jutro zresetuje i sprawdze co i jak. Napiszcie w podpunktach co zrobić aby zejść do tych 8przynajmniej
Krzyh00 napisał(a):1 - czy w tej pierwszej fazie nalezy te 3tys obr. osiagac mozliwie wolno czy mozna dynamicznie byle nie przekroczyc tej wartosci?
) jak spokojnie bedziesz przyspieszał to chyba powienien lepiej sie ustawić
Krzyh00 napisał(a):a chyba zrobie podobny test bo ostatnie spalanie w trybie mieszanym wyszlo mi 14L/100km... ale mam pare pytan
Krzyh00 napisał(a):czy w tej pierwszej fazie nalezy te 3tys obr. osiagac mozliwie wolno czy mozna dynamicznie byle nie przekroczyc tej wartosci?
Krzyh00 napisał(a):czy auto po samym dostosowaniu do jazdy ekonomicznej czyli tej pierwszej fazie bedzie zamulone na wysokich obrotach poki sie nie zrobi tych kilku km "do odciecia"
Krzyh00 napisał(a):na ile dokladnie trzeba odlaczyc akumulator i czy jest mozliwosc faktycznego sprawdzenia czy komp sie zresetowal czy jednak jeszcze nie.
Wiec jak bedzie 1:00 to resecik sie udał
Krzyh00 napisał(a):ile mniej wiecej czasu potrwa zagrzanie silnika na jałowym do wlaczenia wentylatora?
lukas.elk napisał(a):Czyli rozumiem ze jesli od poczatku dostanie na maksa otwarta przepustnice czyli zalejemy go powietrzem to podobiera sobie takie jakies kosmiczne mapy na ten zakres i pozniej niezaleznie od wszystkiego bedzie z nich korzystał nawet jesli bedziemy jechac jak dziadek?
PS. A jaki czujnik sprawdza ilosc powietrza?

lukas.elk napisał(a):PS. A jaki czujnik sprawdza ilosc powietrza?
w1c10 napisał(a):Nie wiem jak to sie dokładnie wszystko odbywa, ale tu jest coś nie tak. W kompie jest jedna mapa paliwa i jedna zapłonu, nie ma paru jakiś, że sobie wybiera tą ostrzejszą czy coś takiego.
) ze mapa wtryskow jest stala...
olsen_1982 napisał(a):w1c10 napisał(a):Nie wiem jak to sie dokładnie wszystko odbywa, ale tu jest coś nie tak. W kompie jest jedna mapa paliwa i jedna zapłonu, nie ma paru jakiś, że sobie wybiera tą ostrzejszą czy coś takiego.
To samo powiedzial mi kumpel z serwisu (co prawda renault) ze mapa wtryskow jest stala...
merfi vtec napisał(a):Ostatnio podpialem kompa pod instalacje sekwencyjna w moim 4g i pojechalem w trase.
stwierdzilem ze sonda dziala rowniez na przyszpieszaniu poniewaz sklad mieszanki sie zmienial non stop. uboga bogata uboga itd.
nawet gdy pedal byl wcisniety.
wniosek ze komp analizuje sonde ciagle, nawet jak wciskasz pedal w spod.
merfi vtec napisał(a):komp reguluje czasami wtryskow dawki paliwa
merfi vtec napisał(a):ale powyzej pewnych obrotow nie jest w stanie otwierac i zamykac wtryski jak by tego wymagaly warunki. dlatego zeby zwiekszysc ilosc ladunku w cylindrze stosuje sie regulatory cisnienia paliwa wieksze wtryski aby w jednostce czasu wtloczyc wiecej paliwa a nie wydluzac czas wtrysku.

merfi vtec napisał(a):dlatego komp korzysta z map, gdyz dane z czujnikow nie jest w stanie przetworzyc i modyfikowac w czasie rzeczywistym.
co innego gdy samochod porusza sie ze stala predkoscia.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości