca :rotfl: A tak bajdełej to taki wzmak spoko starcza na głośniki takie z niższej półki także tragedii nie ma. Ale moim zdaniem niepotrzebne dociążanie samochodu ;)
Chądy powodują gula

dj_bovorta
Forumowicz

przez dj_bovorta » 2006-12-04, 15:51

hm czyli ogolnie to lipa ten wzmacniacz :wrrr: kurde przeplacilem widac za niego,to jest firma D&W nie "B" sugerowalem sie ze ta firma robi dobrze czesci sportowe do samochodow bo nawet kumpel ma tej firmy alsusy i super sa,mowisz ze dziadoski mam sprzet moim zdaniem jest ok choc nie bo to tez tu nie o to chodzi(radio to radio a nie telewizor) mnie takie bajery nie podniecaja sugeruje sie dzwiekiem z ktorym w moim autku nie jest zle

V.i.P.
Forumowicz

przez V.i.P. » 2006-12-04, 15:54

Jeszcze nie słyszałeś dobrego dxwięku ;) Wątpie nawet czy poprawny słyszałeś :)

A tak na logikę. Jak firma coc produkuje alufelgi może robo dobre wzmacniacze :rotfl: To kurna prawie jak dełu :D
Chądy powodują gula

dj_bovorta
Forumowicz

przez dj_bovorta » 2006-12-04, 16:01

V.i.P., firma D&W jest jedna z bardzo powazanych firm robiacych czesci tuning-owe wiec raczej w podrabiany sie nie bawila,wczesniej miale pioneera wzmacniacz tej samej mocy i nie dorasta mu do piet!!Ta firma ktora oceniasz jak SRAKA ma lepsza renome nwiecie niez ty na tym forum koles

[ Dodano: Pon Gru 04, 2006 3:16 pm ]
widze straszny krytyk z ciebie

pytanie !!

widziaes ??

sluchales ??

mowisz sraka to nie ja napisalem w rubryce
Audio : VTEC :rotfl2: :nieok:
a ty pewnie slyszales taki dobry dzwiek ??
ja sie tylko pytalem o zdanie a nie o wysmiewanie sie panie Very Important Person :dupa:

[ Dodano: Pon Gru 04, 2006 3:31 pm ]
rudzinski napisał(a):ale to nie B&W tylko D&W. ta firma od dodatkow do audi i VW, wiesz diodowe spryskiwacze itp. czy sie myle?
ta firma nie tylko takie gadzety produkuje ma mase roznych rzeczy w swoim katalogo poczawszy od zawieszenia skonczywszy na stylistyce wnetrz
Pozdro

V.i.P.
Forumowicz

przez V.i.P. » 2006-12-04, 16:42

dj nie znasz rozwinięcia skrótu mojego nicka ;)

A co do firmy to jakoś siędzę w car audio kilka lat i nie spotkałem się nawet z opiniami o D&W nie mówiąc juz o zobaczeniu kiedykolwiek takiego sprzętu. A miałem do czynienia z firmami typu Genesis, Alpine, Sinfoni, Focal itp itd. No ale jesli juz zabrałeś głos to przedstaw nam ten wzmacniacz, jego plusy i minusy czy coś.
Chądy powodują gula

dj_bovorta
Forumowicz

przez dj_bovorta » 2006-12-04, 17:02

Wlasnie napisalem tego posta by uslyszec opinie o tym wzmacniaczu od osob ktore mialy z nim stycznosc lub slyszaly o nim,nie powiedzaine ze jesli produkt firmy D&W nie zdobyl popularnosci w srod marek firm produkojacych sprzet audio ze to jest kompletny szmelc,jak juz pisaem jestem bardziej zadowolony z tego wzmacniaczaniz z pioneera:
zalety
pisze 600W i ma tyle
nie szczela przy przelaczniu piosenek
nie slychac silniczka sterujacego lserem
nie "bzyczy" jak uruchomie samochod
nie grzeje sie wogole
ma cztery koncowki mocy (kazada osobno)
i ma calkiem fajny wyglad podswietlana gora wzmacniacza tj napis D&W

V.i.P.
Forumowicz

przez V.i.P. » 2006-12-04, 17:04

Tej a gdzie we wzmacniaczu masz laser :rotfl:

A tak w ogóle to napisz jaki tam masz w nim bezpiecznik lub bezpieczniki. Chodzi mi o wartości.
Chądy powodują gula

dj_bovorta
Forumowicz

przez dj_bovorta » 2006-12-04, 17:16

sa tam dwa bezpieczniki niestety niamietam ile amperowe,kolego nie chodzi mi o laser w wzwacniaczu bo takiego tam nie ma ale radia czasem wraz z sygnalem muzyki posylja tez dzwiek przesuwajacego sei lasera np posluchaj sobie jak pracuje disc-men slychac taki przesuwanie lasera to w glosniku moze byc cos podobnego no trochu ciszej niz w discmenie ale wrazliwe ucho uslyszy to a zwlaszcza jesli slucha sie cicho muzyki to mozna uslyszec to panie "audiofilu"nie tracmy czasu na sprzweczki skoncentrujmy sie na podpowiedziach osob ktore potzrebuja pomocy Pozdrawiam

V.i.P.
Forumowicz

przez V.i.P. » 2006-12-04, 17:19

No powiem Ci coś, ale bez wartości bezpieczników nie wiele można zdziałać bo są one raczej potrzebne ;) I nie jestem audiofil, bo dla mnie audiofilstwo to choroba dla bogatych synusiów bogatych tatusiów ;) Albo chociaż powiedz pod czym ten wzmacniacz gra i jaki masz bezpiecznik na kablu zasilajacym.
Chądy powodują gula

dj_bovorta
Forumowicz

przez dj_bovorta » 2006-12-04, 17:32

Nie jednemu psu burek
to twoje okreslenie slowa Audiofil moje jest zupelnie inne
radio pioneer a subwofer blaupunkt 600W
Ana kablu mam 40A bezpiecznik
heh le bezpiecznik mozna sobie zalozyc wiekszy i ty prze to stwierdzisz ze wzmcnaiacz jest super bo ma dw bezpieczniki 30 przy wzmacniaczu heh zalosne i dziecinne

..:VoyteQ:..
Forumowicz

przez ..:VoyteQ:.. » 2006-12-04, 17:46

dj_bovorta, to 600W to chyba w pmpo masz :poklony: bo to rowniusieńkie 50 amper ciagnie... silniczek to mozesz sobie słyszeć w discmanie, ale to tylko dlatego, ze fale dzwiekowe idą po kablu słuchawek... (na tej samej zasadzie co to Twoje "słyszenie silniczka lasera" ja moge powiedzieć, ze jak jade szybko na rowerze, to mi player mp3 wyłapuje odgłos wiatru i go wzmocnionego daje na słuchawki)
wzmacniacz "strzela" (szczela :ok: ) wtedy, gdy nie ma dobrego rozładowywania kondensatorów, ale to raczej nie jest zaleta, tylko oznaka tego, ze nie jest zepsuty...
a co do klasy firmy D&W jezeli chodzi o wzmacniacze... ta firma ich nie robi, tylko jacyś mali zolci ludzie z firmy "zduś-zaduś-uduś" hen daleko od nas... to tak jakbyś powiedział, ze masz długopis wyprodukowany przez porshe (bo przeciez tak jest na nim napisane i nawet w salonie go dostałeś)

I jeszcze jedno... troche kultury, to ze to jest forum to nie oznacza, ze mozesz "cisnąć" do wszystkich bo Ty chcesz...

dj_bovorta napisał(a):podpowiedziach osob ktore potzrebuja pomocy
a w czym osoby potrzebujące pomocy mogą Ci pomoc?? w koncu sami tez na tą pomoc czekają ;)

[ Dodano: Pon Gru 04, 2006 3:52 pm ]
dj_bovorta napisał(a):Nie jednemu psu burek
to twoje okreslenie slowa Audiofil moje jest zupelnie inne
radio pioneer a subwofer blaupunkt 600W
Ana kablu mam 40A bezpiecznik
heh le bezpiecznik mozna sobie zalozyc wiekszy i ty prze to stwierdzisz ze wzmcnaiacz jest super bo ma dw bezpieczniki 30 przy wzmacniaczu heh zalosne i dziecinne

żałosne i dziecinne to są Twoje wypowiedzi... a co do tych Twoich bezpieczników - 2X30A nic nie daje, jak potrzebujesz pobrac 60 W :poklony: :poklony:

co do mocy subwoofera - jakby miał faktycznie 600W (a nie wytrzymywał max 600 watowy impuls co jest sakramencką roznicą) to by Ci klapa odpadła od wstrząsów :poklony: :poklony:

Skoro masz 40A bezpiecznik, to (biorac pod uwage, ze bezpiecznik spala sie przy 40 Amperach), pracuje max na 30, to Ten Twoj SPRZĘT MAKSYMALNIE moze pobierać 360 W
Używane urządzenia firmy KARCHER po kapitalnych remontach i z gwarancją!!!!

www.kastor-karcher.pl

Następna strona